در بیانیه ای خطاب به کنگره؛
اجرای طرح «سمنان 2020 مقصد تازه گردشگری» در هاله ای از ابهام
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - سمنان- ایرنا- تکمیل نبودن زنجیره توسعه گردشگری در سمنان با وجود تردد ۲۰ میلیونی زائران حرم رضوی (ع) از محورهای ارتباطی استان و فقدان برنامه جامع و عملیاتی، اجرای طرح «سمنان ۲۰۲۰ مقصد تازه گردشگری» را در هاله ای از ابهام فرو برده است.
تبسم مهر - سمنان- ایرنا- تکمیل نبودن زنجیره توسعه گردشگری در سمنان با وجود تردد 20 میلیونی زائران حرم رضوی (ع) از محورهای ارتباطی استان و فقدان برنامه جامع و عملیاتی، اجرای طرح «سمنان 2020 مقصد تازه گردشگری» را در هاله ای از ابهام فرو برده است.
به گزارش ایرنا، اواخر سال 96 بود که محمد جهانشاهی مدیرکل سابق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان با طرح شعار« سمنان 2020 مقصد تازه گردشگری» جهت گیری خاصی برای توسعه بخش گردشگری سمنان ارائه داد.
تحقق این برنامه جامع با وجود مشکلات زیرساختی در بخشهای مختلف نیازمند همدلی و همراهی دستگاههای اجرایی ، سرمایه گذاری بخش خصوصی و مردم است، به گفته کارشناسان، با وجود ساخت دهها هتل، اقامتگاه بوم گردی و رستوران در چند سال گذشته در نقاط مختلف استان اما رغبت گردشگران داخلی و خارجی برای بهره مندی از این ظرفیتها همچنان ناامید کننده است.
براساس آمار در سال 96 تنها یک هزار و 649 گردشگر خارجی از سمنان دیدن کردند و استان از این حیث در رتبه 25 کشور قرار دارد.
هم چنین براساس پژوهشهای سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری، سرمایه گذاری در بخش سلامت و ورزش از طرحهای ایده آل برای توسعه در بخش گردشگری سمنان است که تاکنون برنامه جامعی در استان تعریف و تدوین نشده است.
در استان سمنان تاکنون یک هزار و 693 بنای تاریخی شناسایی شده است و از سویی دیگر استفاده بهینه از ظرفیتهای طبیعی این دیار میتواند به افزایش اشتغال در استان دامن بزند.
از سوی دیگر دولت توان بازسازی بناهای تاریخی شناسایی شده در سمنان را ندارد و واگذاری 30 کاروانسرا و صدها بنای تاریخی این استان به بخش خصوصی میتواند در تحقق شعار «سمنان 2020 مقصد تازه گردشگری» موثر باشد.
** ظرفیتهای گردشگری سمنان نیازمند معرفی
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان روز پنجشنبه در نشست کارگروه تولید و اقتصاد استان سمنان گفت: ظرفیتهای گردشگری استان سمنان برای رونق اقتصادی و افزایش اشتغال نیازمند معرفی است.
علی اصغر جمعه ای افزود: در چند سال گذشته اقدامهای بسیار قابل توجهی برای توسعه گردشگری سمنان انجام شد اما نبود رویکردهای تبلیغاتی یک نقطه ضعف در شکوفایی این بخش است.
وی اضافه کرد: ظرفیتهای گردشگری استان باید به تورگردانهای شهرهای پرجمعیت کشور شناسانده شود و با این راهبرد گردشگران از ظرفیتهای طبیعی و تاریخی سمنان شناخت پیدا میکنند.
جمعه ای ادامه داد: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمنان در شهرهای پر جمعیت کشور مانند مشهد، تبریز و شیراز تبلیغات گسترده ای برای معرفی جاذبههای استان سمنان انجام دهد و تبلیغات تنها به استان تهران معطوف نباشد.
** برنامه ریزی شرکت شهرکهای صنعتی برای رونق بازار صنایع دستی
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان در نشست کارگروه تولید و اقتصاد استان سمنان گفت: برنامه ریزیهای لازم از سوی این شرکت برای همکاری با اداره کل میراث فرهنگی در رونق بازار صنایع دستی استان سمنان انجام شده است.
حسن آل بویه خاطرنشان کرد: خوشههای فنی برای حمایت از صنایع دستی سمنان در شرکت شهرکهای صنعتی سمنان و یک رویکرد جامع برای رونق این بخش از اقتصاد استان تعریف میشود.
** اتخاذ رویکرد فرهنگی در جذب گردشگر جواب نمیدهد
معاون گردشگری و سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان در نشست کارگروه تولید و اقتصاد استان سمنان گفت: در مجلس شورای اسلامی برای بررسی بخشهای مختلف سازمان میراث فرهنگی از نگاه فرهنگی به مسایل پرداخته میشود در حالی که اگر میخواهیم برای ایجاد اشتغال پایدار در بخش گردشگری تلاش شود باید نگاهها اقتصادی باشد.
رحمان فرمانی با بیان اینکه اتخاذ رویکرد فرهنگی در جذب گردشگر جواب نمیدهد، گفت: 42 دستگاه اجرایی برای توسعه این بخش باید تلاش کنند و سازمان میراث فرهنگی به تنهایی نمیتواند برنامههای جامع اشتغال آفرین در این بخش را عملیاتی کند.
وی اضافه کرد: اقتصاد گردشگری براساس اصولی استوار است و تنها با وجود یک جاذبه گردشگری در یک منطقه نمیتوان تعریف جامعی از توسعه در این بخش ارائه داد.
