صالحی: نیروگاه بوشهر 1200 میلیارد تومان برای سوخت و قطعات یدکی نیاز دارد
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رییس سازمان انرژی اتمی گفت: دشمنان جمهوری اسلامی ایران هر راهی را رفتند که ملت ایران را تسلیم خواستههای خود کنند؛ آنها تمام تلاش خود را بهکار میگیرند که ایران را مجددا تسلیم خود کنند، اما این ملت تصمیم خود را گرفته و نشان دادهاند که هزینههای حفظ استقلال خود را اعم از جنگ و تحریم تحمل کردهاند و علیرغم همه محدودیتها و فشارها و تبلیغات سرسام آور میبینیم ملت ایرام طی ۴۰ سال بعد از انقلاب اسلامی گام هایی مهم برداشتهاند.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی صبح امروز در دومین جشنواره سرآمدان فناوری و صنعت که در سالن خلیج فارس نمایشگاه بینالملی تهران برگزار شد با بیان اینکه خودم یک بسیجی هستم، اظهار کرد: بسیج یادگار ماندگار امام خمینی (ره) است، او با دید ژرفی که داشت، متوجه بود که با بسیج تودههای مردم میتوان آرمانهای آنان را محقق کرد. بستر حرکت تودهها در ایران بسیج بود و اولین آزمون موفقیت آمیز خود را در دفاع مقدس به خوبی بروز و ظهور داد. بسیج کاری بسیار عظیم در دفاع مقدس انجام داد و تبدیل به الگویی شد که امروز در سوریه و عراق مشابه آن تشکیل شده است.
وی با تاکید بر اینکه الان در دوره جهاد اقتصادی و صنعتی هستیم و این جهاد به همان میزان ارزشمند است که در دفاع مقدس ارزشمند بود، خاطرنشان کرد: امروز با چالشی جدی مواجه هستیم؛ دشمنان جمهوری اسلامی ایران هر راهی را رفتند که ملت ایران را تسلیم خواستههای خود کنند؛ آنها تمام تلاش خود را بهکار میگیرند که ایران را مجددا تسلیم خود کنند، اما این ملت تصمیم خود را گرفته و نشان دادهاند که هزینههای حفظ استقلال خود را اعم از جنگ و تحریم تحمل کردهاند و علیرغم همه محدودیتها و فشارها و تبلیغات سرسام آور میبینیم ملت ایرام طی 40 سال بعد از انقلاب اسلامی گام هایی مهم برداشتهاند.
رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به نقش بسیج در تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی گفت: بسیج حلقهای برای تحقق آرمانهای ما است. مفتخرم بگویم سازمان انرژی اتمی نیز دارای یک تشکل بسیجی است و هر دستاوردی که در این سازمان حاصل شده، ناشی از روحیه ایثار و بسیجیوار است.
صالحی در ادامه سخنرانی خود به بیان عناصر تاثیرگذار در رشد، پیشرفت و توسعه پرداخت و اظهار کرد: تمایز انسان با موجودات دیگر این است که انسان صاحب اندیشه است و میتواند اندیشه زایی، اندیشه ورزی و اندیشه پروری کند. اگر شرایط را مهیا کنیم که این خصلت در انسان بروز و ظهور کند، آنگاه میتوان گفت که ملت را در بستر پیشرفت قرار دادهایم.
وی اولین عنصر اندیشه زایی را آزادی عنوان کرد و گفت انسان مقید نمیتواند اندیشه زایی کند. بنابراین هدف ما باید متمرکز بر ایجاد زمینههای رشد و ظهور اندیشهزایی ورزی و پروری باشد. تا این مرحله اجماعی جهانی وجود دارد، اما از این مرحله ما مقداری زاویه میگیریم. ما در ایران بعد از انقلاب به بعد معنوی انسان که فراموش شده بود، توجه کردیم. بعد معنوی بعدی است که مغفول مانده بود و انقلاب توانست غباری را که بر این بعد قرار گرفته بود، بزداید و اساس دین باوری را به جامعه تزریق کند.
رییس سازمان انرژی اتمی افزود: عناصر موثر در پیشرفت در بعد مادی عبارتند از سرمایه انسانی، سرمایه مادی و مدیریت، اما ما عنصری به نام دین باوری که میتواند زمینه ساز آرمان گرایی، ایثارگری و ایمان باشد با انقلاب اسلامی به دست آوردیم؛ این بعد میتواند به پیشرفتهای بعد مادی سرعت ببخشد.
صالحی با بیان اینکه«در بعد معنوی عنصری به عنوان کسب رضای خالق نقش پیشران را ایفا میکند»، خاطر نشان کرد: یونان در 2500 سال پیش از آزادی اجتماعی برخوردار بود و همین دموکراسی در جامعه آن زمان باعث اندیشه زایی شد و تعداد زیادی از دانشمندان و فلاسفه در آن زمان در یونان ظهور و بروز یافتند. ایران نیز در 2500 سال پیش کشوری پهناور بود که از نظر حکمرانی جایگاهی ویژه داشتیم، اما در بعد علمی و فلسفی کم آوردیم و نتوانستیم با یونان آن زمان رقابت کنیم؛ یکی از دلایل آن این است که جامعه ایران تا قبل از اسلام، جامعه ای طبقاتی بود و این جامعه طبقاتی باعث شده بود که آن آزادی اجتماعی وجود نداشته باشد. اما بعد از ورود اسلام به ایران آمد، این آزادی حاکم و شرایط برای رشد و پیشرفت حاصل شد. انقلاب اسلامی شرایط لازم را در بعد معنوی فراهم کرده که به پیشرفت خود در ابعاد مادی سرعت ببخشیم.وی با طرح این پرسش که آیا ما در این چهل سال در حد انتظار موفق بودیم، گفت: من میگویم طی 40 سال قبل همه عناصر فراهم بوده و ما بهترین نیروهای انسانی را داریم و سایر عناصر را نیز دارا بوده ایم، اما در مدیریت آنچنان که شایسته نظام بود نتوانستیم عمل کنیم. ما در مدیریت اشکالاتی داریم اما همانطور که مقام رهبری فرمودند این انقلاب اصلاح پذیر است.
