در یک شرکت دانش بنیان ؛
تولید ایمپلنتهای ستون فقرات که درمان را تسریع میکنند
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - محققان در یک شرکت دانش بنیان ایرانی موفق به تولید بیش از ٢۵٠ ایمپلنت استخوانی شدند این ایمپلنتها با پوشش نانویی زمان استخوان سازی را در بدن کاهش میدهند.
تبسم مهر - محققان در یک شرکت دانش بنیان ایرانی موفق به تولید بیش از ٢5٠ ایمپلنت استخوانی شدند این ایمپلنتها با پوشش نانویی زمان استخوان سازی را در بدن کاهش میدهند.
به گزارش خبرنگار مهر ، محمدعلی نادری مدیر بخش تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان تولید کننده ایمپلنتهای ستون فقرات در جمع خبرنگاران گفت: فعالیت این شرکت از سال 1394 در حوزه ایمپلنتهای ستون فقرات آغاز شد و سال 1395 نمونه اولیه ایمپلنتهای استخوانی را تولید کردیم.
وی ادامه داد: تاکنون موفق شدیم 250 قلم از انواع ایمپلنتهای ستون فقرات را تولید کنیم.
نادری با بیان اینکه ایمپلنتهای تولیدی ما از گردن تا ناحیه لمبارد (کمری) است، بیان کرد: تولیدات ما شامل انواع پیچ ها، ثابت کنندهها و کیجها (ایمپلنت استفاده شده در میان مهره ها) میشود.
مدیر بخش تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان تولید کننده ایمپلنتهای ستون فقرات با بیان اینکه جنس ایمپلنتهای تولید شده از جنس تیتانیوم بوده که تستهای سازگاری آنها پاس شده است، عنوان کرد: پوشش دهی ایمپلنتها در دو نوع تیتانیومی و پلیمری است که هر کدام این پوششها برای بهبود خواص زیست سازگاری ایمپلنتهای تولید شده است.
وی تولید کیجها را از دیگر محصولات شرکتها نام برد و گفت: از آنجایی که قطعات پلیمری زیست خنثی هستند، اطراف آن استخوان سازی و نفوذ استخوان در داخل ایمپلنت دشوار است و با پوشش دهی دو سطح بالایی و پایینی توانستیم استخوان سازی را به حداکثر زمان ممکن برسانیم.
این محقق تولید ایمپلنتهای ستون مهرهها را نیاز به سرمایه گذاری بالایی دانست و خاطر نشان کرد: از این رو برند محصولات ما با یکی از شرکت هایی که دارای توان مالی است، به بیمارستانها ارائه میشود.
وی در خصوص مزایای پوشش دهی ایمپلنتهای ستون مهرهها گفت: ایمپلنتها در این شرکت با استفاده از پلاسمای اسپری پوشش دهی میشوند که به دلیل خواص مکانیکی پایین، عدم جذب سطحی مناسب، پوششهای نانو را در آنها اعمال میکنیم.
وی، دلیل ضخامت پوشش بالا در روش اسپری پلاسما را خواص مکانیکی پایین این روش ذکر کرد و یادآور شد: پوششهای ما اینتر متالیک است به این معنا که ایمپلنت در داخل الکترولیتی قرار میگیرد و با اعمال جریان و ولتاژی، حالت پلاسما داخل الکترولیت ایجاد میشود.
نادری اضافه کرد: این حالت پلاسما، باعث میشود زیر لایه ذوب و با نمکهای محلول در الکترولیت واکنش نشان دهد و دوباره روی سطح اعمال شود.
وی با بیان اینکه این روش یک ترکیب اینترمتالیک ایجاد میکند، ادامه داد: به این معنا که پوشش دقیقا با زیر سطح اتصال برقرار میکند و پوششی مقاوم به سایش، استحکام برشی بالا و چسبندگی بالا نسبت به پلاسما اسپری ایجاد میشود.
ورود به عرصه پوششهای نانویی در ایمپلنتها
مدیر بخش تحقیق و توسعه این شرکت با بیان اینکه پوششهای اعمال شده روی ایمپلنتها هایتک است، بیان کرد: تاکنون شرکتهای ایمپلنت ساز داخلی برای پوشش دهی، قطعات و محصول خود را به کشورهای انگلستان، سوئیس و آلمان میفرستادند اما اکنون شرکت ما به مرحله ای رسیده که میتوانیم پوشش دهی قطعات و ایمپلنتها را انجام دهیم.
نادری ادامه داد: ایمپلنتهای تیتانیومی دارای پوشش هایی با ترکیبات کلسیم فسفات و هیدروکسی اپاتیت و ایمپلنتهای پلیمری، پوششی از کلسیم دارد و موجب میشود استخوان سازی و ثابت سازی ایمپلنت تسریع پیدا کند. به همین دلیل در صدد برآمدیم تا پوششهای نانویی را به قطعات اعمال میکنیم.
وی افزود: اگر ایمپلنتهای معمولی در بدن هر فرد در مدت 6ماه استخوان سازی و ثابت سازی میکند با استفاده از پوششهای این شرکت، زمان استخوان سازی به یک دوم تا یک سوم کاهش پیدا میکند.
به گفته مدیر بخش تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان تولید کننده ایمپلنتهای ستون فقرات، تولیدات این شرکت به واسطه دانشگاهها و مراکز علمی محقق شده است.
نادری گفت: در پروسه کار این شرکت آزمایشاتی انجام گرفته و تستهای حیوانی ایمپلنتهای استخوانی و پوششهای آن به تایید وزارت بهداشت رسیده است.
ایمپلنتهای دندانی ایرانی تولید میشود
مدیر بخش تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان با بیان اینکه محصولات ما تاکنون به کشورهای عراق و سوریه صادر شده است، اضافه کرد: برای صادرات این محصول به چین با همکاری ستاد نانو در حال برنامه ریزی هستیم.
نادری تولید ایمپلنتهای دندانی را از محصولات آتی شرکت دانست و گفت: ایمپلنتهای دندانی از آنجایی که در خاصترین نقطه بدن یعنی در لثه قرار میگیرد و فشار و نیروی زیادی روی آن اعمال میشود، از این رو درصدد هستیم با دقت و کیفیت بهتری آن را تولید کنیم.
وی تصریح کرد: اگر استخوان سازی در اطراف ایمپلنت دندانی ایجاد نشود، ایمپلنت از محل خود خارج میشود، از این رو ما در صدد هستیم با اعمال پوششهای خاص بر روی ایمپلنتهای دندانی، طول درمان را کاهش دهیم.
مدیر بخش تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان تولید کننده ایمپلنتهای ستون فقرات گفت: از این فناوری در پیچهای ایمپلنت استفاده شده است.
به گزارش مهر، معرفی این شرکت دانش بنیان در بازدید خبرنگاران در اصفهان صورت گرفت.