آخرین مطالب

سهم زنان پژوهشگر در پست های مدیریتی اندک است علمی و دانشگاهی

سهم زنان پژوهشگر در پست های مدیریتی اندک است

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - مدیران بنیادهای علم عضو شورای جهانی پژوهش «GRC» معتقدند که سهم زنان پژوهشگر در پست های مدیریتی و ارتقا رتبه علمی در دنیا اندک است و آنها همواره نادیده گرفته می شوند.

به گزارش خبرنگار تبسم مهر ، "دورتی انگیلا" مدیر بنیاد علم آفریقای جنوبی که در اجلاس منطقه ای شورای جهانی پژوهش شرکت کرده است، می گوید: در این اجلاس به دنبال بررسی این موضوع هستیم که اعتباراتی که صرف کارهای پژوهشی می شود هزینه کرد آن چگونه است و چه میزان آن در اختیار زنان برای انجام فعالیت های پژوهشی قرار می گیرد تا بتوانیم از زنان در این زمینه حمایت های همه جانبه داشته باشیم.
وی در گفت و گو با خبرنگار تبسم مهر  اظهار داشت: در این اجلاس در مورد جایگاه نقش زنان در کارهای پژوهشی و تقویت این نقش به بحث و بررسی پرداختیم تا بتوانیم در چارچوب نتایج به دست آمده بیانیه ای با 10 راه حل صادر کرده و در اجلاس بین المللی شورای جهانی پژوهش که 2016 در برزیل برگزار می شود، نظرات و پیشنهادات خود را ارائه دهیم.
مدیر بنیاد علم آفریقای جنوبی تصریح کرد: در این اجلاس تجربیات شرکت کنندگان از کشورهای مختلف عضو شورای جهانی پژوهش در منطقه آسیا به اشتراک گذاشته شده و اعضا تنگناها و مشکلات زنان پژوهشگر در کشور خود را تشریح کردند و به نتایج خوبی رسیدیم که حاصل آن در قالب بیانیه ای در اختیار اجلاس بین المللی شورای جهانی پژوهش قرار می گیرد.
انگیلا اضافه کرد: در بررسی ها به این نتیجه رسیدیم زنانی که به عنوان عضو هیات علمی و یا در چرخه پژوهش فعالیت می کنند برای کسب مدارج بالاتر و پست های مدیریتی همواره با مشکل مواجه هستند و به آنها چندان بهایی داده نمی شود.
وی مشکل دیگر زنان پژوهشگر را فقدان فرصت برابر برای انجام کارهای پژوهشی در کنار فعالیت در منزل عنوان کرد و یادآورشد: موفق ترین شرط برای یک پژوهشگر در عرصه علمی آن است که در مدت زمان یکنواخت و به طور پیوسته فعالیت تحقیقاتی خود را دنبال کند تا به نتیجه مطلوب برسد اما در عمل مشاهده می کنیم که این زنان پژوهشگر به دلیل کارهایی که به عنوان همسر و مادر در خانه باید انجام دهند از این پیوستگی دور می شوند و همین مساله برای آنان مشکل ساز می شود.
مدیر بنیاد علم آفریقای جنوبی اضافه کرد: چالش دیگر پیش روی زنان پژوهشگر جذب، حفظ و ارتقای آنها در رده های بالاتر است به گونه ای که تعداد پژوهشگران زن در سطوح بالاتر علمی و پست های مدیریتی بسیار کمتر است.
انگیلا با بیان اینکه این چالش ها برای زنان در تمامی کشورها ماهیت جهانی دارد، گفت: چالش دیگر آن است که در انجام تحقیقات و پژوهش ها به طور مساوی به مردان و زنان توجه نمی شود به همین دلیل نتایج تحقیقات برای هر دو جنس قابل استفاده نیست به عنوان مثال میزان مرگ زنان در بیمارهای قلبی بیشتر از مردان است چرا که در پژوهش ها بیشتر مردان مورد ارزیابی قرار گرفته و داروها متناسب با شرایط جسمی آنها ساخته شده است.
