سخنگوی شورای نگهبان:
شرط تحقق عدالت اجتماعی، زدودن فساد و تامین امکانات عمومی است
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - اصفهان - ایرنا - سخنگوی شورای نگهبان گفت: شرایط تحقق عدالت اجتماعی در جامعه، تلاش مسوولان، زدودن فساد در عرصههای سیاسی، اداری و اجتماعی، جلوگیری از اسراف و فراهم کردن امکانات عمومی در همه بخش هاست.
تبسم مهر - اصفهان - ایرنا - سخنگوی شورای نگهبان گفت: شرایط تحقق عدالت اجتماعی در جامعه، تلاش مسوولان، زدودن فساد در عرصههای سیاسی، اداری و اجتماعی، جلوگیری از اسراف و فراهم کردن امکانات عمومی در همه بخش هاست.
به گزارش ایرنا، عباسعلی کدخدایی روز جمعه در همایش عدالت اجتماعی و فرصتهای برابر در سالن اجتماعات آموزش و پرورش شهرستان فلاورجان در غرب اصفهان افزود: تنظیم قوانین باید به شکلی باشد که تبعیضها را برطرف کند و در مصوبههای مجلس باید دقت شود که به بی عدالتی یا رانت سیاسی و اقتصادی منحر نشود.
وی با اشاره به اینکه در محورهای اقتصادی باید عدالت اجتماعی همه جامعه را پوشش دهد، اظهارداشت: اگر در سیاستگذاریها و برنامه ریزیها در جهت توسعه اقتصادی، بخشی از جامعه آسیب پذیر میشوند باید فکری به حال آنها کرد تا مشکلاتشان حل شود.
کدخدایی با بیان اینکه شرایط عدالت اجتماعی زمانی مطلوب است که همه از آن بهره مند شوند، ادامه داد: این موضوع حتی در انتخابات نیز مطرح است و رهبر معظم انقلاب با ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات بر رعایت عدالت اجتماعی در آن تاکید کردند.
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اینکه موضوع اصلاح قانون انتخابات و استانی شدن آن در مجلس در حال بررسی است، تصریح کرد: یکی از نگاهها و تردیدهایی که نسبت به آن وجود دارد این است که آیا عدالت اجتماعی در آن لحاظ میشود.
وی با بیان اینکه به گفته صاحبنظران، روش تناسبی به عدالت انتخاباتی نزدیکتر است، اضافه کرد: نمیتوان قانونی تنظیم و به شکلی اجرا کرد که سهم قالب افراد و بخش عظیمی از جامعه از دست برود و آنها نیز باید سهمی در انتخابات داشته باشند.
کدخدایی ، عدالت را از آرمانهای بشریت خواند و افزود: همه تحولات، انقلاب و نهضتها برای تحقق عدالت بوده است هرچند در برخی مواجع در ادامه مسیر به انحراف کشیده شد.
وی نهضت انقلاب اسلامی ایران را مقابله با بی عدالتی ستمشاهی ذکر و تاکید کرد: عدالت، امری فطری است که هیچگاه، کهنه نمیشود.
این حقوقدان شورای نگهبان با بیان اینکه عدالت اجتماعی از سه زاویه ارتباط حاکمان و شهروندان، انتظام امور (تصویب قوانین) و عرف جامعه (روابط اجتماعی افراد) قابل ارزیابی است، گفت: شرط تحقق عدالت اجتماعی این است که حاکمان عادل باشند.
وی با اشاره به اینکه در جای جای قانون اساسی به اصل عدالت برای تحقق عدالت اجتماعی توجه شد، افزود: در اصل 107 قانون اساسی برای شرایط ولایت فقیه آمده که رهبر انقلاب در برابر قانون مانند همه مردم است که این موضوع، محصول آموزهها و نهضت اسلامی میباشد.
سخنگوی شورای نگهبان به خاطره ای از آیت الله اردبیلی اشاره و خاطرنشان کرد: ایشان تعریف کرد که شکواییه ای علیه امام راحل تنظیم شده بود و امام فرمودند که اشکالی ندارد و ما را برای رسیدگی به آن دعوت کنند اما این مسئله پس از آن با فرد شاکی حل شد.
کدخدایی به جلسه ای که مسوولان نظام با رهبر انقلاب در سال 88 داشتند اشاره و اضافه کرد: در آن جلسه معروف رهبر معظم انقلاب به ما گفتند که شما عین قانون را اجرا کنید.
وی با بیان اینکه در جوامع مختلف از جمله کشورهای اسلامی و کشور خودمان عرفهای اشتباهی به نام اسلام مطرح اما منجر به تبعیض میشود، تاکید کرد: این موضوع حتی در روابط مرد و زن وجود دارد و با وجود مشخص بودن احکام مربوط به هریک از آنها در اسلام اما در برخی موارد، عرفهای اشتباه با آن همراه میشود که باعث گلایه و بهانه نهادهای داخلی و خارجی میشود در حالی که این مسائل به اسلام بر نمیگردد.
این حقوقدان شورای نگهبان با بیان اینکه در خمس و زکات و وجوه شرعی عدالت اجتماعی در نظر گرفته شد، گفت: در این جهت نباید فقط منتظر دولت باشیم بلکه خود مردم نیز در روابط اجتماعی باید به این نکته توجه کنند.
کدخدایی، رویکرد رهبر معظم انقلاب و مسوولان را توجه به جوانان خواند و گفت: این مساله را میتوان در سیره و رفتار رهبر معظم انقلاب در انتصاب جمعی از مسوولان و ائمه جمعه جوان دید.
وی به موضوع مشکلات آب برای کشاورزان اصفهان و شهرستان فلاورجان اشاره و تاکید کرد: آب، یک مساله ملی است و نباید آن را منطقه ای یا قومی کنیم بلکه بصورت بسیار جدی و در سطح ملی بررسی شود.
کدخدایی با بیان اینکه همه استانها باید از آب بهره مند شوند، اظهار امیدواری کرد که با همت مسوولان این مشکل برطرف شود.
به گزارش ایرنا، همایش عدالت اجتماعی و فرصتهای برابر با توجه به دغدغههای رهبر معظم انقلاب و به مناسبت روز جهانی عدالت اجتماعی و در محورهای عدالت اجتماعی در منظر اسلام، دستاوردهای انقلاب اسلامی در این بخش، نقش عدالت اجتماعی در تولید ملی و اقتصاد مقاومتی و جوانان با حضور سخنگوی شورای نگهبان، استاندار اصفهان، امام جمعه فلاورجان، رییس مجمع نمایندگان استان، سایر مسوولان، استادان، فرهنگیان و جوانان در فلاورجان برگزار شد.
بیستم فوریه از سوی سازمان ملل روز عدالت اجتماعی نامیده شده است.
شهرستان فلاورجان با حدود 250 هزار نفر جمعیت در 10 کیلومتری غرب اصفهان است.
3011/6026/
انتهای پیام /*