خبر خوش رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای مسافران نوروزی
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - مونسان گفت: امسال هیچ افزایش قیمت برای مکانهای اقامتی نخواهیم داشت و استیجهای نوروزی هم در همه شهرها برپا خواهد شد.
تبسم مهر - مونسان گفت: امسال هیچ افزایش قیمت برای مکانهای اقامتی نخواهیم داشت و استیجهای نوروزی هم در همه شهرها برپا خواهد شد.
به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، علی اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور در برنامه تلویزیونی درباره علل افزایش گردشگران خارجی به کشور در سال 97 اظهار کرد:گردشگری یکی از پتانسیلهای مهم کشور است که به زعم بنده اگر بیشتر به آن بپردازیم میتواند یک اقتصاد نوظهور هم باشد. لازم است بیشتر تلاش کنیم و بیشتر حمایت شویم تا گردشگری به یک منبع درآمد خوب تبدیل شود.
وی در پاسخ به اینکه آیا آمار گردشگران در 11 ماهه را دارید یا خیر گفت: هنوز آمار 11 ماهه را نگرفته ایم. باید بگویم که سال گذشته آمار گردشگران در 12 ماه، 5 میلیون و 100 هزار نفر بود، اما امسال آمار 9 ماهه از 6 میلیون عبور کرده است.
رشد 50 درصدی ورود گردشگران خارجی مونسان با بیان اینکه پیش بینی میشود آمار امسال از 7 میلیون عبور کند، ادامه داد: این افزایش آمار یک جهش عالی در حوزه گردشگری است. هرساله رشد اعداد و ارقام 4 یا 5 درصدی بود، اما امسال شاهد رشد 50 درصدی بوده ایم؛ امیدواریم همه اقدامات برای رسیدن به چشم انداز 20 میلیون گردشگر هرچه سریعتر انجام شود.
معاون رئیس جمهور همچنین درباره عوامل موثر در جذب گردشگران خارجی به کشور بیان کرد: اول از همه از تمام بخشهایی که به حوزه گردشگری کمک میکنند تشکر میکنم چرا که گردشگری یک حوزه فرابخشی است و برای توسعه آن همه دستگاهها باید کمک کنند؛ از رادیو تلویزیون، نیروی انتظامی و وزارت امورخارجه تشکر ویژه دارم.
وی افزود: در حال حاضر زیرساختهای گردشگری اوضاع و احوال خوبی پیدا کرده اند. قبل از انقلاب 125 هتل چهار و یا پنج ستاره بیشتر نداشتیم، اما الان این آمار به 204 هتل رسیده است. از طرفی تلاش کردیم که در حوزه محصولات گردشگری هم تنوع ایجاد کنیم، به طور مثال قبلا عمده گردشگران با رویکرد فرهنگی و تاریخی وارد کشور میشدند، در حالی که الان کشور یک پتانسیل بزرگ دیگر با عنوان طبیعت گردی دارد که قبلا کمتر مورد توجه قرار میگرفت. خوشبختانه در حال حاضر تعداد قابل توجهی از گردشگران منطقه با رویکرد طبیعت گردی وارد ایران میشوند.
مونسان با اشاره به اینکه مسیر سفر را روان کرده ایم، ادامه داد: موضوع ویزای الکترونیک موضوع بسیار مهمی است، قبلا صدور ویزای ایران مشکل و طولانی بود، اما در حال حاضر 48 ساعته ویزا صادر میکنیم.من اعتقاد دارم به واسطه اعتبارات کم، در حوزه تبلیغات و معرفی کشورمان بسیار کمک بوده ایم و هنوز هم هستیم. هنوز هم تبلیغات را به عنوان یک سرمایه گذاری قبول نداریم بلکه هزینهای میدانیم که یکجا صرف شده است در صورتیکه این تبلیغات به ویژه در حوزه گردشگری یک رکن محسوب میشود، اما ما ظرفیتهای کشور را در داخل هم خوب معرفی نکرده ایم چه برسد به خارج!
