در بیانیه ای خطاب به کنگره؛
تحقق سلامت معنوی در دانشگاهها مستلزم مشارکت همه عوامل است
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - قم- ایرنا- رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: نهادینه کردن سلامت معنوی در دانشگاهها صرفا با ایجاد یک نهاد دینی محقق نمیشود، بلکه مستلزم مشارکت همه عوامل موجود در این مراکز علمی است.
تبسم مهر - قم- ایرنا- رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: نهادینه کردن سلامت معنوی در دانشگاهها صرفا با ایجاد یک نهاد دینی محقق نمیشود، بلکه مستلزم مشارکت همه عوامل موجود در این مراکز علمی است.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی روز پنجشنبه در ششمین همایش علمی سلامت معنوی، در قم افزود: بر همین اساس عوامل فعال در دانشگاهها از جمله دانشجو، استاد، نظام برنامه ریزی فرهنگی، آموزشی و نظام مدیریتی دانشگاه باید به سمت معنویت گرایش داشته باشند تا سلامت معنوی محقق شود.
وی با تاکید بر این که برای سلامت معنوی دانشگاهها باید برنامه داشته باشیم، گفت: دانشگاه سالم معنوی، دانشگاهی است که در تمام مولفهها برنامه داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاهی که بینش توحیدی بر تمام شئون آن و اندیشه دانشگاهیان حاکم است، علم آموزی را عبادت میداند، سرشار از مفاهیم معنوی و هدف آن رشد شخصیت افراد است.
رستمی با اشاره به این که دانشگاه محیطی است که در فضاهای اجتماعی جریان ساز است، افزود: زندگی پاک دانشگاه و مراقبت از محیط دانشگاهی برای دوام و ارتقاء آن مهم است.
وی با بیان این که در بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب، محیط دانشگاهی و اساتید مخاطب رهبری میباشند و به اخلاق و معنویت توصیه شده است، بیان کرد: اخلاق و معنویت جهت دهنده همه حرکتها و محیطهای اجتماعی است، نیاز اصلی جامعه میباشد و باعث احساس خوشبختی میشود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تاکید کرد: اخلاق و معنویت 2 عنصر مهم در فضاهای اجتماعی است و باید جایگاه مهمی در نظام آموزشی دانشگاهی داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که قرآن امر به معروف و نهی از منکر را نشانه سالم بودن جامعه میداند، گفت: مهم برشمردن این فریضه باعث میشود با عوامل مخل آن مقابله و عوامل تامین کننده سلامت در جامعه تقویت شود.
رستمی با اشاره به نگاه قرآنی به سلامت معنوی، گفت: بر اساس آیات قرآنی جامعه زنده سالم جامعه ای است که در آن زندگی پاک حاکم است و عمل صالح همراه با ایمان میباشد.
وی در پایان گفت: خروجی همایش سلامت معنوی باید منجربه ایجاد باور عمومی برای ایجاد سلامت معنوی و نشستهای تخصصی آن به گفتمان تبدیل شود.
* عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) نیز گفت: در روایتهای مختلف سه واژه سلامت، عافیت و صحت برای بیان سلامتی انسان به کار رفته است.
حجت الاسلام والمسلمین ابوالفضل ساجدی افزود: سلامت به معنای سلامت معنوی و اخلاقی، صحت به معنای سلامت بدنی و عافیت به معنای هر دو نوع سلامت جسمی و روحی میباشد.
وی با بیان این که سلامت معنویت به معنای فراتر رفتن از سلامت ظاهر میباشد، گفت: اگر در مسیر برترین کمال ممکن، ظرفیت موجود را به فعلیت برسانم، سالم هستیم درغیر اینصورت به سلامت مطلوب نرسیده ایم.
وی با بیان این که سلامت معنوی علاوه بر سعادت اخروی، برای انسان امید، نشاط، آرامش و رضایت از زندگی را به همراه دارد، افزود: با توجه به این که خداوند بالاترین کمال جهان است، برای رسیدن به سلامت مطلوب باید در حد بالاترین ظرفیت ممکن به خداوند نزدیک شد.
ساجدی افزود: والدین باید بینش خود را اصلاح کنند تا در مسیر تحقق سلامت معنوی، اعضای خانواده را رهنمون باشند و در این مسیر باور سبک زندگی اسلامی را در زندگی جاری کنند.
ششمین همایش ملی سلامت معنوی با حضور آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور، باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سید مسعود خاتمی دبیر شورای عالی بسیج جامعه پزشکی و سردار سرتیپ پاسدار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سالن همایشهای غدیر دفتر تبلیغات اسلامی قم آغاز شد.
این همایش فردا با معرفی و تجلیل از صاحبان مقالههای برتر به کار خود پایان میدهد.
/2085/ 1175
انتهای پیام /*