خوردنیهایی مفید برای درمان آکنه/ چه مواد غذایی آکنه را تشدید میکند؟
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - یک متخصص تغذیه گفت: هورمونهای موجود در برخی مواد غذایی با افزایش هورمون آندروژن در ایجاد آکنه و التهابات آن موثر است.
تبسم مهر - یک متخصص تغذیه گفت: هورمونهای موجود در برخی مواد غذایی با افزایش هورمون آندروژن در ایجاد آکنه و التهابات آن موثر است.
خدیجه رحمانی متخصص و کارشناس تغذیه در گفتگو با خبرنگار حوزه حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران ، درباره تاثیر رژیم غذایی در ایجاد و درمان آکنه اظهار داشت: مطالعاتی که درباره تاثیر رژیم غذایی انجاده انجام شده است، نشان میدهد رژیم غذایی تنها 25 درصد در ایجاد آکنه موثر است و 75 درصد دیگر به هورمونها، استرس و خواب افراد مربوط میشود.
وی ادامه داد: شواهد نشان میدهد رژیم غذایی که دارای اندیس بالای گلایسمی هستند (مواد غذایی که قند خون را پس از مصرف به سرعت بالا میبرند) ممکن است باعث ایجاد آکنه شود، همچنین طی مطالعاتی که بر الگوی مصرف غذایی هفتگی افراد انجام شده است، مصرف منابع غذایی اسیدهای چرب امگا 3 ، فیبر رژیم غذایی، اکسیدانهای مواد غذای، ویتامین E، ویتامین C، ویتامین A سلنیوم، روی، ید و آب موثر خواهد بود.
وی در ادامه افزود: اگرچه نقش دقیق مواد غذایی در ایجاد آکنه روشن نیست، اما از آنجایی که تغذیه و الگوی غذایی بر سلامت عمومی بدن تاثیر دارد بنابراین مواد غذایی مفید میتواند بر سلامتی پوست و بهبود آکنه موثر واقع شود.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: آکنه اختلالی پوستی است که در 75 تا 95 درصد افراد نوجوان و 40 تا 50 درصد افراد بالغ وجود دارد. دریافت چربی، هورمونها، باکتریها و تکثیر زیاد سلولهای فولیکولی از فاکتورهای مهمی که در ایجاد و تشدید آکنه هستند.
وی درباره تاثیر مصرف غذایی در تشدید آکنه توضیح داد: مواد غذایی شامل شکلات، فست فودها، غذاهای فرآوری شده، مواد غذایی که از کربوهیدراتهای ساده و شکر تهیه شدهاند، و همانطور که اشاره شد مواد غذایی دارای اندیس گلایسمی بالای و همچنین شیر و فرآوردههای لبنی به دلیل هورمونهای موجود در آن که باعث افزایش هورمونهای آندروژن میشود میتواند در ایجاد آکنه و التهابات آن اثر بگذارد.
رحمانی درباره مواد غذایی که در این دوران بسیار مفید است و به درمان آکنه کمک میکند بیان داشت: منابع غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 مانند ماهی، روغن، تخم کتان، گردو، بادام، تخمه آفتابگردان، همچنین منابع غذایی سلنیوم مانند جوانه گندم، ماهی تن و سالمون، سیر، مغزها و تخم مرغ به درمان آکنه کمک میکند.
وی در ادامه افزود: منابع غذایی ویتامین C مانند لیمو، گریپفروت، کلیه مرکبات، گوجهفرنگی، تمام سبزیها و میوههای تازهt همین طور منابع غذایی ویتامین D شامل مغزها، زیتون، روغن زیتون، آووکادو، کلم بروکلی، سبزی و تمامی سبزیهای سبز برگ و منابع غذایی روی مانند انواع گوشت، مغزها، جوانه گندم و منابع غذایی ویتامین A مانند روغن ماهی، ماهی، هویج، اسفناج، کلم بروکلی و سبزیهای سبز میتواند بسیار کمک کننده درمان باشد.
وی در انتها یادآوری کرد: در کنار تمام این منابع غذایی مفید استفاده از آب برای جلوگیری از خشکی و داشتن پوست هیدراته و مرطوب ماندن پوست بسیار حائز اهمیت است.
انتهای پیام/