مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:
75 درصد مردان اضافه وزن دارند
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: حدود ۷۵ درصد مردان ۱۸ سال به بالای کشور اضافه وزن و چاقی دارند. حدود ۴۰ درصد مردان تحرک بدنی کافی دارند و ۵۵ درصد بقیه تحرک کافی ندارند. بیش از ۴۰ درصد مردان ۴۵ سال به بالا فشار خون، چربی خون و کلسترل بالا دارند.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: حدود 75 درصد مردان 18 سال به بالای کشور اضافه وزن و چاقی دارند. حدود 40 درصد مردان تحرک بدنی کافی دارند و 55 درصد بقیه تحرک کافی ندارند. بیش از 40 درصد مردان 45 سال به بالا فشار خون، چربی خون و کلسترل بالا دارند.
به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، زهرا عبداللهی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت مردان که با حضور خبرنگاران برگزار شد، افزود: یکی از اجزای اصلی سلامت، تغذیه و نقش تغذیه صحیح است. در حال حاضر مهمترین علت مرگ و میر در کشور بیماریهای غیرواگیر است. بیماریهایی مانند دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانها مهمترین این بیماریها هستند که یکی از ریسک فاکتورهای آن، تغذیه است.
وی ادامه داد: الگوی غذایی مردان نیز چندان مطلوب نیست. مصرف نمک در آقایان 10 گرم در روز است، در حالیکه سازمان جهانی بهداشت میگوید کمتر از 5 گرم نمک در روز باید مصرف شود. این موضوع باعث بیماریهایی مانند فشار خون و قلبی و عروقی میشود. دو عامل پیشگیری کننده از بیماریهای غیرواگیر مصرف سبزی و میوه در روز است. مطالعات انجام شده نشان میدهد الگوی غذایی مردان از این نظر مناسب نیست و حدود 17 درصد مردان حداقل 2 بار در روز میوه مصرف میکنند و 40 درصد سبزی میخورند.
عبداللهی بیان کرد: در پسران زیر 18 سال نیز بر اساس اطلاعاتی که داریم، حدود 22 درصد آنها اضافه وزن و چاقی دارند و شیوع این موضوع در پسران بیشتر از دختران است. 20 درصد پسران دچار چاقی شکمی هستند که مصرف بی رویه فست فود و نوشابههای گازدار و نوشیدنیهای قندی و عدم تحرک کافی علت بروز مشکل است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: کمبود ویتامین D نیز وجود دارد که حدود 59 درصد مردان 45 تا 60 ساله دچار کمبود این ویتامین هستند. کمبود ویتامین D خطر پوکی و نرمی استخوان را افزایش میدهد و همچنین این ویتامین در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر نیز نقش دارد.
عبداللهی گفت: در حال حاضر از طریق شبکههای بهداشتی و درمانی کشور، خدمات و مراقبتهای تغذیهای وسیع و گستردهای تدوین و تعریف شده و از طریق مراکز جامع سلامت و خانههای بهداشت به مردان ارائه میشود.
وی ادامه داد: استفاده و بکارگیری 1200 کارشناس تغذیه در مراکز جامع سلامت کمکهای زیادی به ما کرده است. همه مردانی که مراجعه میکنند، ارزیابی گروههای غذایی انجام شده و بعد اندازه گیری قد و وزن میشود. اگر الگوی غذایی نامناسب وجود داشته باشد به کارشناسان تغذیه ارجاع داده میشوند و افرادی که چربی و فشار خون بالا دارند به پزشک معرفی میشوند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: در همه دبیرستانهای پسرانه کشور، برنامه مکمل یاری ویتامین D اجرا میشود. مکمل 50 هزار واحدی ویتامین D به صورت ماهانه و رایگان به همه پسران دبیرستانی داده میشود.
اجتمام *9482 * 3063
انتهای پیام /*