گزارش ایرنا از یک برنامه تلویزیونی
تصویربرداری از فعالیت عمیق مغزی با یک روش غیر تهاجمی
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران – ایرنا – محققان دانشگاه MIT موفق به توسعه یک روش غیر تهاجمی برای مشاهده فعالیت کلسیم در سلولهای عمیق مغز شدند.
تبسم مهر - تهران – ایرنا – محققان دانشگاه MIT موفق به توسعه یک روش غیر تهاجمی برای مشاهده فعالیت کلسیم در سلولهای عمیق مغز شدند.
به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، کلسیم به عنوان یک مولکول سیگنالینگ نقش بسیار مهمی در پیام رسانی، ساماندهی و نظارت بر عملکرد سلولها ایفا میکند.تصویربرداری از کلسیم در سلولهای مغز میتواند نحوه ارتباط نورونها با یکدیگر را آشکار کند؛ ولی روش هایی که تا امروز مورد استفاده قرار گرفته، قادر به نفوذ در عمق مغز نیستند و فقط میتوانند به چند میلیمتر از مغز نفوذ کنند.
محققان دانشگاه MIT برای حل این مشکل و تصویربرداری از فعالیت کلسیم به روش جدیدی دست یافته اند که بر مبنای فناوری MRI قرار دارد. در این روش پیگیری فرآیند سیگنالینگ در نورونهای حیوانات زنده امکان پذیر شده است و میتوان فعالیت سلولهای عصبی را به رفتارهای خاصی مرتبط کرد.
محققان بر این باورند که این روش برای اولین بار است که با استفاده از فناوری MRI به عمق مغز و سلول زنده نفوذ میکند و فعالیت سلولهای عصبی را نمایش میدهد. توان و دقت این فناوری با فناوریهای نوری قدرتمند قابل قیاس است.
در طول چند دهه اخیر روشهای تصویربرداری دیگری نیز برای مشاهده فعالیت کلسیم با برچسب گذاری کلسیم با مولکولهای فلوروسنس مورد استفاده قرار گرفته اند که آنان نیز قادر به نفوذ در اعماق مغز نیستند.
این روش جدید کاملا غیرتهاجمی است و میتواند برای مشاهده فعالیتهای سلولها مورد استفاده قرار گیرد.
نتایج این مطالعه در نشریه Nature Communications منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
انتهای پیام /*