گزارش ایرنا از یک برنامه تلویزیونی
تکریم به جای ترویج خشونت علیه زنان
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران-ایرنا-پخش گفت و گویی در برنامه «فرمول یک» تلویزیون با مضمون خشونت علیه زنان، واکنش چهرههای سیاسی و فعالان فرهنگی و مدنی را در پی داشته است؛ آنها نمایش این برنامه را تبلیغ و ترویج خشونت علیه زنان ارزیابی میکنند.
تبسم مهر - تهران-ایرنا-پخش گفت و گویی در برنامه «فرمول یک» تلویزیون با مضمون خشونت علیه زنان، واکنش چهرههای سیاسی و فعالان فرهنگی و مدنی را در پی داشته است؛ آنها نمایش این برنامه را تبلیغ و ترویج خشونت علیه زنان ارزیابی میکنند.
در جدیدترین واکنش به این اقدام، «پروانه مافی» نماینده مردم تهران در مجلس و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در نامه ای به علی عسگری رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی این اقدام رسانه ملی را تاسف آور خواند و نوشت: پخش گفت و گویی از شبکه یک رسانه ملی از یک زن و شوهر جوان پیرامون کشمکش یک خانواده برای طلاق آن هم در حضور فرزندان دختر، در تداوم تولیدات گذشته، به ظاهر حکایت از طراحی سنایوریی میکند که قصد دارد تا به عادی سازی خشونت علیه زنان در خانواده بپردازد که ارائه مجوز نسبت به پخش چنین برنامه ای آن هم از شبکه یک صدا و سیما، نه تنها موجب تاسف و تامل گردید بلکه ابهامات و سوالاتی را به اذهان جامعه متبادر ساخت، که انتظار میرود آن مقام مسئول با رویکردی شفاف و بدور از حاشیه بدانها پاسخگو باشد.
مافی در بخش دیگری از نامه خود با بیان اینکه جامعه زنان با هر تفکر و اندیشه ای با هر گونه خشونت علیه زنان مخالف است، آورده است: چگونه در آستانه روز زن به جای تکریم از مادران و زنان، صدا و سیما به پخش گفت و گویی میپردازد که مروج عادی سازی خشونت علیه زنان در خانواده و آنهم با نگاهی فاقد حمایتگری است و به نظر شما این اقدام رسانه تحت اداره جنابعالی آیا پیامی جز تضعیف جایگاه و نقش زن در محیط خانواده دارد، در حالیکه در بسیاری از کشورهای دنیا به مناسبت این روز به تکریم مقام زن و مادر میپردازند.
در ادامه، رئیس فراکسیون خانواده مجلس یادآور شد: جنابعالی به عنوان یک بیننده تلویزیون چه احساسی خواهید داشت، زمانی که یک مرد در مقابل دوربین «ملی» با خنده میگوید که از روز ازدواج همسرش را کتک میزده و در مقابل زنی در کنار دخترانش نشسته و از رجوعهای مکرر به دادگاه برای طلاق صحبت کرده که ناکام مانده است! آیا این گفت و گو یک طنز خانوادگی و یا یک برنامه آموزشی است که چالش زندگی یک خانواده را در بدترین شکل آن، مقابل دوربین قرار دهیم!
اقدام صدا و سیما در به تصویر کشیدن برنامه ای مغایر با کیان خانواده در روزهای گذشته واکنشهای سایر شخصیتهای سیاسی و اجتماعی را در پی داشته است.
**صدا و سیما بنیانهای خانواده و اخلاق را به سخره نگیرد
در این چارچوب، «معصومه ابتکار» معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در جریان سفر به کرمانشاه در واکنش به این برنامه، گفت: الان در شورای اداری استان کرمانشاه یکی از اعضای کانون وکلا مراتب اعتراض خودش به پخش گفتههای یک مرد در مورد خشونت علیه همسرش را اعلام کرد و مورد تشویق اعضای جلسه قرار گرفت. در ادامه جلسه یکی از مدیر ان صدا و سیما بابت این خطای شبکه ملی عذرخواهی کرد و او هم بابت اعتراف به خطا تشویق شد.
