در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران
فضائلی: نباید با بیانیه گام دوم انقلاب، برخورد تشریفاتی داشته باشیم
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - یک تحلیلگر سیاسی ضمن تاکید بر اهمیت نقش جوانان در اجرای بیانیه گام دوم انقلاب، گفت: نسل جوان امروز باید برای پذیرفتن مسئولیتهای کشور، آمادگی پیدا کند.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، مهدی فضائلی در سخنرانی پیش از خطبههای این هفته نماز جمعه تهران در رابطه با " بررسی اهمیت و ابعاد بیانیه گام دوم انقلاب" با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و در چهلمین فجر انقلاب بیانیهای را به عنوان بیانیه گام دوم انقلاب صادر کردند، اظهار کرد: پس از برگزاری باشکوه راهپیمایی 22 بهمن و حضور پرشکوه مردم این بیانیه صادر شد و این بیانیه بسیار حائز اهمیت است و لازم است هم آحاد مردم با مفاد این بیانیه آشنا شوند و هم نخبگان و مسئولان کشور پس از مطالعه در اجرای آن تلاش کنند.
این تحلیلگر سیاسی عنوان کرد: در رابطه با این بیانیه لازم است نکاتی بیان شود. ابتدائا در رابطه با کلیت محتوای بیانیه باید بگویم این بیانیه یک بیانیه جامعی است یعنی از فراگیری و جامعیت محتوایی برخوردار است به این معنا که هم نگاهی به گذشته و تاریخ دارد و هم شرایط امروز کشور را توصیف میکند و هم یک نقطه روشن و چشم انداز روشنی را برای کشور ترسیم میکند هم راه تحقق رسیدن به این مهم را توصیف میکند و هم پیشرانی که آن را طی کند و به آن چشمانداز برسد را مشخص میکند. این امر جدید است. این متن نگاه تاریخی به انحطاط تاریخ ایران به خصوص 200 سال پیش از انقلاب اسلامی و دوره قاجار دارد و همچنین دستاوردها و خونآوردهایی که طی این 4 دهه بوده به صورت فشرده در این بیانیه تنظیم شده است.
وی با بیان اینکه وضعیت و ظرفیتهای موجود کشور در بیانیه گام دوم انقلاب مورد اشاره قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: تمدن نوین اسلامی در این بیانیه به عنوان نکته دست یافتنی و قابل تحقق مورد اشاره قرار گرفته است به نوعی که میتواند زمینه ساز و بستر ظهور حضرت ولی عصر(عج) قرار گیرد. اگرچه امسال دشمنان میخواستند چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب را نبینند و در پشت پردهها طرحها و برنامههایی را تدارک دیده بودند. البته گاهی بلوف هم میزنند. گاهی احساس میکنند طراحی هایشان اجرا میشود، اما به فضل الهی با عنایت خدا و همراهی مردم و خرد رهبری نقشهها برآب شد و محاسبات دشمن مانند همیشه باطل از آب در آمد.
فضائلی افزود: اگر چه چهل سالگی در عمر انسان بخش مهمی است و از انسان چهل ساله بلوغ کامل و تجربه کامل انتظار داریم اما 40 سال در عمر تمدنها عمر طولانی ای حساب نمیشود. وقتی تمدنی را با عمر هزار ساله داریم چهل سال عمر کوتاهی است. در عین حال ایران در این چهل سال موفقیتهایی را کسب کرده است که بسیار مهم است. در این بیانیه توصیه هایی برای تحقق این چشم انداز بیان شده است که یکی از آنها تلاش بیشتر برای کسب دانش و انواع فناوریها است. بهبود وضعیت اقتصادی، تلاش در جهت تحقق عدالت و مبارزه با فساد و توصیههای دیگر خطاب به جوانان به عنوان مخاطبان اصلی در این بیانیه مورد توجه بوده است.
این تحلیلگر سیاسی و کارشناس ارشد رسانه، تصریح کرد: موتور محرک و پیشران این حرکت برای تحقق این 7 توصیه مورد اشاره در بیانیه جوانان هستند. ما امروز در کشور حدود 36 میلیون نفر زیر چهل سال عمر دارند و جامعه ما جامعه جوان به حساب میآید. نیروی جوان به خصوص نیروی جوان مومن تحصیلکرده و با اراده قدرت بالایی در پیش برد و تحقق اهداف دارد. چهل سال انقلاب عمدتا با نیروهای جوان دنبال شد و دستاوردها با نیروی جوان به دست آمد. نهادهایی که در اوایل پیروزی انقلاب که هم برای امنیت و هم برای سازندگی تشکیل شدند اکثریت شامل جوانان بود. همه سپاه پاسداران را هم نیروهای جوان تشکیل داده بودند.
وی، ادامه داد: طرح هایی که در کردستان، گنبد، سیستان و بلوچستان توسط دشمن برنامهریزی شده بود اغلب توسط جوانان سرکوب شد و اجازه داده نشد حتی یک سانتی متر از کشور ایران در اختیار دشمن قرار گیرد. رزمندگان و فرماندههای لشکر ما عمدتا نیروهای جوان 20 ساله و 25 ساله بودند. حتی پس از دوران دفاع مقدس در دهه دوم انقلاب که عمده آغاز پیشرفتها دهه 70 بود ملاحظه میکنید دانشمندان در آن سالها جوانان بودند. اوایل سال 80 که بحث هسته ای تازه آغاز شده بود در گزارشها متوسط سن دانشمندان هسته ای ما 30 تا 35 سال بود. در بخش صنایع دفاعی و موشکی، نانو تکنولوژی، هوافضا و ... همینطور بوده است.
