بزرگنمایی:
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از تجهیز ۵۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی حوضه آبریز دریاچه ارومیه به سیستم آبیاری نوین خبر داد.
اسمعیل کریم زاده ظهر یکشنبه در جلسه بررسی چالشها و راهکارهای اجرایی طرح احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه از این میزان تا کنون حدود 14 هزار هکتار اجرایی شده است افزود: تا کنون 27.5 درصد از اعتبارات مصوب ستاد احیای دریاچه ارومیه به بخش کشاورزی و منابع طبیعی تخصیص یافته است.
وی ادامه داد: همچنین از دو هزار کیلومتر انتقال آب با لوله مصوب در حدود 474 کیلومتر، از 20 هزار هکتاراجرای آبیاری تحت فشار مصوب در پایاب سدها در حدود 5146 هکتار و از 341 هزار هکتار تهیه نقشه کاداستر اراضی کشاورزی در حدود 200 هزار هکتار عملیاتی شده است.
کریم زاده افزود: برنامههای تدوین شده این سازمان در راستای برنامههای ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه است و رویکرد آن انسجام سازمانی، کشاورزی پایدار، ارتقا راندمان تولید و بهره وری مصرف آب در جهت کمک به احیای دریاچه ارومیه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه نیازمند هم افزایی و تعامل بیشتر با پژوهشگران مروج ارشد در زمینه مدیریت مصرف آب کشاورزی در جهت کمک به احیای دریاچه ارومیه هستیم عنوان کرد: سازمان جهاد کشاورزی به تمامی وظایف محوله خود در قبال 6 راهکاراجرایی مصوب ستاد احیای دریاچه ارومیه در بخش کشاورزی و یک راهکار اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در خصوص توسعه آبخوانداری و آبخیزداری در استان عمل کرده است .
کریم زاده افزودک افزایش راندمان تولید در واحد سطح و کاهش هزینه های تولید با استفاده از ارقام و بذورشناسایی شده از طرف محققین کشاورزی و کاهش 40 درصدی مصرف آب در 9 شهرستان حوضه آبریز دریاچه ارومیه و همچنین تلاش در جهت پایداری تولید محصولات و حفظ معیشت بهره برداران بخش کشاورزی جزو سیاست ها و برنامه های اجرایی سازمان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه استقرار کشاورزی پایدار در حوضه دریاچه ارومیه نیز با راهبرد مدیریت مشارکتی از اولویتهای جهاد کشاورزی برای نجات این حوضه آبی است، تصریح کرد: آموزش و اطلاع رسانی به جوامع محلی و کشاورزان در حوضه دریاچه ارومیه نیز با مشارکت مطلوب کشاورزان در روستاهای واقع در حوزه ابریز دریاچه ارومیه درحال اجرا است.
مشاور معاون ترویج، مدیر و هماهنگ کننده ملی پژوهشگر مروجان ارشد و محققان معین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی نیز در این جلسه گفت: در کشور 1300 مرکز جهاد کشاورزی دهستان در سطح کشور وجود دارد که به ازای هر مرکز، باید یک پژوهشگر و معین باید وجود داشته باشد که در استان آذربایجان غربی63 مرکز خدمات جهاد کشاورزی وجود دارد که 69 نفر محققین معین در این مراکز فعالیت می کنند که این استان از این نظر در وضعیت مطلوب قرار دارد.
نوری با تاکید بر انتقال دانش و اطلاعات موجود به مراکز جهاد کشاورزی دهستان و عرصههای تولیدی بهره برداران، اضافه کرد: مروجین در بخش کشاورزی افزایش ضریب خوداکتفایی محصولات کشاورزی مانند گندم، شکر و دانههای روغنی، کیفیت تولید و کمیت تولید سطح زیر کشت را بررسی میکنند.
در بخش دیگری از این نشست، مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی آذربایجان غربی نیز به ارائه گزارشی از فعالیت محققان معین و ارتباط با پژوهشگر مروجان استان پرداخت؛ سپس سایر اعضای گروه پژوهشگر مروجان ارشد سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی حاضر در جلسه به بیان پیشنهادات و راهکارهای خود در خصوص توانمند سازی تولید کنندگان و ایجاد بستر مناسب به منظور انتقال دانش و یافته های تحقیقاتی به بهره برداران پرداختند.
گروه پژوهشگر مروجان ارشد و محققان معین کارگروه آب سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی در سفر دو روزه به آذربایجان غربی از طرحهای اجرایی احیای دریاچه ارومیه و انتقال یافته های تحقیقاتی در بخش کشاورزی در سطح شهرستانهای نقده ، بوکان ، مهاباد و ارومیه بازدید بعمل اوردند.