ابتکار در ادامه با انتشار فیلم این گفت وگو در کانال اطلاع رسانی خود، نوشت: زندگی مشترک زیر سایه کتک؟ این مصاحبه چه معنایی دارد؟ در شرایط تلاش برای تقویت و تحکیم بنیاد خانواده، این مصاحبه چه معنایی دارد؟ زنی که بعد از ٢٧ بار درخواست طلاق به خاطر کتک خوردن از همسر، توانست به زندگی مشترک ادامه دهد! تصویر این چنینی زندگی مشترک را برای تشویق جوانان به ویژه دختران به ازدواج، ارائه میدهید؟ یا طرح این الگوها برای عادی جلوه دادن خشونت علیه زنان است؟
«محمد جواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در توییتر نوشت: لازم نیست برای حفظ قوام خانواده، تحمل در برابر کتک خوردن را به زنان آموزش دهیم.
«آذر منصوری» قائم مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت نیز نوشت: جای تأسف است که این رسانه سهوا یا عمدا دست به تولید برنامههایی میزند که رسما خشونت علیه زنان را تئوریزه و تشدید میکند. نشان دادن زنی که بارها توسط شوهر خود کتک خورده در کنار فرزندان و شوهری که با افتخار از فتوحات خود میگوید و زنی که با این همه این خشونت را پذیرفته است و به عنوان نماد صبوری معرفی میشود، نتیجهای جز تداوم و تشدید این باور و رفتار در جامعه به جا نمیگذارد.
«فاطمه سعیدی» نماینده تهران در مجلس اظهار داشت: در آن سازمان عریض و طویل حتی یک نفر نبود در برابر وقاحت برنامه فرمول یک که تنها خشونت علیه زنان را تبلیغ میکرد، بایستد. انتظار میرود شورای نظارت بر صداوسیما قاطعانه وارد شده و موضوع را پیگیری کند.
همچنین «علی اسدی» معاون دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در این باره گفت: متأسفانه باید بگویم صدا و سیما به عنوان رسانه ملی در این زمینه (اختلالات روان پزشکی) نه تنها اقدام خاصی انجام نمیدهد بلکه شاهدیم که چند روز پیش خانمی را به عنوان الگوی صبر نشان میدهد که به دلیل کتک کاری همسرش، 27 بار تقاضای طلاق کرده اما نتوانسته طلاقش را بگیرد و به زندگی ادامه داده است و این درحالیست که مشخص نیست آن مرد از چه اختلال روان پزشکی رنج میبرد.
«سید فرید موسوی» نماینده مردم تهران در مجلس و عضو حزب اتحاد ملت در توییتر نوشت: آنچه که در صداوسیما در تبلیغ خشونت علیه زنان پخش شد، نشان از فقدان نظارت جدی بر سازمانی دارد که بودجه را میبلعد و بیهیچ اصولی، بنیانهای خانواده و اخلاق را به سخره میگیرد.
«بهمن کشاورز» حقوقدان نیز یادآور شد: تردیدی نیست که بدزبانی و اعمال خشونت لفظی و حرکات و اعمال بیادبانه و به طریق اولی تعرضات جسمی و بدنی و کتک زدن، سوء رفتار است و نه قابل دفاع است و نه قابل توجیه.
اگرچه خشونت علیه زنان گستره ای جهانی و ریشه ای تاریخی و اعتقادی دارد اما بیشتر کشورها از اواسط قرن بیستم با تدوین قوانین و سیاست هایی در پی رفع نابرابری و شکاف جنسیتی هستند. در سالهای اخیر هم فعالان حوزه زنان چه در ساختار حکومتی و بافتار اجتماعی سعی کردند با آگاهی بخشی تا حدودی به رفع تبعیض میان زن و مرد ایرانی پایان دهند.
گستره این آگاهی بخشی از خانواده، گروه همسالان، سیستم آموزشی تا رسانهها را در برمی گیرد و مسئولیت رسانه ای چون صدا وسیما را بیشتر نمایان میکند. انتشار برنامه هایی با مضامین خشونت آمیز و بدون در نظر گرفتن اخلاق رسانه ای، آنهم زمانی که فعالان مدنی و زنان در پی زدودن تبعیضهای حقوقی و اجتماعی از نصف جمعیت کشور هستند از رسانه ای که به فرموده حضرت امام (ره) چون دانشگاه است نتیجه ای جز تداوم این رفتار در جامعه و تزلزل امنیت خانواده ایرانی ندارد.
سیام**3202**1535
انتهای پیام /*