یادداشت مهمان/ بخش نخست
تاثیر رسانههای اجتماعی بر کودکان و نوجوانان
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - اخیرا رسانههای اجتماعی به سرعت در حال رشد میان کودکان و نوجوانان است که میتوانند به وسیلهی آن ارتباط برقرار کرده، نظرات خود را بیان کنند و مطالب مختلفی را به اشتراک بگذارند
تبسم مهر - اخیرا رسانههای اجتماعی به سرعت در حال رشد میان کودکان و نوجوانان است که میتوانند به وسیلهی آن ارتباط برقرار کرده، نظرات خود را بیان کنند و مطالب مختلفی را به اشتراک بگذارند
خبرگزاری فارس- گروه رسانه: «احسان حلمی» مدیر شبکه بینالمللی هدهد یادداشتی تحت عنوان «تاثیر رسانههای اجتماعی بر کودکان و نوجوانان» نوشته که بخش نخست آن را در ادامه میخوانید:
اخیرا رسانههای اجتماعی به سرعت در حال رشد میان کودکان و نوجوانان است که میتوانند به وسیله آن ارتباط برقرار کرده، نظرات خود را بیان کنند و مطالب مختلفی را به اشتراک بگذارند. این امر باعث ایجاد یک الگوی جدید فرهنگی شده است که تکنولوژی و کسب و کار را در بر میگیرد و البته در نحوه ارتباط افراد با یکدیگر تاثیر میگذارد.
به عنوان یک ابزار، رسانههای اجتماعی یک شمشیر دولبه هستند: در حالی که مزایای بسیاری دارند، میتوانند کودکان و نوجوانان را به شیوههای ناسالم تحت تاثیر قرار دهند.
تأثیرات مثبت رسانههای اجتماعی بر کودکان
در حالی که بیشتر در مورد تاثیرات منفی رسانههای اجتماعی برکودکان صحبت میشود، استدلالهای بسیار قوی و مثبتی در حمایت از رسانههای اجتماعی هم وجود دارد.
مزایای رسانههای اجتماعی برای کودکان عبارتند از:
1. صرف زمان آنلاین در شبکههای اجتماعی برای نوجوانان مهم است، زیرا مهارتهای فنی لازم را در راستای روشن سازی راه خود در آینده میآموزند. این امر به آنها اجازه میدهد شهروندان کارآمدی در عصر دیجیتال باشند تا بتوانند به طور کامل در جامعه وسیع¬تر مشارکت داشته باشند و مهارتهای اجتماعی آن نسل را بیاموزند. آنها همچنین خواهند آموخت که خود را با یک شبکه از دوستان و آشنایان آنلاین سازگار کنند.
2. رسانههای اجتماعی توسط کودکان و نوجوانان به روشهای مثبتی مورد استفاده قرار میگیرد که قبلا به آنها توجهی نشده است. این¬ها فقط یک رسانه برای اجتماعی شدن نیست، بلکه کودکان و نوجوانان از آن به عنوان راه جدیدی برای بیان خلاقانه، برقراری ارتباط و یادگیری که طیف مخاطبان گسترده¬ای دارد، یاد میکنند . دانش آموزان از آن¬ها برای ایجاد گروههای مطالعاتی استفاده میکنند تا بتوانند به آسانی و سریع ایدهها و مطالب آموزشی را به اشتراک بگذارند.
3. شبکههای اجتماعی شیوه یادگیری بچهها را نیز تغییر داده اند. این امر یک روش یادگیری مبتنی بر همکاری را ارائه میدهد که در آن دانش آموزان انگیزه میگیرند که از هم گروهی هایشان یاد بگیرند. آنها همیشه در حال تعامل و بازخورد دادن به یکدیگر هستند که این امر روند یادگیری آنها را بهبود میبخشد. آنها همچنین بیشتر مشتاق هستند که از یکدیگر یاد بگیرند، نه از بزرگ¬ترها. یادگیری اکنون میتواند از منابع جدیدتر باشد نه فقط از طرف والدین یا معلمان.
4. رسانههای اجتماعی نه تنها ابزار ارتباطی هستند، بلکه به بخش مهمی از زندگی این نسل تبدیل شده است. این رسانهها راهی را برای آنها فراهم میکند تا از آن طریق با دوستان خود در تیمهای ورزشی و باشگاههای فعال کلاسها در ارتباط باشند و نیز برایشان این امکان را فراهم میآورد که با افراد دارای علاقههای مشابه خودشان ارتباط برقرار کنند.
5. مشاهده شده است که رسانههای اجتماعی باعث میشود مردم بیشتر دلسوز، محتاط و روابط گرا باشند. آن¬ها احساسات خود را با نظر دادن و یا علاقه نشان دادن به تصاویر، فیلمها و یا به روز رسانی وضعیت دوستان خود نشان می¬دهند. آنها همچنین به افراد بیشتری نسبت به گذشته تولدشان را شادباش میگویند.
6. کودکان با ارتباطات آنلاین، دوستیهای دراز مدت خواهند داشت؛ حتی زمانی که دیگر یکدیگر را نمیبینند.
7. دیده شده که نوجوانان همدلی مجازی مثبتی را نسبت به دوستان مضطربشان در رسانههای اجتماعی نشان میدهند. شبکههای اجتماعی در بین نوجوانان، به عاملی برای بهبود احوال آنها و پیدا کردن راه حل برای مشکلاتشان شناخته شده است. همدلی مجازی نیز میتواند به دنیای واقعی تسری پیدا کند و به آنها آموزش دهد که چطور محبت بیشتری نسبت به دیگران نشان دهند.
8. رسانههای اجتماعی زمینه ای را برای کودکان و نوجوانان فراهم میکند تا با دیگرانی که با آن-ها علائق مشابهی دارند، ارتباط برقرار کنند. این علائق میتوانند هر چیزی مربوط به سرگرمیها یا حرفههای مربوط به موسیقی، هنر، بازیها و وبلاگها باشند.
9. آنها همچنین از طریق گروههای شبکههای اجتماعی خود بر جامعه شان تاثیر میگذارند و تغییرات مثبتی را ایجاد میکنند. برخی از این نمونهها کمپین جمع آوری پول، شرکت در رویدادها و بحثهای ورزشی هستند.
10. رسانههای اجتماعی به نوجوانان اجازه میدهد تا با مردم در سراسر جهان ارتباط برقرار کنند و آنها را با فرهنگها و ایدههایی که ممکن است در غیر این صورت با آنها مواجه نشوند، آشنا کنند. این به آنها کمک میکند که دیدگاه وسیعتری از زندگی و مردم به طور کلی به دست آورند.
ادامه دارد...
انتهای پیام/