رئیس دانشگاه تهران:
وظیفه وزارت علوم ایجاد نظام رتبه بندی نیست
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رئیس دانشگاه تهران گفت: وظیفه وزارت علوم برای قرارگرفتن دانشگاهها در تراز بین المللی، ایجاد نظام رتبه بندی نیست بلکه وظیفه آن فراهم کردن شرایط و امکانات است.
تبسم مهر - رئیس دانشگاه تهران گفت: وظیفه وزارت علوم برای قرارگرفتن دانشگاهها در تراز بین المللی، ایجاد نظام رتبه بندی نیست بلکه وظیفه آن فراهم کردن شرایط و امکانات است.
به گزارش خبرنگار مهر ، محمود نیلی احمدآبادی امروز در نشست هم اندیشی ارتقاء 5 دانشگاه و 5 واحد پژوهشی برتر کشور به تراز بین المللی که با حضور منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و روسای دانشگاههای برتر در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، گفت: هدف از اجرای این طرح (ارتقاء 5 دانشگاه و 5 واحد پژوهشی برتر کشور به تراز بین المللی) چیست. اگر هدف این است که دانشگاههای ایران در ردیف بندی بالای ترازهای بین المللی جهانی قرار گیرند ما باید دانشگاه هایی که در نظام بین المللی رتبه هایی دارند را پیگیری کنیم.
وی افزود: اگر برنامه ما این است که یک نظام جدید بین المللی در کشور ایجاد کنیم باید شاخص هایی برای آن قرار دهیم. برداشت من این است که میخواهیم نظام جدید بین المللی را ابداع کنیم و اگر قرار است این کار را انجام دهیم باید خیلی قوی وارد این حوزه شویم.
نیلی احمدآبادی تصریح کرد: به اعتقاد من اصلاً وظیفه وزارت علوم ایجاد چنین نظام رتبه بندی ای نیست. وزارت علوم نباید خود نظام رده بندی ایجاد کند. وزارت علوم باید شرایط و امکانات را فراهم کند. آنچه که مهم است، تصمیم گیری در خصوص مواردی است که نتیجه آن 5 سال آینده منجر به یک اتفاق مهم در دانشگاهها شود. به اعتقاد من وزارت علوم نباید خود شاخص هایی را ایجاد کند. باید چند نظام رده بندی دنیا را ملاک قرار دهد تا دانشگاهها در آن جهت قدم بردارند.
رئیس دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: وظیفه وزارت علوم ایجاد نظام رتبه بندی برای ورود به تراز بین المللی نیست. وزارت علوم باید امکانات و شرایط را فراهم کند.
در ادامه دکتر یوسف ثبوتی رئیس سابق دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان گفت: فارغ التحصیلان ما مشتریان برون مرزی دارند. آیا کشاورزی و صنعت خودروی ما میتواند ادعا کند که مشتری برون مرزی دارد؟
وی یادآور شد: در حال حاضر ما نمیتوانیم فارغ التحصیلان را در کشور نگاه کنیم. البته این موضوع به دانشگاهها بر نمیگردد بلکه به خاطر این است که کشور نمیتواند برای فارغ التحصیلان شغل ایجاد کند.
ثبوتی در ادامه به تفویض اختیار به دانشگاهها اشاره و اظهار داشت: به تازگی به برخی از دانشگاههای بزرگ اجازه داده شده است که برخی از مواد درسی خود را تهیه کنند، در گذشته به این صورت بود که باید مطابق ابلاغهای وزارت علوم این کار صورت میگرفت که این موضوع خود یکی از آسیب هایی بود که دانشگاهها با آن مواجه بودند.
در ادامه دکتر میررضا مجیدی، رئیس دانشگاه تبریز گفت: در این چند سال بلایی سر عزیزان دانشگاهیمان آورده ایم که نخبگان ما فقط به دنبال رشتههای پزشکی هستند و از رشتههای دیگر که مورد نیاز جامعه است، غافل شده اند.
مجیدی تصریح کرد: رشتههای علوم فنی و مهندسی، موتور حرکت و پیشرفت جامعه هستند.