فضائلی، بیان کرد: در ادامه راه هیچ گریزی وجود ندارد جز اینکه کارها و فعالیتها را به دست جوانان مومن، انقلاب و باانگیزه بسپاریم که میتوانند مشکلات را برطرف کنند. نسل جوان امروز باید برای پذیرفتن این مسئولیت آمادگی پیدا کند. تفاوت جوانان اول انقلاب و جوانان این دوره این است که جوانان آن زمان تقریبا از نقطه صفر آغاز کردند. آن زمان هیچ تجربه و الگویی برای شکل گیری نظام اسلامی وجود نداشت. آن الگو توسط امام خمینی طرح شد و توسط جوانان این چشمانداز شکل گرفت. در دوران دفاع مقدس جوانان تجربه جنگ نداشتند اما جوانان گام دوم اسلامی این فرصت را دارند از تجربیات نسل اول و دوم انقلاب اسلامی بهره ببرند و استفاده کنند تا گام دوم را با استحکام و قوت بیشتر بردارند. نکته دیگر این بیانیه این است که این بیانیه بسیار صادقانه نوشته شده است. صداقت در مسئولان و رهبری جامعه بسیار مهم است که برای مردم اعتماد ایجاد میکند. اگر مردم به صداقت مسئولان ایمان نداشته باشند باور مسائل سخت میشود. ملت ایران توفیق داشتند پس از پیروزی انقلاب از رهبری با صداقت برخوردار بودند که برای شکرگزاری آن وظیفه سنگین داریم.
این تحلیلگر سیاسی، ادامه داد: نکاتی در این بیانیه وجود دارد که صداقت را آشکار میکند. یکی از کمرنگترین اشارات این بیانیه خود رهبری آن هم به صورت تعابیر غیر مستقیم بوده است در صورتی که بسیاری از دستاوردها در طول سه دهه اخیر مرهون صداقتهای مقام رهبری بوده است. ایشان اشاره میکنند از کارکرد عدالت ناراضی هستند به رغم اینکه در عدالت پیشرفت هایی داشتیم. در پیامهای نوروزی در تمام این سالها دیدیم که ایشان از روی یادداشت مطالبی را مطرح میکنند. در فیلمبرداری پیامها به ایشان گفتند شاید بهتر است مستقیم با مردم صحبت کنید و پیشنهاد دادند از قبل فیلم گرفته و تدوین شود. ایشان نپذیرفتند و گفتند مردم باید همانطور که هستم مرا ببینند و بپذیرند.
وی با بیان اینکه ضرورت مهیا کردن و فراهم کردن بستر واگذاری موقیعتها به جوانان باید فراهم شود، تاکید کرد: رهبری میفرمایند اگر ما بیش از این مدتها به شعارهای انقلاب پایبند بودیم موفقیتها و دستاوردهای انقلاب بیشتر بود و بسیاری از مشکلات کنونی وجود نداشت. این امر نکته کلیدی برای پیمودن گام دوم انقلاب است. مردم میگویند ما چگونه میتوانیم موشکی را بسازیم که دو هزار کیلومتر مسافت را طی کند اما نمیتوانیم خودروی خود را اصلاح کنیم؟ چگونه ماهواره هوا و فضا تولید میکنیم اما بخش هایی از صنایع ما درجا میزنند و ...؟ این سوالات به حق است و پاسخ آن روشن است که هرجا ما با عقلانیت انقلابی و مدیریت جهادی حرکت کردیم و مدیران جهادی با به کارگیری ظرفیتهای درونی حرکت کردند بدون تردید موفق بودیم.
فضائلی در پایان اظهار کرد: اگر امروز در حوزه اقتصادی و عدالت و ... ضعف داریم دلیلش این است که جای مدیران جهادی خالی است. نباید با این بیانیه برخورد تشریفاتی داشته باشیم. لبیکهایی که گفته میشود گرچه خوب است اما نباید در مقام حرف باشد. دولتمردان در مورد این بیانیه نقش مهمی برعهده دارند اگر چه این مسئولیت مستقیم نیست. در حوزه معنویت و اخلاق گرچه آحاد مردم مسئولیت دارند گام هایی در جهت تقویت بردارند اما دولتمردان هم مسئولیت دارند. این فقط با شعارهای ظاهری برطرف نمیشود. باید بستر رشد فضائل اخلاقی توسط دولتمردان و حاکمیت فراهم شود. نوع زیست و سبک زندگی آنها باید به گونه ای باشد که جامعه با نگاه به آنها درس اخلاقیت بگیرد. با تصمیمات در حوزه فضای مجازی، اقتصاد مقاومتی دولت مسئولیت دارد و نباید نگاه تشریفاتی به این سند وجود داشته باشد.
انتهای پیام