وی با بیان اینکه این چند ساله تلاش کرده ایم تا حضورمان در نمایشگاههای معتبر گردشگری دنیا پررنگ باشد، گفت: امسال در نمایشگاه فیتور اسپانیا حضور پررنگ و بسیار خوبی داشتیم، بخشی از نمایشگاه به معرفی آژانسهای داخلی و خارجی به یکدیگر و آوردن تور اختصاص داشت که این هم یک اتفاق مثبت بود،البته تفاوت نرخ ارز که سفر به ایران را ارزان کرد هم به این موضوع هم کمک کرده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور در پاسخ به اینکه درآمد حاصل از ورود گردشگران خارجی چقدر است، اظهار کرد: طبق استانداردهای جهانی گردشگری در حوزه سلامت 2400 تا 2500 دلار، در حوزه زیارتی 300 تا 400 دلار بوده است. یکی از اتفاقات خوب دیگر این بود که مدتی است صرفا گردشگر زیارتی نداریم و گردشگران ترکیبی وارد کشور میشوند، لذا از درآمد گردشگری 300 دلاری به گردشگری 1000 دلاری جهش کرده ایم. درآمد گردشگری تفریحی بین 1300 تا 1400 دلار پیش بینی میشود؛ بنابراین ما به طور متوسط بین 1400 تا 1500 دلار به ازای هر گردشگر دریافت میکنیم.
مونسان با بیان اینکه سال گذشته، 7 و نیم میلیارد دلار درآمد ارزی حاصل از ورود گردشگران خارجی بوده است، گفت: یک حساب اقماری گردشگری باید شکل بگیرد که هنوز شکل نگرفته است، اعتقاد دارم سازمان گردشگری بیش از اینها برای کشور درآمد دارد، اما این درآمدها متمرکز نیست و زیرمجموعه حوزههای دیگر قرار میگیرد. به عنوان مثال، مشتریان شرکت حمل و نقل به ویژه حمل و نقل هوایی را گردشگری تامین میکند، اما این درآمد زیر حساب حمل و نقل قرار میگیرد.
وی در پاسخ به اینکه ضرورت ایجاد این حساب چیست، بیان کرد: گردشگری فرابخشی است، بنابراین اثرات مستقیم و غیرمستقیم آن در بخشهای مختلف باید مشخص شود، به طور مثال بانک مرکزی نمیتواند بگوید که گردشگری چقدر برای کشور درآمد داشته است. با تشکیل این حساب، نقش گردشگری در این درآمدزایی مشخص میشود که بسیارهم نقش مهمی است. در حال حاضر کارهای ایجاد حساب اقماری را با بانک مرکزی و مرکز آمار آغاز کرده ایم که امیدواریم هرچه سریعتر انجام شود.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه گردشگری سلامت یکی از حوزههای مهم است و خیلی از گردشگران برای درمان و سلامت به ایران میآیند، تصریح کرد: گردشگران منطقهای عمدتا در حوزه سلامت، طبیعت گردی و زیارتی هستند، گردشگران فرامنطقهای هم بیشتر به بازدید اماکن فرهنگی و تاریخی میآیند، خوشبختانه ترکیب خوبی از همه اقشار داریم. بوم گردی هم حوزه جدیدی است که یکی از موضوعهای بسیار خوب برای گردشگری داخلی و خارجی است.
وی افزود: در حوزه گردشگری بومی، گردشگران با آداب و رسوم ما آشنا میشوند و مستقیما در طبیعت قرار میگیرند. در ابتدای دولت دوازدهم حدود 400 واحد اقامتی بومی داشتیم که الان این سرانه به 1000 عدد رسیده است. این حوزه همچنین به کسب و کار در روستاها و ایجاد اشتغال در مناطق محروم کمک شایانی کرده است. زیرا هم ضریب ایجاد شغل در گردشگری بالاست، هم با حداقل هزینه میتوان اشتغال زایی کرد و در مدت کوتاهی هم به سود دهی رسید، از طرفی به نظر من گردشگری میتواند در توزیع عادلانه ثروت سهیم باشد.
مونسان در پاسخ به اینکه سرمایه اولیه برای ایجاد شغل در حوزه گردشگری چقدر باید باشد، گفت: هر نفر با 50 میلیون تومان میتواند کسب و کار دست و پا کند، در صورتی که هزینه لازم در بخشهای دیگر 10 برابر این مبلغ است. اگر یادتان باشد سالها نگران مهاجرت از روستا به شهر بودیم، خوشبختانه در حال حاضر گردشگری توانسته است این مهاجرت را متوقف و حتی بالعکس کند. خیلی از جوانها از شهرها به روستاها برمی گردند و منازل اجدادیشان را به مراکز تاریخی و گردشگری تبدیل میکنند.
وی ادامه داد: ما هم حداکثر تلاشمان را برای حمایت از کسب و کارهای کوچک به کار گرفته ایم، وامهایی که به حوزه گردشگری تزریق شد کمک خیلی خوبی بود که طی آن 1800 میلیارد تومان برای حمایت از گردشگری روستایی و 1800 میلیارد تومان هم به صنایع دستی اختصاص یافت.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در تشریح ویژه برنامههای این سازمان برای نوروز 98 بیان کرد: حدود یک ماهی است که ستاد سفرهای نوروزی در همه استانها و سازمان شکل گرفته است، بسته سفرهای ارزان را هم خواهیم داشت، نزدیک 27، 28 دستگاه، آماده کنترل ایمنی و کیفیت هستند، یک خبر خوش هم بگویم که امسال هیچ افزایش قیمت برای مکانهای اقامتی و... نخواهیم داشت، استیجهای نوروزی هم در همه شهرها برپا خواهد شد.
سال 98، طبیعت گردی را به غرب کشور میبریم وی افزود: خیلی تلاش میکنیم که مناطق کمتر دیده شده را بیشتر معرفی کنیم و همینجا از مردم میخواهم که جاذبههای بی نظیر در شرق و غرب کشور را هم بازدید کنند، سال 98، طبیعت گردی را به غرب کشور میبریم. زیرا با این اتفاق هم ایمنی افزایش مییابد و هم تعداد تصادفات جادهای کمتر میشود از این رو قطار گردشگری غرب کشور امسال برنامه ریزی شده است؛ حدود 25 ایستگاه دارد که تاکنون 14 ایستگاه آن عملیاتی شده و از 25 اسفند آغاز خواهد شد. مسیر هم از اراک تا لرستان است و تلاش میکنیم که نقطه شروع از تهران باشد که احتمالا عملی خواهد شد.
مونسان به تشریح نقاط قوت و ضعف حوزه گردشگری پرداخت و گفت: انصافا پتانسیلهای زیادی در کشور وجود دارد و از نظر سازمان جهانی گردشگری جزو 10 کشور اول دارای جاذبههای گردشگری هستیم، البته یکسری ضعف هم داریم، این ضعفها قبلا متمرکز زیرساختها بود، اما در حال حاضر در حوزه زیرساختها اوضاع بدی نداریم و مشکل اصلی ما در خطوط هوایی است، به هرحال یکی از مولفههای گردشگری خارجی این است که پروازهای مستقیم خارجی داشته باشیم، اما در این موضوع بسیار ضعیف هستیم.
وی افزود: موضوعهای تحریم هم گردشگری ما را تحت تاثیر قرار میدهد، باید بودجه مناسبی برای تبلیغات و معرفی کشور اختصاص دهیم، اخیرا ابلاغیهای به استانها ارسال شد که طبق آن باید ستاد فضای مجازی در هر استان تشکیل و از فضای مجازی برای تبلیغات استفاده شود، اگر دقت کرده باشید مدتی است کیلپهای یک دقیقهای از جاذبههای کشور در فضای مجازی منتشر میشود که این ویدئوها نمونهای از اقدامات سازمان گردشگری است.
برگزاری تورهای ترکیبی با کشورهای همسایه معاون رئیس جمهور ادامه داد: توافقات خوبی هم با رسانه ملی داشته ایم، برای رفع کمبود پروازها هم تلاش میکنیم که با کشورهای همسایه تورهای ترکیبی برگزار کنیم، خوشبختانه در یکسال اخیر همکاری خوبی مخصوصا با ترکیه صورت گرفته است.
مونسان گفت: این حجم سرمایه گذاری و تعداد درخواستها در حوزه گردشگری نشان میدهد که افراد تشخیص داده اند این حوزه سودآور و مطمئن است. ما هم سعی کردیم سخت گیریها را کمتر کنیم. خوشبختانه دولت هم تصمیمهای خوبی دارد و آینده خوبی برای گردشگری پیش بینی میکنم.
انتهای پیام/