رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران:
افزایش تعداد پروژههای تحقیقاتی در سال97/ ایجاد بانک پژوهشگران
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران گفت: تعداد پروژههای تحقیقاتی دریافتی و مصوب در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ افزایش یافته است.
تبسم مهر - رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران گفت: تعداد پروژههای تحقیقاتی دریافتی و مصوب در سال 97 نسبت به سال 96 افزایش یافته است.
به گزارش خبرنگار مهر ، نصرتالله ضرغام امروز در نشستی خبری که در صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران برگزار شد، اظهار داشت: این صندوق همواره با راهاندازی کارگروههایی در حوزههای مختلف در صدد است که استعدادیابی در همان حوزه صورت گیرد.
وی با اشاره به گزارش یکساله صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران گفت: طی 9 ماه اول سال، 3550 پروژه تحقیقاتی به صندوق ارسال شده که از این تعداد، 1179 پروژه برای حمایت و دریافت تسهیلات به تصویب رسید.
رئیس بنیاد علم ایران گفت: تا کنون از این تعداد 464 پروژه تحقیقاتی خاتمه یافته است.
ضرغام با اشاره به اهمیت تولید محصول و ارائه خدمات با استفاده از دستاوردهای محققان گفت: از تعداد پروژههای تحقیقاتی که مورد حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران قرار گرفتهاند، 28 دانش فنی تولید شده است.
وی با اشاره به رشد تعداد پروژههای تحقیقاتی نسبت به سال گذشته تصریح کرد: تعداد پروژههای دریافتی در سال 97 نسبت به سال 96، 18 درصد و تعداد پروژههای تحقیقاتی مصوب 27 درصد افزایش داشته است.
به گفته رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، همچنین 65 درصد از پروژههای تحقیقاتی که مورد حمایت این صندوق قرار گرفتهاند، نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
ضرغام افزود: نمونه محصول ساخته شده از تحقیقات در سال 97 به 51 مورد رسیده که نسبت به سال 96، 122 درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به اهمیت ثبت اختراعات پژوهشی گفت: در سال 96، 4 پروژه و در سال 97، 13 پروژه با حمایت از صندوق، ثبت اختراع شدند و درصد پیشرفت ثبت اختراعات انجام شده نسبت به سال گذشته برابر با 225 درصد برآورد شده است.
ضرغام با بیان اینکه این صندوق، حمایتهای گستردهای در زمینه اجرای کنگرههای مفید انجام داده است، گفت: به این موضوع توجه زیادی داشتهایم تا بتوانیم استعدادهای درخشان را شناسایی کنیم، زیرا هر فرد دارای یک استعداد و ایده خاصی است که این استعداد به واسطه کنگرههایی شناسایی میشود و ما باید در راستای حفظ این استعدادها و توسعه آنها تلاش کنیم.
وی گفت: در حال حاضر اقتصاد نوآوری در جهان برابر 21 هزار میلیارد دلار است؛ از این رو مشخص است که دنیا به دنبال ظرفیتها و پتانسیلهایی است که بتواند به رشد و رفاه اجتماعی کمک کند که این موضوع نیز در صندوق مورد توجه قرار میگیرد.
راهاندازی بانک پژوهشگران در صندوق حمایت از فناوران و پژوهشگران
وی با بیان اینکه در صندوق، بانکی مبنی بر «بانک پژوهشگران» را ایجاد کردهایم، گفت: بدینواسطه به راحتی میتوانیم به پژوهشگران کشور دست پیدا کنیم و از تجربه آنها در پروژههای مختلف بهره ببریم.
رئیس بنیاد علم ایران بیان کرد: در بانک پژوهشگران 20 هزار نفر پروژه ارائه دادهاند؛ علاوه بر پژوهشگران ایرانی، ایرانیان مقیم خارج و تعدادی محقق خارجی، عضو این بانک هستند.
ایجاد کارگروه ارتقای جایگاه زنان در پژوهش
ضرغام با اشاره به کارگروه ارتقای جایگاه زنان در پژوهش خاطرنشان کرد: 22 درصد پروژههای صندوق حمایت از پژوهشگران، مربوط به زنان است.