"سارا جین تاوسند" که از اعضای شورای جهانی پژوهش از نیوزلند است نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: یکی از موضوعات قابل پیگیری در اجلاس منطقه ای این شورا توجه به برابری جنسیتی است و ما این مساله را در کشورهای مختلف مورد بررسی قرار می دهیم تا به نتایج خوب برسیم.
وی با بیان اینکه ما تلاش می کنیم تا پژوهش های انجام شده درباره برابری جنسیتی به ویژه در حوزه زنان پژوهشگر را شناسایی کنیم، اظهار داشت: در نیوزلند بیشتر به دنبال آن هستیم که دلایل بی توجهی به زنان را در کسب پست های مدیریتی و مدارج بالا مورد بررسی قرار دهیم و این مساله که چرا فاصله معناداری در این رابطه میان مردان و زنان وجود دارد.
عضو شورای جهانی پژوهش ادامه داد:اولین چالشی که با آن برخورد کردیم این است که چرا با وجود اینکه زنان پژوهشگر کارهای تحقیقاتی یکسان به لحاظ کمی و کیفی ارائه می دهند اما نسبت به آنها کم توجهی می شود و زنان پس از ازدواج و بچه دار شدن با وجود بالا رفتن مسئولیتشان حمایت نمی شوند.
جین تاوسند یادآورشد: مهمترین بحثی که می تواند موضوع اجلاس بین المللی شورای جهانی پژوهش باشد این است که زنان پس از فارغ التحصیل شدن و ورود به حوزه های کاری و به طور خاص پژوهشگری مورد حمایت بیشتری قرار گیرند و به آنها بها داده شود.
وی افزود: همچنین باید با دانشگاه ها و مراکز آموزشی وارد مذاکره شویم تا برای طی کردن مراحل استادی و بالاتر برای زنان پژوهشگر فاصله ها را کم کرده و برای آنها این امکان را فراهم کنند که بتوانند تا سطوح عالی برسند.
اجلاس منطقه ای شورای جهانی پژوهش ‌«GRC» که ایران برای اولین بار میزبان برگزاری آن شده است از سی ام آبان ماه با حضور نمایندگان عضو اجلاس در منطقه آسیا در هتل آزادی آغاز به کار کرده است.
در این اجلاس کشورهای آلمان، چین، ژاپن، اندونزی، نیوزیلند و آفریقای جنوبی حضور دارند و در دو موضوع اثربخشی پژوهش و نقش زنان در پژوهش به بحث می پردازند.
نتایج این اجلاس منطقه ای در اجلاس بین المللی شورای جهانی پژوهش که 2019 در برزیل برگزار می شود، ارائه خواهد شد تا در صورت تصویب قابلیت اجرا را در سطح بین المللی داشته باشد و همچنین بازخورد منطقه ای در خصوص بهترین شیوه های ارزیابی اثربخشی پژوهشی کشورهای چین، اندونزی، سریلانکا و ژاپن ارائه می شود.
شورای جهانی پژوهش GRC یک سازمان بین المللی متشکل از سران بنیادهای علم دنیا است که کار خود را با اهداف بهبود ارتباط و همکاری میان بنیادهای علم دنیا، ارتقا و ترویج اشتراک اطلاعات و بهترین شیوه های همکاری تحقیقاتی، فراهم کردن فضا برای برگزاری جلسات منظم سران بنیادهای علم، استفاده از فرصت ها و توجه به دغدغه های مشترک در حمایت از امر پژوهش و آموزش، ارائه راهکار برای موسساتی که قصد ایجاد چشم اندازی جهانی در زمینه پژوهش دارند، بررسی ساز و کارهایی که پژوهش و جامعه پژوهشی را در عرصه جهانی حمایت می کند، دنبال می کند.
اجلاس منطقه ای شورای جهانی پژوهش GRC امروز یکم آذرماه به کار خود پایان می دهد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند