آخرین مطالب

/گزارش- آسوشیتدپرس/

نگرانی‌های سئول در آستانه دومین دیدار اون و ترامپ بین الملل

نگرانی‌های سئول در آستانه دومین دیدار اون و ترامپ

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - در حالی که دونالد ترامپ اواخر این هفته برای دستیابی به توافقی هسته‌ای در ویتنام با کیم جونگ اون دیدار خواهد کرد، برخی از مقامات سئول نگران سرنوشت اتحاد نظامی چند ده ساله با واشنگتن هستند.

تبسم مهر - به گزارش ایسنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس در بررسی نگرانی‌های کره جنوبی در آستانه دومین دیدار سران آمریکا و کره شمالی نوشته است: "بخش زیادی از این نگرانی مربوط به اظهارات مکرر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا درباره هزینه‌بر بودن استقرار نظامی در کره جنوبی و توقف برخی از مانورهای نظامی مشترک سئول و واشنگتن از جمله مانور بزرگ تابستانی این دو کشور است که به عنوان امتیازی در راستای منافع کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی پس از نخستین دیدار این دو رهبر جهانی در سنگاپور صورت گرفت.
اتحاد گسترده آمریکا و کره جنوبی که در جریان جنگ خونین کره در سال‌های 1950 تا 1953 صورت گرفت، در نشست هانوی میان سران آمریکا و کره شمالی که 27 و 28 فوریه برگزار خواهد شد، مورد مذاکره نیست اما برخی از ناظران می‌گویند، آینده این اتحاد می‌تواند مورد تردید باشد و ممکن است ترامپ در نهایت برخی از 28 هزار و 500 نیروی خود در کره شمالی را از این کشور خارج کند.
کیم تائوو، رئیس سابق مؤسسه اتحاد ملی کره جنوبی در سخنرانی اخیر خود گفت: اتحاد کره جنوبی و آمریکا اکنون به طور جدی بیمار است.
مقامات واشنگتن و سئول اما تاکید دارند که وضعیت خوبی در اتحاد آنان حاکم است.
پس از آن که کره جنوبی با افزایش مشارکت خود در هزینه‌های حضور نظامی آمریکا در این کشور موافقت کرد، وزیر خارجه سئول اظهار کرد که واشنگتن تاکید دارد برنامه‌ای برای تغییر شمار سربازان حاضر در کره جنوبی در نظر ندارد. بر اساس اعلام دفتر مون جائه این، رئیس جمهور کره جنوبی، ترامپ در تماس تلفنی هفته گذشته خود با این رئیس جمهور اظهار کرد، روابط آمریکا و کره جنوبی از هر زمان دیگر بهتر است.
ترامپ همچنین روز جمعه تاکید کرد که کاهش شمار نیروهای آمریکایی در کره جنوبی در گفتگو با کیم جونگ اون مورد بحث نیست اما او پیش از این تهدید کرده است که اگر کره جنوبی و ژاپن افزایش سهم خود در هزینه‌های استقرار نیروهای آمریکایی را نپذیرند، سربازان خود را از این دو کشور آسیایی خارج خواهد کرد.
ترامپ همچنین پس از نشست سنگاپور به خبرنگاران گفت: می‌خواهم سربازانمان در کره جنوبی را به خانه بازگردانم.
او با اعلام توقف مانورهای نظامی بزرگ تابستانی، این تمرین‌ها را "بسیار تحریک‌آمیز" و "به شدت گران" دانست.
مقامات نظامی آمریکا برنامه‌ای برای کاهش نیروهای خود در کره جنوبی ندارند اما برخی اظهار کرده‌اند که اگر ترامپ در جریان مذاکراتش با اون، مساله کاهش نیروها را روی میز بگذارد، تعجب نخواهند کرد.
دیگر مسأله‌ای که مقامات سئول را نگران کرده این است که ترامپ مانورهای نظامی دیگری را نیز در بهار پیش رو متوقف کرده یا از گستره آن بکاهد. یا اینکه قراردادی برای توقف برنامه موشک‌های دوربرد کره شمالی در نظر داشته باشد که برای هدف قرار دادن آمریکا طراحی شده است و به موشک‌های کوتاه‌برد کره شمالی که تهدیدی برای سئول و توکیو محسوب می‌شود، اعتنایی نکند.
برخی کارشناسان بر این باورند که توقف گسترده آموزش‌های نظامی جامع میان آمریکا و کره جنوبی می‌تواند توانایی‌های مبارزه‌ای ارتش این دو کشور را تضعیف کند؛ به ویژه از این رو که بسیاری از سربازان آمریکایی پس از کمتر از یک سال خدمت در کره جنوبی از این کشور خارج می‌شوند.
مون سئونگ موک، یکی از تحلیلگران پژوهشکده استراتژی ملی کره جنوبی اظهار کرد: توان جنگی سربازان از آموزش نظامی آنان حاصل می‌شود. اگر به مدت یک سال مانور مشترک بزرگی برگزار نشود، سربازان آمریکایی خواهیم داشت که هیچگاه چنین مانورهایی را تجربه نکرده‌اند.
از طرفی دیگر، کره شمالی که این مانورها را آماده‌سازی برای حمله به کشور خود توصیف کرده و در واکنش به آن‌ها، مانورهای هزینه‌بری را ترتیب داده، از توقف آنها سود خواهد برد. کره شمالی گفته است که برای مقابله با چیزی که آن را "خصومت آمریکایی" می‌نامد، ناچار به تولید تسلیحات هسته‌ای شده است.
کیم جونگ اون در نشست سنگاپور اظهار کرد، به "خلع سلاح هسته‌ای کامل از شبه جزیره کره" متعهد است. این پیش از این به آن معنا بود که کره شمالی تنها در صورتی خلع سلاح هسته‌ای را صورت خواهد داد که آمریکا تمام سربازان خود را از کره جنوبی خارج کرده و مانورهای نظامی خود با این کشور را متوقف کند.
در ماه دسامبر رسانه دولتی کره شمالی اظهار کرد، این کشور هرگز به طور یک‌جانبه برنامه هسته‌ای خود را کنار نخواهد گذاشت، مگر آن که در وهله اول واشنگتن تهدید هسته‌ای خود را کنار بگذارد.
همچنین برخی نگران گزارش‌هایی هستند که حاکی از احتمال موافقت ترامپ با اعلام پایان جنگ کره است؛ جنگی که با صلح موقت برای تضمین امنیت کره شمالی پایان یافت. اعلام پایان جنگ کره که گامی مقدماتی پیش از امضای یک پیمان صلح برای پایان رسمی این جنگ محسوب می‌شود، می‌تواند اساسی را برای افزایش درخواست‌های کره شمالی از آمریکا برای خروج نیروهایش از کره جنوبی در اختیار پیونگ یانگ قرار دهد.
مون، تحلیلگر پژوهشکده استراتژی ملی کره جنوبی که یک سرتیپ بازنشسته است و در مذاکرات نظامی متعددی با کره شمالی حضور داشته، می‌گوید: اگر امنیت ما آسیب‌پذیر شود، سرمایه‌های خارجی از کشورمان خارج می‌شوند و ارزش سهام سقوط می‌کند.
بخشی از مساله کره جنوبی نیز شکاف تاریخی عمیقی بر سر ارتش آمریکا است. ارتش آمریکا تقریباً کره جنوبی را از حمله ناگهانی کره شمالی که آغازگر جنگ کره بود، نجات داد. برخی اما آمریکا را مقصر جدایی دو کره در سال 1945 می‌دانند. تجمع‌هایی که موافق یا مخالف، بر آمریکا تمرکز دارند، معمولاً در سئول برگزار می‌شوند اما نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که بیشتر اهالی کره جنوبی از استقرار نیروهای آمریکایی در کشورشان حمایت می‌کنند.
روز چهارشنبه در یکی از محله‌های سئول تظاهراتی برگزار شد که شرکت‌کنندگان در آن پرچم‌های آمریکا و کره جنوبی را در دست داشتند و روی پلاکاردهایشان نوشته شده بود "بیایید از اتحاد کره جنوبی و آمریکا که خط مشی ماست، با جانمان حمایت کنیم".گروهی دیگر از اهالی سئول نیز بنری در دست داشتند که از واشنگتن می‌خواست، صلح در شبه جزیره کره را به خطر نیندازد. یکی از شرکت‌کنندگان در این تظاهرات فریاد زد: آیا ما مستعمره آمریکا هستیم؟
از زمان جنگ کره، آمریکا ده‌ها هزار تن از نیروهای خود را در کره جنوبی مستقر کرده تا علیه حمله کره شمالی از این کشور پشتیبانی کند. در همین حال، کره جنوبی به کشوری موفق به لحاظ اقتصادی و متحد وفاداری برای آمریکا تبدیل شده است که در جنگ‌های آمریکا در ویتنام، عراق و هر جای دیگر شرکت کرده است.
شمار سربازان آمریکایی در کره جنوبی طی سالیان حضور در این کشور به تدریج کاهش یافته است.
پس از آن که ریچارد نیکسون، رئیس جمهور سابق آمریکا حدود یک سوم از 60 هزار نیروی آمریکایی حاضر در کره جنوبی را در سال 1971 از این کشور خارج کند، پارک چونگ هی، رئیس جمهور کره جنوبی به مقامات خود دستور داد که به طور محرمانه برنامه‌ای هسته‌ای را در دستور کار قرار دهند که بعدها به دلیل هراس از تحریم‌های آمریکا متوقف شد.
جیمی کارتر، رئیس جمهور سابق آمریکا که یکی از منتقدان سرکوب حقوق بشر از سوی پارک بود، تلاش کرد تا تعهد کمپین خود برای بازگرداندن 40 هزار سرباز آمریکایی از کره جنوبی را عملی کند اما بسیاری از مشاورانش با این اقدام مخالفت کردند و سرانجام توانست 3000 نیرو را به کشورشان بازگرداند.
خروج چندین هزار نیروی آمریکایی می‌تواند وضعیت نظامی کره جنوبی را به دلیل کاهش سربازان و تسلیحات و تجهیزات نظامی تضعیف کند اما این مساله همچنین می‌تواند به اقدامات آمریکا برای مقابله با ادعاهای تهاجمی چین آسیب برساند.
کیم دونگ یئوپ، تحلیلگر مؤسسه مطالعات شرق دور در سئول می‌گوید: با توجه به چارچوب امنیتی چین و آمریکا، تصور نمی‌کنم اظهارات ترامپ درباره کاهش نیروهای آمریکایی حاضر در کره شمالی چیزی بیش از لفاظی باشد."
انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند