آخرین مطالب

جهانگیری در آئین یکصدمین سال تأسیس دانشگاه خوارزمی:

دولت برای برون رفت از مشکلات فعلی به کمک نخبگان و دانشگاهیان نیاز جدی دارد سیاسی

دولت برای برون رفت از مشکلات فعلی به کمک نخبگان و دانشگاهیان نیاز جدی دارد

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - معاون اول رئیس جمهور از دانشگاه به عنوان مبدأ و مرکز همه تحولات یاد کرد و افزود: هیچ اتفاق مهم علمی، سیاسی و فرهنگی وجود ندارد که دانشگاه کانون اصلی آن نبوده باشد.

تبسم مهر - معاون اول رئیس جمهور از دانشگاه به عنوان مبدأ و مرکز همه تحولات یاد کرد و افزود: هیچ اتفاق مهم علمی، سیاسی و فرهنگی وجود ندارد که دانشگاه کانون اصلی آن نبوده باشد.

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری پیش از ظهر امروز (شنبه) در مراسم یکصدمین سال تأسیس دانشگاه خوارزمی ضمن گرامیداشت یاد نام آوران بزرگ این دانشگاه، اظهار کرد: یاد همه نام آوران و اساتید این دانشگاه چه آنها که در قید حیات نیستند و خدمات بزرگی برای کشور انجام دادند و چه اساتیدی که امروز از خدمات آنها بهره مند هستیم را گرامی می‌داریم.
معاون اول رئیس جمهور افزود: برگزاری این مراسم و نکوداشت، فرصتی است که هم آسیب شناسی نسبت به عملکرد گذشته انجام شود و هم برنامه ریزی بلند مدت برای مهمترین رکن توسعه کشور یعنی آموزش عالی صورت گیرد. 
وی تصریح کرد: نگاهی به گذشته و بازخوانی پیشینه ایران نشان می‌دهد که ایران تاریخ پرفراز و نشیبی داشته و امروز سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) نیز اذعان دارد که نخستین دانشگاه دنیا دانشگاه جندی شاپور بوده که در ایران تأسیس شده است. 
جهانگیری با بیان اینکه متأسفانه در ایران فاصله ای بوجود آمد و کشور را از قافله توسعه عقب انداخت، خاطر نشان کرد: امیر کبیر خدمات بزرگی برای ایران انجام داد و به دلیل نیاز کشور به امر آموزش مدرسه دارالفنون را تأسیس کرد اما متأسفانه عمرش کوتاه بود و به قتل رسید. پس از آن دلسوزان دیگری در کشور دانشگاه دارالمعلمین یا همین دانشگاه خوارزمی را تأسیس کردند و انگیزه ای جدی برای توسعه کشور داشتند. 
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به تاریخ توسعه یکی از کشورهای شرق آسیا، افزود: این کشور پس از جنگ تقریباً به مرز نابودی رسید اما مهمترین موضوعی که پس از جنگ به آن توجه کردند تربیت معلم و توجه به آموزش بود و این جهت گیری باعث شد که امروز به یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای دنیا تبدیل شده است. 
وی افزود: توسعه علمی هم یک هدف مطلوب و مقوله ای آرمانی است و هم با توجه به سوابق و تاریخ ایران امری ممکن و شدنی است ضمن آنکه هم در نگرش‌های دینی و فرهنگ اسلامی ـ ایرانی به موضوع علم توجه شده و هم مهمترین پیام انقلاب اسلامی بازگشت به خویش یعنی بازگشت به دوران پرافتخاری است که ایران می‌توانست دانشمندان بزرگی داشته باشد. 
جهانگیری با اشاره به وجود استعدادها و ظرفیت‌های بالقوه فراوان در کشور برای توسعه علمی، خاطر نشان کرد: اشتباه است اگر امروز مانند گذشته تصور کنیم که سرمایه‌های طبیعی مهمترین سرمایه‌های کشور هستند. آنچه از سرمایه‌های طبیعی مهمتر است و می‌تواند برای کشور تولید ثروت کند و ایران را به شکوفایی برساند، سرمایه انسانی است. 
معاون اول رئیس جمهور افزود: برای اینکه سرمایه انسانی به توسعه کشور منجر شود نیازمند منابع مالی، برنامه ریزی و نیروی انسانی هستیم و در کنار این سه مولفه لازم است تا اراده سیاسی در بالاترین سطح حکومت نیز نسبت به این موضوع شکل بگیرد که خوشبختانه دو دهه است که رهبر معظم انقلاب پرچم دار علم و فناوری در کشور هستند و براساس مستندات مراکز معتبر، جهش بزرگ علمی در این دو دهه حاصل شده است. 
وی ادامه داد: در قرن 21 شاهد اوج تحولات علمی و فناوری هستیم و امروز سرعت تحولات علمی به قدری بالا است که ممکن است ظرف چند ماه به اندازه ای دگرگون شود که اگر نتوانیم همپای این تحولات حرکت کنیم، ممکن است از مسیر توسعه و تحول عقب بمانیم. 
جهانگیری با تأکید بر اینکه محرک اصلی در این دوران پرتحول، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی هستند، گفت: اگر به عزت، دوام و بقای کشور فکر می‌کنیم راهی جز تکیه بر دانشگاه و مراکز علمی نداریم و زنده بودن دانشگاه در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی موضوعی تعیین کننده برای کشور است. 
معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: دانشگاه باید به عنوان نهادی مستقل، مسئول و آرمانی، قادر به پاسخگویی به نیازهای کشور باشد و همواره مورد توجه جامعه و دولت بوده و بعنوان جامعه دانشمندان محلی برای گفتگو، استدلال و برخورد اندیشه‌ها باشد. 
وی افزود: اگر می‌خواهیم دانشگاه همه این کارکردها را برای کشور داشته باشد و به مرکزی برای تحول و توسعه تبدیل شود باید لوازم مورد نیاز را برای دانشگاه و دانشگاهیان تأمین کرده و با تنگ نظری با دانشگاه برخورد نکنیم. 
جهانگیری با بیان اینکه باید احترام دانشگاه حفظ شود و محیطی آزاد برای دانشگاهیان، اساتید و دانشجویان فراهم باشد، گفت: ما باید در همه مسائل کشور از روزمره گی فاصله بگیریم چرا که روز مره گی آفت از بین رفتن آینده یک ملت و یک کشور است. 
معاون اول رئیس جمهور افزود: مراکز آموزش عالی باید به عنوان مراکز توسعه علم و فناوری بیش از سایر نهادها از روزمره گی فاصله بگیرند و با آینده نگری نسبت به علم و فناوری، متناسب با رویدادهایی که در جهان علم رخ خواهد داد، برنامه ریزی کنند. 
وی با اشاره به اینکه تنها تجلیل از دستاوردهای علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش کافی نیست، خاطر نشان کرد: تکالیفی برای دولت و مجلس شورای اسلامی وجود دارد که در سیاست‌ها و برنامه ها، بودجه هایی را نیز برای دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی اختصاص دهند و در کنار تجلیل از دستاوردها، بسترهای لازم را نیز فراهم کنند. 
جهانگیری از دانشگاه به عنوان مبدأ و مرکز همه تحولات یاد کرد و افزود: هیچ اتفاق مهم علمی، سیاسی و فرهنگی وجود ندارد که دانشگاه کانون اصلی آن نبوده باشد. 
معاون اول رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه در بخش پژوهش و فناوری علی رغم تأسیس پارک‌های علم و فناوری دچار نواقص و کاستی هایی هستیم، گفت: باید در ساختار آموزش عالی کشور تحولات جدی صورت گیرد و متناسب با شرایط برای آینده کشور برنامه ریزی کنیم. 
وی با اشاره به شرایط فعلی کشور و تنگناهای امروز گفت: آمریکایی‌ها مصمم هستند به اقدامات خود علیه ملت ایران ادامه دهند تا کشور را با بحرانی جدی روبرو کرده و به تعبیر خودشان فروپاشی اقتصادی در ایران بوجود آورند. 
جهانگیری افزود: در ماه‌های اخیر مکرر با اساتید دانشگاه‌ها و جامعه علمی کشور جلساتی را برگزار و در همایش‌های مختلف حضور یافته ام تا این پیام مهم را به نخبگان کشور منتقل کنم که دولت برای برون رفت از مشکلات فعلی دست نیاز خود را به سوی صاحب نظران و نخبگان کشور دراز می‌کند. 
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: اگر بتوانیم این دوره را مدیریت کنیم قادر خواهیم بود از بسیاری از مشکلات دیگر نیز عبور کنیم به همین دلیل رسالتی که بر دوش نخبگان و دانشگاهیان کشور وجود دارد این است که در این شرایط خطیر به دولت کمک کنند. 
وی در پایان افزود: براساس نتایج پایش اخیری که در کشور انجام شد هنوز دانشگاه و مدرسه در میان مردم به عنوان مراکزی هستند که مردم به آنها اعتماد دارند و این یعنی دانشگاه‌ها و مدارس و در این میان دانشگاه خوارزمی با پیشینه صد ساله رسالت مهمی برای تقویت سرمایه اجتماعی کشور بر دوش دارند. 
در ادامه غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم دستاوردهای علمی کشور را افتخار آمیز دانست و گفت: پس از انقلاب اسلامی تحول بزرگی در تربیت نیروی انسانی کشور ایجاد شد و جایگاه علمی ایران در سطح جهان حاصل تلاش اساتید و دانشجویان است. 
رییس دانشگاه خوارزمی هم در این مراسم با اشاره به پیشینه این دانشگاه گفت: ما بعنوان سربازان علم و فناوری آمادگی داریم تمام ظرفیت‌های خود را برای رفع مشکلات کشور در خدمت دولت قرار دهیم. 
همچنین در این مراسم با حضور معاون اول رئیس جمهور از برخی اساتید پیشکسوت و اساتید برگزیده دانشگاه خوارزمی تقدیر و از کتاب تاریخی دانشگاه و تمبر دانشگاه خوارزمی رونمایی شد.
انتهای پیام /


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند