مخالفت مجلس با واگذاری املاک وزارت راه به دانشگاه تهران
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت راه وشهرسازی از مخالفت مجلس با واگذاری ۱۰۰۰ میلیارد تومان املاک وزارت راه به دانشگاه تهران خبر داد و گفت: مجلس با افزایش ۵۰۰۰ میلیارد تومانی سرمایه بانک مسکن از منابع وزارت راه موافقت کرد.
تبسم مهر - معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت راه وشهرسازی از مخالفت مجلس با واگذاری 1000 میلیارد تومان املاک وزارت راه به دانشگاه تهران خبر داد و گفت: مجلس با افزایش 5000 میلیارد تومانی سرمایه بانک مسکن از منابع وزارت راه موافقت کرد.
- اخبار اقتصادی -
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، مهران کفاش با اشاره به روند ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 98 در مورد لایحه بودجه سال 1398 کل کشور، اظهار کرد: در جلسه علنی روز پنج شنبه 2 اسفند ماه مجلس، نمایندگان مردم با واگذاری هزار میلیارد تومان املاک وزارت راه به دانشگاه تهران مخالفت کردند.
وی یادآور شد: طبق نامه معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی به شماره 87767.300 مورخ 1397.7.4 طرح ساماندهی دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکنون "سند مصوب ابلاغی" نداشته است و تمامی مصوبات این طرح مشروط بوده و مصوبه نهایی را اخذ ننموده است. موضوع این طرح قرار بود در جلسه شورایعالی شهرسازی و معماری 1397.10.24 مورد بررسی قرار گیرد که به خاطر عدم ارائه جزئیات طرح از دستور کار خارج شد. نمایندگان مجلس در خصوص انتقال بلاعوض املاک وزارت راه تا سقف هزار میلیارد تومان به دانشگاه تهران با بند الحاقی (2) تبصره (8) ماده واحده این لایحه با 108 رأی موافق، 55 رأی مخالف و 2 رأی ممتنع از مجموع 194 نماینده حاضر در جلسه مخالفت کردند.
وی با اشاره به اینکه این بند الحاقی در لایحه بودجه دولت اعلام نشده بود و کمیسیون تلفیق بودجه سال 1398 این ردیف اعتباری را اختصاص داده بود، اظهار داشت: در بند الحاقی (2) تبصره (8) آمده بود که وزارت راه و شهرسازی مکلف است معادل 10هزار میلیارد ریال از املاک مسکونی متعلق به خود در محدوده شهر تهران را برای کمک به تأمین منابع مورد نیاز دانشگاههای تهران و علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی تهران (شهردانش) به صورت بلاعوض در اختیار این دانشگاهها قرار دهد و اسناد آن را منتقل کند که این بند با اعلام مخالفت نمایندگان از بودجه مصوب دولت در سال 98 حذف شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: نمایندگان مجلس در بررسی تبصره 8 ماده واحده لایحه بودجه سال 98 کل کشور، با بند یک این تبصره که شامل افزایش 5000 میلیارد تومانی سرمایه دولت در بانک مسکن بود موافقت کردند.در بند مذکور آمده است؛ بدهی بانک مسکن به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بابت اصل و سود خطوط اعتباری طرح مسکن مهر تا سقف پنجاه هزار میلیارد ریال به حساب بدهی دولت به بانک مرکزی منتقل و مبلغ مذکور به عنوان افزایش سرمایه دولت در بانک مسکن منظور میشود. بدهی دولت به بانک مرکزی در اجرای این حکم مشمول تبصره بند (الف) ماده (10) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه نمیشود. بانک مسکن متعهد به اعطای تسهیلات برای موارد فوقالذکر است.
کفاش همچنین گفت: نمایندگان در نشست علنی دیروز مجلس در جریان بررسی جزئیات بخش درآمدی لایحه بودجه سال 98 کل کشور، با بند 3 تبصره 8 ماده واحده این لایحه موافقت کردند. در بند مذکور آمده است؛ در صورت درخواست مالکان اعیانی واحدهای مسکن مهر، شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید و سازمان ملی زمین و مسکن مکلف به واگذاری قطعی زمینهای اجارهای 99 ساله متعلق به خود میباشند. همچنین نمایندگان در نشست علنی پنج شنبه، 2 اسفندماه مجلس در بررسی جزئیات بخش درآمدی لایحه بودجه سال 98 کل کشور، با جز (4) بند (ب) تبصره (8) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
وی در ادامه توضیح داد: در (4) بند (ب) تبصره (8) آمده است: وزارت راه و شهرسازی مجاز است زمینهای متعلق به شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید و سازمان ملی زمین و مسکن را تا سقف سی هزار میلیارد ریال طی قراردادهایی با بانکهای عامل و صندوقهای تأمین مالی در رهن آنان قرار داده و متناسب با آن تسهیلات لازم برای اجرای طرحهای جامع، تفصیلی و آمادهسازی مصوب را أخذ کند.
کفاش تصریح کرد: نمایندگان مردم در خانه ملت با جز (2) بند (ب) تبصره (8) ماده واحده این لایحه موافقت و وزارت راه و شهرسازی را مجاز کردند تا سقف هزار و 500 میلیارد تومان از منابع داخلی و تهاتر ارضی برای اجرای طرح مسکن مهر استفاده کنند.
معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت راه وشهرسازی تاکید کرد: در جز (2) بند (ب) تبصره (8) آمده است که وزارت راه و شهرسازی از طریق شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید و سازمان ملی زمین و مسکن مجاز است تا سقف 15 هزار میلیارد ریال از محل منابع داخلی و یا تهاتر اراضی و املاک متعلق به شرکت و سازمان ذکر شده را از طریق مزایده و با ساز وکار گردش خزانه صرف اجرای طرحهای فوق کند.
موارد مصوب شده در صحن علنی مجلس پس از تایید شورای نگهبان و ابلاغ از طرف دولت برای اجرا، نهایی و قابلیت اجرایی خواهد داشت.
انتهای پیام/