فرمانی اضافه کرد: اکنون صنعت گردشگری مهمترین صنعت روز دنیا است و براساس تخمین شورای سفر و جهانگردی از 11 نفر در جهان یک نفر در بخش گردشگری اشتغال دارند و گردشگری 9 درصد از تولید ناخالص ملی کشورهای جهان را به خود اختصاص داده است.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمنان ادامه داد: براساس تخمین ها، سالانه در 365 روز از سال به طور متوسط روزانه 350 هزار تخت اقامتی استان سمنان خالی از گردشگر است.
** بازدید 1649 گردشگر خارجی از سمنان
معاون گردشگری و سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان گفت: براساس اعلام رسمی سازمان میراث فرهنگی در سال گذشته یک هزار و 649 گردشگر خارجی از بناهای تاریخی استان سمنان بازدید کردند.
فرمانی ادامه داد: توسعه گردشگری سلامت و ورزش به عنوان بخشهای ایده آل سمنان برای سرمایه گذاری از سوی سازمان میراث فرهنگی اعلام شده است و در زمان حاضر سرمایه گذاری گردشگری در استان در بخشهای تاریخی، فرهنگی، ماجراجویانه، روستایی و عشایر و تجارت و بازرگانی است.
** توسعه گردشگری با تصمیمهای مقطعی امکان پذیر نیست
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری سمنان نیز در نشست کارگروه تولید و اقتصاد این استان گفت: توسعه صنعت گردشگردی در استان 702 هزار نفر سمنان نیازمند تدوین برنامههای جامع و برنامه ریزی اصولی است.
حشمت الله عسکری افزود: نمیتوان گردشگری را با اتخاذ تصمیمهای مقطعی و تصادفی در سمنان توسعه داد و برای رونق این بخش باید هدفمند حرکت کرد.
وی خاطرنشان کرد: حجم سرمایه گذاری در بخش گردشگری سمنان در چند سال گذشته قابل توجه بوده و بانکهای عامل استان با برنامه ریزی باید برای به سرانجام رسیدن این طرحهای اقتصادی تلاش کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری سمنان ادامه داد: واگذاری بناهای تاریخی مانند کاروانسراها به بخش خصوصی از راهبردهای اساسی برای افزایش اشتغال در بخش گردشگری است که مسئولان در عملیاتی سازی این برنامهها اقدام کنند.
عسکری با بیان اینکه واگذاری تعدادی از بناهای تاریخی به بخش خصوصی در سالهای گذشته به صورت ناقص در سمنان اجرا شد، گفت: روند واگذاری کاروانسراهای میاندشت و لاسجرد به بخش خصوصی چندان رضایت بخش نبوده است.
وی تصریح کرد: اقتصاد کشور مناسبتی است و مسئولان امر با توجه به این رویکرد برای رونق اقتصادی در بخشهای مختلف استان تلاش کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری سمنان گفت: اداره کل میراث فرهنگی استان برنامه جامع برای توسعه گردشگری سمنان برای سال آینده تدوین کند و استانداری با توجه به برنامه ریزیهای انجام شده در بخشهای مختلف از صنعت گردشگری حمایت خواهد کرد.
** اعتبار بخش گردشگری سمنان افزایش یابد
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان گفت: اکنون در بخش آموزش در این اداره کل تنها 500 میلیون ریال اعتبار تخصیص یافته است که این اعتبار جوابگوی میزان توقعها نیست.
مهدی جمال افزود: دستگاههای اجرایی که در اقامتگاههای خود پذیرای گردشگر و مسافران هستند اطلاعات دقیقی از حضور و میزان اقامت این افراد به اداره کل میراث فرهنگی استان ارائه دهند.
وی اضافه کرد: توسعه گردشگری در سمنان تنها برعهده اداره کل میراث فرهنگی نیست بلکه تمامی دستگاههای اجرایی استان برای توسعه و رونق این بخش مشارکت داشته باشند.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان گفت: دستگاههای اجرایی استان برای اهدای کالاهای یادبود از محصولات صنایع دستی سمنان استفاده کنند و با این راهبرد میتوان برای رونق این بخش و افزایش اشتغال در سمنان اقدام کرد.
به گزارش ایرنا، کارشناسان بر این باورند صنعت گردشگری بهترین مسیر توسعه پایدار بوده و با هزینههای کم اقتصادی میتوان توسعه را در استان سمنان رقم بزند.
کشورهای پیشرو در گردشگری استاندارد خدمات رسانی در فرودگاه ها، بیمارستان ها، حمل و نقل، اقامتگاه ها، پذیرایی، صدا و سیما و فروشگاه ها را مطابق با نیاز گردشگران تعریف کرده اند و در زمان حاضر توسعه صنعت گردشگری استان سمنان نیازمند بازنگری زیرساختهای اقتصادی و ارائه خدمات مطلوب مطابق با استانداردهای بین المللی از مبدا تا مقصد است.
صاحبنظران معتقدند، توسعه صنعت گردشگری استان نیازمند هم افزایی و همدلی تمامی دستگاههای دولتی و بخش خصوصی در تامین زیرساختها است.
همچنین تقویت روحیه گردشگر پذیری در بین جوامع محلی و بالا بردن سطح آگاهی آنها در مورد نقش گردشگری در جامعه جهانی و نشان دادن چگونگی تاثیر گردشگری بر ارزشهای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در کنار تامین زیر ساختها امری مهم در توسعه این صنعت است.
7339/7408
انتهای پیام /*