رییس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: در چهل سال بعد انقلاب علیرغم همه فشارها و محدودیتها، در کشور بیش از 380 هزار کیلومتر لوله کشی گاز شده است. الان بیش از 90 درصد مردم همانطور که دسترسی به آب دارند، به گاز هم دارند. سایر کشورها از جمله برخی کشورهای حوزه خلیج فارس در شرایط عدم استقلال سیاسی و وابستگی فنی به کشورهای دیگر دستاوردهایی داشتهاند، اما ما در استقلال کامل به پیشرفت رسیدهایم.صالحی با بیان اینکه «صنعت هسته ای ما نماد افتخار است چون وارد عرصه ای شدیم که مرزهای فناوری است و مهندسان ما با زحمت و تلاش خود به غنی سازی 20 درصد رسیدند»، اظهار کرد: ما نمیخواستیم اورانیوم با غنای 20 درصد تولید کنیم و قرار بود نیازهای خود را در این زمینه بخریم، اما زمانی که برای آخرین بار برای خرید اقدام کردیم، لیستی از شروط در برابر ما قرار دادند که حاکمیت و منافع ما را زیر سوال میبرد؛ در این شرایط بود که رهبری فرمودند خودتان شروع کنید. ما نیز با بهرهگیری از نیروی انسانی نظیر شهید شهریاریها و تامین مالی در کنار بهترین مدیریتها توانستیم به هدف خود دست یابیم. در آن زمان برای تامین عنصر مالی، رئیس جمهور وقت 25 میلیارد تومان تخصیص داد و ما روز اول بودجه را گرفتیم، اما تنها 12 میلیارد تومان هزینه شد.
وی با تاکید بر اینکه عنصر معنویت در دستیابی به غنی سازی 20 درصد بسیار کارساز بود، افزود: خارجیها گفتند اگر شرایط را قبول کنید 20 درصد را میدهند اما ما در کمتر از 2 سال به 20 درصد دست یافتیم. شهید شهریاری بدون دریافت پولی اضافهتر از حقوق دانشگاهی و با بهره گیری از روحیه ایثار خود به همراه همکارانش این کار را انجام داد.
رییس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: برای شتاب بخشیدن به دستاوردها و حرکات صنعتی باید مجموعهای تشکیل شود که نیازهای مختلف صنعتی مطرح شود تا دانشمندان بتوانند این نیازها را برطرف نمایند.
صالحی همچنین در بخش دیگری از سخنرانی خود با اشاره به برخی مطالب مطرح شده در رسانههای بیگانه درباره بودجه صنعت هستهای کشور، اظهار کرد: در صنعت هستهای در رسانههای بیگانه اعلام کردند که میلیاردها دلار هزینه میشود و این هزینهها عامل مشکل اقتصادی مردم است، در حالی که این یک دروغ است و اسناد مربوط به پرداختیهای صنعت هسته ای در سازمان برنامه و بودجه وجود دارد. همچنین از 30 سال قبل کل بودجه تخصیصی به انرژی اتمی احصا و تبدیل به دلار کردیم، بر اساس اطلاعات به دست آمده در 30 سال حدود 6 میلیارد دلار هزینه کردیم که نیروگاه بوشهر هم شامل میشود؛ این درحالی است که اگر بخواهیم امروز نیروگاه بوشهر را بخریم، باید 5 میلیارد دلار هزینه کنیم. در مجموع به طور متوسط سالانه 200 میلیون دلار هزینه شده است.
وی ادامه داد: الان در سازمان انرژی اتمی 15 هزار نیروی انسانی فعالیت میکند و اگر بودجه امسال ما داده شود حدود 200 میلیون دلار است. برق تولیدی نیروگاه بوشهر 7 میلیارد کیلو وات ساعت در سال است که هر کیوات ساعت را نیم سنت میخرند که میشود حدود 400 میلیارد تومان که ما این برق را صادر میکنیم . ما این برق را 9 سنت صادر میکنیم که میشود 630 میلیون دلار که با دلار قیمت 10 هزار تومان هزار میلیارد تومان است. حال به این بخش 400 میلیارد تومان اعتبار میدهند. این در حالی است که نیروگاه بوشهر 1200 میلیارد تومان برای سوخت و قطعات یدکی نیاز دارد؛ من سال آینده 800 میلیارد تومان را از کجا بیاورم. ما میگوییم 20 درصد برق بوشهر را با قیمت صادراتی و 80 درصد را با قیمت تکلیفی بخرید. ما به اولویتها به درستی توجه نمیکنیم.
انتهای پیام