ایرنا گزارش میکند
سرانه مصرف لبنیات در کشور 5 کیلوگرم کاهش یافته است
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران - ایرنا - دبیر یازدهمین جشنواره علوم و صنایع غذایی گفت:سرانه مصرف لبنیات در کشور در سالهای اخیر حدود ۷۵ کیلوگرم بود که اکنون با کاهش حدود ۵ کیلوگرم این میزان به حدود ۷۰ کیلوگرم رسیده است.
تبسم مهر - تهران - ایرنا - دبیر یازدهمین جشنواره علوم و صنایع غذایی گفت:سرانه مصرف لبنیات در کشور در سالهای اخیر حدود 75 کیلوگرم بود که اکنون با کاهش حدود 5 کیلوگرم این میزان به حدود 70 کیلوگرم رسیده است.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر شهریار دبیریان روز شنبه در مراسم افتتاحیه این جشنواره در سالن همایش انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور افزود: با توجه به شرایط اقتصادی، مصرف سرانه لبنیات کاهش یافته که دست اندرکاران باید اقدامات لازم را برای افزایش مصرف سرانه انجام دهند.
وی ادامه داد: موقعی که مصرف سرانه لبنیات حدود 75 کیلوگرم بود ما از مصرف استاندارد جهانی عقب بودیم و حالا این فاصله بیشتر شده است.
دبیریان یکی از راهکار افزایش مصرف سرانه را اختصاص یارانه اعلام کرد و گفت: یارانه باید در اختیار مصرف کننده یا تولید کننده نهایی قرار گیرد تا سرانه مصرف افزایش پیدا کند.
وی، لبنیات را یک کالای ضروری اعلام کرد و گفت: کاهش سن پوکی استخوان یکی از عوارض کاهش مصرف لبنیات است.
دبیریان به مصرف بی رویه نوشابه در ایران اشاره کرد و گفت: مصرف نوشابه در ایران 4 برابر مصرف استاندارد جهانی است که برای حفظ سلامتی باید کاهش پیدا کند.
وی به تعداد مقالات رسیده به این جشنواره اشاره کرد و گفت: 220 مقاله به دبیرخانه جشنواره رسیده که از این تعداد، 181 مقاله پذیرفته شده است.
دبیریان ادامه داد که از مجموع مقالات پذیرفته شده 9 مقاله به صورت سخنرانی و بقیه به صورت پوستر ارائه میشود.
وی به برگزاری 3 نشست تخصصی در این مراسم اشاره کرد و گفت: "نقش پژوهشهای علمی و کاربردی در بهبود شاخصهای کیفی محصولات" ، "راهبردهای توسعه کمی و کیفی شیرخام و مواد اولیه" و "تولید ناب ، محور توسعه بازار"، موضوع این 3 نشست تخصصی را تشکیل میدهد.
دبیریان ادامه داد: همچنین کارگاه آموزشی با عنوان "نقش تغذیه دام بر روی تولید و ترکیبات شیر در گاوهای شیری و اهمیت آن در صنایع غذایی" در قالب این جشنواره برگزار شده است.
علمی **1201 **1440
انتهای پیام /*