رئیس نجوم و اکتشافات فضایی:
امشب؛ تماشای خوشههای کروی را از دست ندهید
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رکنی گفت: با تاریک شدن هوا ۲ خوشه کروی که در فاصله کمی از یکدیگر قرار گرفتهاند را در بالای صورت فلکی کشتیدم (شمال غربی آن) مشاهده میشوند.
تبسم مهر - رکنی گفت: با تاریک شدن هوا 2 خوشه کروی که در فاصله کمی از یکدیگر قرار گرفتهاند را در بالای صورت فلکی کشتیدم (شمال غربی آن) مشاهده میشوند.
کورش رکنی، رئیس نجوم و اکتشافات فضایی در گفتوگو با خبرنگار حوزه فنآوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان ، اظهار کرد: خوشههای ستارهای گروههایی متشکل از چندین ستاره هستند که در 2 نوع کلی وجود دارند؛ خوشههای کروی مشتمل بر 10 هزار تا چندین میلیون ستاره پیر که در محدودهای به پهنای 10 تا 30 سال نوری که از لحاظ گرانشی به یکدیگر مقید هستند.
وی ادامه داد: ستارگان این نوع خوشه، اغلب به رنگ زرد و قرمز دیده میشوند، تعدادی بسیار اندک از ستارگان جوان آبی رنگ نیز در این خوشهها دیده میشوند که به سبب ادغام ستارگان در مناطق چگال خوشه شکل گرفتهاند.
ویژگی خوشههای کروی رکنی بیان کرد: خوشههای ستارهای باز بسیار متفاوت از خوشههای کروی هستند؛ توزیع آنها به شکل کروی نیست و ستارگان موجود در آن در فضایی گستردهتر پخش شدهاند. به دلیل تراکم کمتر ستارگان این خوشهها نسبت به خوشههای کروی، ستارگان از لحاظ گرانشی کمتر به یکدیگر مقید هستند و در طول زمان، توسط گرانش ابرهای مولکولی عظیم و دیگر خوشهها ممکن است، نابود شوند.
رئیس نجوم و اکتشافات فضایی افزود: ستارگان این نوع خوشهها اغلب جوان هستند؛ خوشههای باز شامل چند صد عضو ستارهای هستند که در محدودهای به وسعت تقریبا 30 سال نوری گرد هم آمدهاند.
وی گفت: امشب زمانی مناسب برای رصد خوشههای باز M46 و M47 است. با تاریک شدن هوا شما میتوانید این 2 خوشه را که در فاصله کمی از یکدیگر قرار گرفتهاند در بالای صورت فلکی کشتیدم (شمال غربی آن) به تماشا بنشینید. این 2 جرم تقریبا در فاصله 12 درجه از ستاره شعرای یمانی (درخشندهترین ستاره آسمان شب با قدر ظاهری 1.5-) قرار گرفتهاند.
رکنی یادآوری کرد: خوشه M47 قدر ظاهری چهار و خوشه M46 قدر ظاهری 6 را داراست، بنابراین برای رصد آنها نیاز به یک دوربین دوچشمی یا تلسکوپ دارید.
انتهای پیام/