جهانگیری:
آمریکاییها مصمم هستند کشور را در بحران فرو ببرند/ ضرورت تکیه به دانشگاهها برای توسعه علمی کشور
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - معاون اول رئیس جمهور گفت: اگر ما به توسعه علمی کشور فکر میکنیم باید به دانشگاهها تکیه کنیم.
تبسم مهر - معاون اول رئیس جمهور گفت: اگر ما به توسعه علمی کشور فکر میکنیم باید به دانشگاهها تکیه کنیم.
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، مراسم جشن یکصدمین سال تاسیس دانشگاه خوارزمی با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری، صبح امروز در تالار ابوریحان دانشگاه خوارزمی برگزار شد.
اسحاق جهانگیری در این مراسم گفت: بزرگداشتها و جشنها فرصتی است که آسیب شناسی از عملکرد مهمترین رشد توسعه کشور یعنی آموزش عالی داشته و برنامه ریزیهای بلند مدتی در این راستا داشته باشیم. من به عنوان فردی که دغدغه اصلی ام توسعه ایران بوده است، زمانی که نگاهی به گذشته ایران میاندازیم میتوان دریافت اولین دانشگاه جهان دانشگاه جندی شاپور در ایران تاسیس شده یا دانشمندان ایرانی که مروز در سطح جهان معروف هستند، از ایران بوده اند.
وی ادامه داد: در فاصله ای ایران از قافله علم عقب افتاد زمانی که به دوران معاصر مینگریم باید به افرادی مثل امیرکبیر افتخار کنیم. پس از دارالفنون دارالمعلمین تاسیس شد که شما در جشن صد سالگی آن حضور دارید.
معاون اول رئیس جمهور گفت: بدون تردید راه عزت و اقتدار کشور جز با کمک گرفتن از شکوفایی علم امکان پذیر نیست، گرایشهای دینی، فرهنگ به علم تاکید بسیاری شده است. ما استعدادهای علمی فراوانی داریم قطعا این استعداد علمی در جوانان کشور، توان بالقوه برای توسعه و رشد کشور به شمار میرود.
وی اضافه کرد: مهمترین سرمایه ای که میتواند منجر به تولید ثروت شود و کشور را به توسعه برساند، سرمایه انسانی است، پس لازم است در کنار سرمایه انسانی برنامه ریزی و منابع مالی را در نظر بگیریم. اراده سیاسی را در راستای توسعه علمی نمیتوان نادیده گرفت، مدت هاست که رهبر انقلاب پرچمدار توسعه علم و فناوری شده است.
جهانگیری بیان کرد: در قرن 21 شاهد اوج تحولات علم و فناوری در کشور هستیم، امروز تحولات فناوری در چندماه فضا را به گونه ای دکرگون میکند که اگر دیر بجنبیم از گردونه علمی عقب میافتیم. کانونی که میتواند ایران را همتا با کشورهای دیگر پیش ببرد، مراکز علمی و دانشگاهها است. اگر ما به توسعه علمی کشور فکر میکنیم باید به دانشگاهها تکیه کنیم.
وی افزود: دانشگاه باید محلی برای گفتوگو، نقل و برخورد اندیشهها باشد.
جهانگیری با اشاره به اینکه فعالیتهای علمی و پژوهشی جامعه را از باب معرفت به فکر وادار میکند افزود:مراسمهای دانشگاهها میتواند به آسیب شناسی از عملکرد آنها منجر شود از طرفی مهمترین رکن توسعه کشور انجام میگیردباید به این نکته اشاره کنم که برنامه ریزی برای آینده بلند مدت کشور باید توسط دانشگاهها به عنوان پشتیبان کشور صورت گیرد.
وی ادامه داد:راه عزت وسربلندی در کشور توسعه علم است که هم مقوله آرمانی بوده و هم در نگرشهای ما به آن توجه شده و مهمتر اینکه در فرهنگ ایران و اسلام پیام انقلاب بوده است در حال حاضر عملکرد دانشمندان کشوردر توسعه علمی قابل قبول است.
جهانگیری گفت:امروز علم و فناوری در عرض چند ماه چنان پیش میرود که همه داشتهها را دگرگون میکند که اگر تلاش نکنیم عقب خواهیم افتادبه عقیده من آن کانونی که میتواند ایران را همتای کشورهای دیگر پیش ببرد مراکز علمی و دانشگاهها هستند.
وی تصریح کرد:دانشگاه به عنوان نهاد مستقل به نیازهای کشورپاسخگویی کند در واقع دانشگاه در قالب جامعه دانشمندان باید برای کارکرد سیاسی تکیه گاه آینده کشور باشد که البته ما هم باید بیش از هر زمان دیگری از دانشگاه حمایت بکنیم این درحالی است که نباید با تنگ نظری با دانشگاه برخورد کنیم.
معاون اول رئیس جمهور یادآور شد :احترام گذاشتن و فراهم کردن محیط آزاد برای دانشگاه از اهمیت زیادی برخورداراست در واقع باید همه شرایط سیاسی، فرهنگی و اجتماعی برای دانشگاهیان فراهم شود. من معتقدم باید در همه مسائل کشور از روزمره گی فاصله بگیریم و در مقابل جهت گیری مناسبی در علم و فناوری برای حداقل 50سال آینده متناسب با پیشرفتها داشته و خود را تجهیز کنیم.
وی افزود:باید به فرایند دستاوردها فکر شود و این باور را که دانشگاه مرکز همه فعالیتهای کشور است را نهادینه کنیم.حضرت امام خمینی (ره) اعلام کرد دانشگاه مبدا تحولات کشور است که در این رابطه از نیروهای تحصیل کرده برون داد دانشگاهها برای آینده کشور باید استفاده شود.البته در مراکز علمی و اجرایی باید تغییرات اساسی بوجود آید زیرا در آموزش و پژوهش دچار نقص مسایل جدی هستیم که باید در ساختار و مدیریت تحول ایجاد شود که این کار را دانشگاه میتواند انجام دهد.
جهانگیری با اشاره به اینکه امریکاییها مصمم هستند که کشور را در بحران فرو ببرند، گفت: با دانشمندان و مسؤولان دانشگاهها برای برون رفت از مشکلات مذاکره کردیم اما نیاز به همفکری و کمک بیشتر آنها هستیم از همین جا دست نیاز خود را به سمت دانشگاهیان دراز میکنیم تا با تفکر شان مشکلات را رفع کنیم چراکه ما معتقدیم در پایشی که اخیرا انجام شده است هنوز دانشگاه و مدرسه مورد اطمینان مردم هستند.
انتهای پیام/