دبیرچهارمین جشنواره فیلم فجر با رویکرد پیشگیری از جرم:
سطح فرهنگ گفتمان در جامعه ارتقا یابد
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- دبیر چهارمین جشنواره فیلم فجر با رویکرد پیشگیری از جرم و آسیبهای اجتماعی با تاکید بر ارتقای سطح فرهنگ گفتمان در جامعه گفت: برنامه ٠٠٩٨ با این رویکرد در معاونت اجتماعی قوه قضاییه ساخته شده است.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- دبیر چهارمین جشنواره فیلم فجر با رویکرد پیشگیری از جرم و آسیبهای اجتماعی با تاکید بر ارتقای سطح فرهنگ گفتمان در جامعه گفت: برنامه ٠٠٩٨ با این رویکرد در معاونت اجتماعی قوه قضاییه ساخته شده است.
به گزارش ایرنا از واحد اطلاع رسانی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، مهدی افتخاری عصر یکشنبه در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره فیلم فجر با رویکرد پیشگیری از جرم افزود: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ١١٠ هزار ثانیه برنامه تلویزیونی در سال ٩٦ از سیما پخش کرده است که برنامه ٠٠٩٨ یکی از این برنامهها با محوریت گفتگو در خانواده است که در سیما درحال پخش میباشد.
وی اظهار داشت: معاونت اجتماعی قوه قضاییه برای چهارمین سال آثار راه یافته به دبیرخانه جشنواره فیلم فجر را از بعد فرهنگی ارزیابی میکند و آثاری که موضوعات رئال و رویکرد پیشگیری از آسیب و جرم داشته را بعنوان آثار برتر انتخاب میکند.
دبیر شورای ارتقای آگاهیهای عمومی، اطلاع رسانی و افکارسنجی معاونت اجتماعی قوه قضاییه، تصریح کرد: هنرمندان جامعه به هر هنری که مسلط و مسلح باشند به عنوان زبان گویای جامعه باید در خدمت جامعه باشند و برای پویایی جامعه خود تلاش کند.
وی ادامه داد: از جامعه هنری که در عرصه سینمایی به آسیبهای اجتماعی پرداخته اند که آمار نسبت به پارسال بیشتر است قدردانی میکنم و امیدواریم این پویایی ادامه داشته باشد.
* طرح کودکان کار در فراکسیون پیشگیری از جرم و آسیبهای اجتماعی مجلس بررسی شد
طیبه سیاوشی عضو فراکسیون پیشگیری از جرایم و آسیبهای اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: طرح کودکان کار در این فراکسیون در مجلس بررسی شد تا امنیت خاطر کودکان فراهم شود.
وی افزود: در فراکسیون پیشگیری از جرایم و آسیبهای اجتماعی مجلس، طرح هایی مطرح شده که یکی از مباحث، حول محور کودکان کار و بحث تکدی گری است تا امنیت خاطر و امنیت اجتماعی برای کودکان فراهم شود.
نماینده مردم تهران در مجلس، تلاش برای تحکیم عرصه خانواده را یکی از اهداف مجلس به ویژه کمیسیون فرهنگی در کنار قوه قضاییه و مجریه عنوان و تصریح کرد: تلاش میکنیم این عرصه را بهبود ببخشیم
اما به دلائل متعدد از جمله گسترش شهرنشینی و گسترش جمعیت و به دلیل آمایش ملی شاهد افزایش آسیبهای اجتماعی هستیم؛ در فراکسیون پیشگیری از جرایم به دنبال بحث آمایش ملی هستیم چون فقدان این آمایش به جایی رسانده که متاسفانه کاهشی در آسیبهای اجتماعی نداشتیم.
به گفته وی، دستگاههای مختلفی ما را در ساکن کردن آسیبهای اجتماعی میتواند کمک کنند که یکی از این عرصهها هنر به ویژه سینما است.
سیاوشی گفت: یکی از دغدغههای بسیاری از هنرمندان مباحث اجتماعی و کاهش آسیبهای اجتماعی است و این از مواردی است که تا حوزه قانونگذاری هم آمده و توانسته تا حدودی آموزش دهد.
وی افزود: عرصه سینما به دلیل حضور هنرمندان متعهد توانسته خدمات مهمی در عرصه کاهش آسیبها ارائه دهد و در این جشنواره هم فیلمهای متعددی را شاهد بودیم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی یکی از مباحث مهم در عرصه سینما را بحث حوزه زنان و کودکان برشمرد و گفت: سینما توانست این آگاهی را در این زمینه به وجود بیاورد. در مجلس هم در این دوره با تلاشهای فراوان فراکسیون زنان لایحه حمایت از حقوق کودکان که ١١ سال در دستور کار باقی مانده بود به تصویب رسید.
* توجه به آسیبهای اجتماعی از نان شب واجبتر است
سردار سعید منتظر المهدی مشاور فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی نیز در این مراسم گفت: همه ما به این واقعیت اذعان داریم که جرم و کجروی چهره جامعه و شهروندان را مغموم میکند. با پیش بینی، پیش دستی و پیش تازی در این حوزهها میتوانیم پیشگیری داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: توجه ویژه به حوزه پدیدهها و آسیبهای اجتماعی از نان شب واجبتر است. در میان ابزارهای متعدد امروز، رسانه و سینما برای پرداختن به این حوزه از جایگاه برتری برخوردارند.
مشاور فرمانده ناجا، تصریح کرد: غول پنهان و حاکم قدرتمند ضمیر خودآگاه ما 90 درصد افکار ما را کنترل میکند و تحت فرمان دارد. رسانه می تواند ضمیر ناخودآگاه ما را دست کاری کند. رسانه و سینما تاثیرات متفاوتی مانند تاثیرات نگرشی، شناختی و عاطفی است.
به گفته وی، نگرش، سازمان ارزشی ما و آن چیزی است که ما نسبت به آن پایدار هستیم و به راحتی میتواند رفتار ما را تغییر بدهد. حوزه رسانه در نتیجه همزادپنداری با مخاطب تاثیرگذاری دارد.
منتظرالمهدی گفت: به سبب واکاوی چند ساله در سمتی که دارم شاهد خلق آثار هنرمندان نامی کشور در حوزههای آسیبهای اجتماعی بودم که ارزشمند و قابل قدردانی است. به سهم خود از دست اندرکاران این جشنواره تشکر می کنم.
اجتمام*1003*1193
انتهای پیام /*