جلد بیستوپنجم دانشنامۀ جهان اسلام منتشر شد
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - مجلد بیستوپنجم دانشنامۀ جهان اسلام حاوی بخشی از مقالات حرف «س» از مدخل «سنن ابنماجه» تا «سین کیانگ» به سرویراستاری غلامعلی حداد عادل و با مشارکت اعضای علمی بنیاد دایرهالمعارف اسلامی و همراهی جمع کثیری از استادان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه منتشر شد.
تبسم مهر - مجلد بیستوپنجم دانشنامۀ جهان اسلام حاوی بخشی از مقالات حرف «س» از مدخل «سنن ابنماجه» تا «سین کیانگ» به سرویراستاری غلامعلی حداد عادل و با مشارکت اعضای علمی بنیاد دایرهالمعارف اسلامی و همراهی جمع کثیری از استادان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه منتشر شد.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، مجلد بیستوپنجم دانشنامۀ جهان اسلام حاوی بخشی از مقالات حرف «س» از مدخل «سنن ابنماجه» تا «سین کیانگ» به سرویراستاری غلامعلی حداد عادل و با مشارکت اعضای علمی بنیاد دایرهالمعارف اسلامی و همراهی جمع کثیری از استادان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه منتشر شد.
تعداد مقالات منتشر شده در مجلد بیستوپنجم 255 مقاله است که ذیل 237 مدخل اصلی و 18 مدخل فرعی تدوین شده و 75 مدخل در این مجلد، ارجاعی است. ازمجموع مقالات منتشر شده، 249 مقاله تألیفی و 6 مقاله ترجمه و تلخیص از دیگر دایره المعارفهاست.
میانگین تعداد کلمات مقالات درجلد بیستوپنجم دانشنامۀ جهان اسلام 2140 کلمه و مجموع کلمات آن بالغ بر 545 هزار کلمه است. علاوه بر محققان ایرانی مقیم و غیر مقیم، پژوهشگرانی از کشورهای آلمان، امریکا، اندونزی، پاکستان، ترکیه، چین، فرانسه، کانادا، مالزی، هند تألیف مقالات این مجلد را برعهده داشتهاند.
برخی از مقالات مجلد بیستوپنجم که در شانزده حوزۀ موضوعی تدوین شدهاند عبارتند از: اسلام معاصر: سوریه، سوسیالیسم، سی آ(سی آی ای)؛ آسیای صغیر و بالکان: سیروز، سیدی علی رئیس، سیفی؛ تاریخ اجتماعی :سوگواری، سیاستنامه نویسی، سید؛ تاریخ علم: سیاق، سیب، سیدمنجم؛ تاریخ:سیسیانوف، سیده خاتون؛ ادبیات و زبانها: سوزنی سمرقندی، سیاوش، سیبویه؛ تاریخ اسلام: سیره/سیرهنویسی، السیرهالنبویه، سیف بن عمر تمیمی؛ جغرافیا: سواد، سینا، سیستان؛ شبه قاره هند و جنوب شرقی آسیا: سیداحمدخان، سیفیه جامعه، سیام؛ عرفان: سوانح، سهروردیه، سیمرغ؛ فقه و حقوق: سویدی خاندان، سیالکوتی، سنهوری؛ فلسفه: سوفسطاییان، سهروردی شهاب الدین، السیاسه، سیاست مدن؛ قرآن و حدیث: سوره، سیاری؛ کلام و فرق: سهو النبی؛ مطالعات غرب جهان اسلام: سیبه بلاد، سید؛ هنر و معماری: سوروگین آنتوان، سیام قلم محمد، سیاه مشق، سه تار.
منشورات این بنیاد تاکنون، شامل 25 جلد دانشنامۀ جهان اسلام و 45 عنوان کتاب به زبان فارسی، 11 جلد ترجمۀ دانشنامۀ جهان اسلام به زبان عربی و 22 عنوان کتاب به زبان انگلیسی است. گفتنی است از مجلد بیستم دانشنامه به این سو، همراه با انتشار هر مجلد، کتابچهای حاوی نمایۀ تفصیلی و معرفی مهمترین مقالات آن مجلد به تفکیک حوزههای موضوعی، برای سهولت اطلاعیابی از محتوا منتشر شده است.
مجلد بیستوپنجم دانشنامۀ جهان اسلام دارای 802 صفحه است که در قطع رحلی به چاپ رسیده و در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
انتهای پیام/