پیشکسوت دانشگاه خوارزمی:
قدیمیترین موسسه آموزش عالی کشور نیاز به حمایت دارد
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - پیشکسوت دانشگاه خوارزمی گفت: باید از دانشگاه خوارزمی باید به عنوان قدیمیترین موسسه آموزش عالی حمایت شود.
تبسم مهر - پیشکسوت دانشگاه خوارزمی گفت: باید از دانشگاه خوارزمی باید به عنوان قدیمیترین موسسه آموزش عالی حمایت شود.
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، مراسم جشن یکصدمین سال تاسیس دانشگاه خوارزمی با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری، صبح امروز در تالار ابوریحان دانشگاه خورازمی برگزار شد.
قاسمی پیشکسوت دانشگاه و استاد ریاضی و کامپیوتر در این مراسم گفت: همه جا ما میگوییم مراسم صد سالگی دانشگاه اما حیف است به این موضوع اشاره نکنیم، که کشور ما قرنها پرچمدار تمدن اسلامی در تمامی زمینههای اقتصادی، علمی، بهداشتی، سیاسی بوده است و بزرگانی مانند خورازمی، ابوعلی سینا، خواجه نصیر الدین طوسی در حوزههای علمیه درس خواندهاند.
وی ادامه داد: حدود 60 سال طول کشید ما دارالمعلمین عالی و مرکزی را تاسیس کردیم، از تجمیع دانشسرای عالی و چند موسسه آموزش عالی، دانشگاه تهران ایجاد شد.
این استاد پیشکسوت گفت: حیف است که این دانشگاه با تاریخچه ای که دارد مورد حمایت دولت و دولتمردان قرار نگیرد ما از آموزش عالی کشور حمایت کردیم و بسیاری از بزرگان از این دانشگاه فارغ التحصیل شدیم، من خواهش میکنم از پردیس تهران دانشگاه خورازمی ما حمایت شود.
وی اظهار داشت: باید از دانشگاه خوارزمی باید به عنوان قدیمیترین موسسه آموزش عالی حمایت شود. متاسفانه برای دانشگاه ما بودجه کافی درنظر گرفته نشده است، همیشه ما مظلوم واقع شده ایم و آنطور که باید و شاید از ما حمایت نشده است.
قاسمی گفت: نقش ما از ابتدای تاسیس دانشگاه تا کنون تربیت معلم بوده است، زیرا مدارس رو به رشد بود و معلم کافی نداشتیم. دانشگاه فرهنگیان نه نظر کیفی و نه کمی توان تربیت معلم را ندارد اما کل دانشگاههای کشور با پتانسیل عظیم کشور میتوانند دبیرهای مورد نیاز آموزش و پرورشرا تربیت کنند.
وی تاکید کرد: مسئله شغل یابی برای فارغ التحصیلان بسیار مهم است و باید به آن توجه شود.
همچنین شکوه نوابی نژاد از پیشکسوتان دانشگاه خوارزمی در مراسم یکصدمین سال این دانشگاه گفت:من افتخار دارم در تاریخچه صد ساله دانشگاه خوارزمی نزدیک به نیم قرن به عنوان مدرس نفس کشیدم. این دانشگاه از سال1346فعالیت خود را با تعداد دانشجویان قابل توجهی آغاز کرد که اکنون دانش آموختگان آن موقع فرهیختگان امروز جامعه هستند.
وی افزود: در دانشگاه خوارزمی رشته مشاوره را پایه گذاری کرد در واقع بزرگترین کار در این دانشگاه این بود که تفاوت مشاوره حرفهای را با مشاوره املاک تبیین کرد.
نوابی نژاد اضافه کرد: رشته مشاوره تنها رشته ای نیست که در این دانشگاه پایه گذاری شد بلکه بسیاری از رشتهها در این دانشگاه به عنوان نخستین موسسه آموزش عالی پرداخته شد.
همچنین مقصود فراستخواه استاد پیشکسوت دانشگاه خوارزمی در مراسم جشن یکصدمین سال تاسیس دانشگاه خوارزمی که در این دانشگاه در حال برگزاری است اظهار داشت: ملتهایی توانستند رو به آینده ای مطلوب بروند که حسب از تبار و تاریخ خویش داشتند.
وی ادامه داد: اگر صد سال پیش این دانشگاه افتتاح شد برای انتقال حس تاریخ بود و بدون تاریخ نمیتوان توسعه پایدار داشت.
فراستخواه با بیان اینکه سرمایه آموزشی خوبی داریم اظهار کرد: این سرمایه اهمیت بسیاری دارد و نهادهای آموزشی میتوانند علم را گسترش دهند و امروز برای یک نهاد آموزشی قدیمی کنار هم جمع شده ایم.
استاد پیشکسوت دانشگاه خوارزمی با اشاره به پروژههای علمی گفت: پشت تمام پروژههای علمی جنبش آموزشی بود؛ اگر جنبش مشروطه و نوسازی ایران اتفاق افتادند پشت آنها مدارس و دانشگاهها بودند.
وی درباره تمایز دارالمعلمین با دیگر مراکز علمی بیان کرد: تنها یک نهاد آموزشی در قانون معارف به شکل قانونی بودم و آمد و همین دارالمعلمین هسته اولیه دانشگاه تهران را فراهم آورد.
فراستخواه ادامه داد: نخستین پایه گزاران این دانشگاه استادان استادان ایران شدند؛ کسانی مانند ذوالفنون و دکتر حسابی پیشکسوتان این دانشگاه بودند.
استاد پیشکسوت دانشگاه خوارزمی با اشاره به ویژگی دارالمعلمین گفت: از همان ابتدا آموزش این دانشگاه هدفمند بود.
انتهای پیام/