گزارش ایرنا از یک برنامه تلویزیونی
اسیدهای چرب امگا 3 باید از طریق غذا وارد بدن شوند
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران-ایرنا-مسئول واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی گفت:اسیدهای چرب امگا۳، دسته ای از اسیدهای چرب ضروری هستند که بدن ما قادر به ساختن همه آنها به مقدار کافی نبوده و باید از طریق غذا وارد بدن ما بشوند.
تبسم مهر - تهران-ایرنا-مسئول واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی گفت:اسیدهای چرب امگا3، دسته ای از اسیدهای چرب ضروری هستند که بدن ما قادر به ساختن همه آنها به مقدار کافی نبوده و باید از طریق غذا وارد بدن ما بشوند.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا از انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، مینا کاویانی افزود: اسیدهای چرب امگا 3 در فعالیتهای فیزیولوژیک بدن نقشهای مهمی ایفا میکنند. همچنین در تنظیم عملکردهای زیست شناختی، بینایی، دستگاه قلبی و عروقی، تولید مثل، دستگاه ایمنی و عصبی نقش دارند.
وی ادامه داد: به همین دلیل کمبود آنها میتواند زمینه ساز بروز مشکلاتی نظیر التهاب، مشکلات عروقی و عصبی در بدن شود.
کاویانی گفت: بدن ما قادر به ساختن همه اسیدهای چرب غیراشباعی که حداقل دو پیوند دوگانه (اسیدهای چرب چند غیراشباع) و زنجیره کربنی طولانی دارند، به مقدار کافی نیست، به همین دلیل این اسیدهای چرب باید از طریق غذا وارد بدن ما بشوند و به آنها اسید چرب ضروری میگویند.
کاویانی اشاره کرد: منابع غذایی اسیدهای چرب امگا 3 شامل منابع دریایی نظیر ماهیها به ویژه انواع چرب و روغن آنها و مغزهایی مثل گردو است. روغنهای گیاهی مثل روغن آفتابگردان و ذرت همچنین برخی دانههای گیاهی مانند بذر کتان و بَزرَک هم دارای مقادیر خوبی از این نوع اسیدهای چرب هستند.
مسول آموزش همگانی انستیتو ضمن اشاره به نکاتی در مورد امگا3 گفت: از آنجائیکه اسیدهای چرب امگا3 غیراشباع بوده و ساختمان بسیار حساسی دارند و منابع غذایی دارای این اسیدهای چرب به راحتی در اثر عواملی مانند حرارت بالا و بیش از حد، هوا و نور تخریب میشوند، در این صورت همین اسیدهای چرب مفید، تبدیل به مواد خطرناکی مانند رادیکالهای آزاد برای بدن میشوند و میتوانند زمینه ساز بروز مشکلاتی نظیر انواع سرطانها شوند.
کاویانی توصیه کرد که هنگام استفاده از منابع غذایی امگا3 باید مواردی را رعایت کنیم که شامل موارد زیر میباشد:
- از حرارت دادن زیاد به آنها بپرهیزیم.
- هنگام پخت در ظرف را بسته نگه داریم.
- روغنهای مایع را در ظروف در بسته به دور از نور نگهداری کنیم.
- هنگام پخت غذا از مواد غذایی آنتی اکسیدان مثل زردچوبه استفاده کنیم.
- چنانچه از پودر آسیاب شده موادی مثل بذر کتان استفاده میکنیم، تا حد امکان آنها را به مقدار مورد مصرف تهیه و در ظروف دربسته به دور از نور و گرما نگهداری کنیم.
علمی ** 1201 **1440
انتهای پیام /*