در بیانیه ای خطاب به کنگره؛
طرح پرورش میگو دور از ساحل در استان بوشهر اجرا میشود
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - بوشهر- ایرنا- مدیرکل شیلات استان بوشهر گفت: با توجه به محدودیت و اجرای تاسیسات نفت و گاز در زمینهای ساحلی، طرح پرورش میگو دور از ساحل در این استان اجرا میشود.
تبسم مهر - بوشهر- ایرنا- مدیرکل شیلات استان بوشهر گفت: با توجه به محدودیت و اجرای تاسیسات نفت و گاز در زمینهای ساحلی، طرح پرورش میگو دور از ساحل در این استان اجرا میشود.
به گزارش ایرنا، عباسعلی زنده بودی روز پنجشنبه در چهارمین همایش ملی "میگوی ایران" در بوشهر افزود: با توجه به استقبال سرمایه گذاران صنعت پرورش میگو در این استان و محدودیت زمینهای ساحلی راهی جز استفاده از زمینهای دور از ساحل وجود ندارد.
وی بیان کرد: امروز صنعت پرورش میگو به عنوان یکی از صنایع پویای کشور به شمار میرود که نقشی مهم در تولید، اشتغال زایی، ارزآوری و متقاضیان زیادی برای سرمایه گذاری دارد.
زنده بودی اضافه کرد: طرح پرورش میگو دور از ساحل در استان بوشهر که اکنون در مرحله مقدماتی است در زمینهای شوره زار و غیرقابل کشت اجرا میشود.
وی ادامه داد: در زمان حاضر 10 هزار هکتار در قالب 10 سایت پرورش میگو در این استان فعال است و برای توسعه صنعت پرورش میگو سه سایت به بخش خصوصی واگذار و 2 سایت دیگر نیز در مرحله جذب سرمایه گذار و واگذاری است.
زنده بودی اضافه کرد: با وجود اینکه اعتبارات در بخش تامین زیرساختهای پرورش میگو محدود است ولی 70 میلیارد ریال اعتبار در سال جاری به پروژههای زیرساختی پرورش میگو در بخش برق رسانی سایتهای موند، حله و جاده دسترسی بردستان اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: یکی از مسائل و مشکلات پرورش دهندگان میگوی استان بوشهر در بخش تامین غذا است که توانستیم با بسیج عمومی این مشکل را برطرف کنیم تا چرخه تولید در این بخش متوقف نشود.
مدیرکل شیلات استان بوشهر گفت: شروع فعالیتهای پرورش میگو از سال 1365 در مرکز تحقیقات شیلاتی خلیج فارس در بوشهر رقم خورد و در سال 1371 بخش خصوصی برای سرمایه گذاری به این بخش ورود کرد.
زنده بودی افزود: از این سال کار مطالعاتی روی زمینهای ساحلی مستعد انجام و نخستین سایت پرورش میگو (رود حله) در استان بوشهر وارد مرحله تولید شد.
وی ادامه داد: از سال 1374 اولین طرح بخش خصوصی پرورش میگو در استان بوشهر با تولید 65 تن به مرحله تولید تجاری رسید و امروز این میزان تولید به 23 هزار تن رسیده است.
زنده بودی اضافه کرد: با وجود اینکه استخرهای پرورش میگو در استان بوشهر 2 بار با بیماری لکه سفید میگو روبه رو شد اما با همت کارشناسان و پرورش دهندگان این صنعت در استان متوقف نشد و میزان تولید در واحد سطح از 700 کیلو گرم امروز به پنج تن در هکتار رسیده است.
وی یادآور شد: هرچند با همه کارهای انجام شده در بخش صنعت پرورش میگو در کشور هنوز در مقیاس جهانی قرار نگرفته ایم ولی تلاش میشود با ارتقای مکانیزاسیون در مزرعههای پرورش میزان تولید در سطح استان را ارتقا دهیم.
مدیرعامل اتحادیه پرورش دهندگان میگوی استان بوشهر گفت: با وجود برگزاری جلسههای مختلف در راستای برطرف کردن چالش و چاره اندیشی برای مشکلات پرورش دهندگان اما 99 درصد از این صورتجلسهها در بخش پرورش میگو اجرا نمیشوند و روی کاغذ باقی میمانند.
ابراهیم عباسی افزود: یکی از مشکلات پرورش دهندگان میگوی در سطح کشور تامین غذای میگو است و 70 درصد هزینههای این بخش مربوط به تامین غذا میشود.
وی بیان کرد: از سال 1376 تاکنون در زمان پیک مصرف غذا کارخانههای تولید آن با وجود انعقاد قرارداد با پرورش دهندگان از انجام وظیفه خود خودداری میکنند و ضرر زیادی متوجه پرورش دهندگان میشود.
عباسی اضافه کرد: در زمان حاضر با همت مسئولان هنوز بهای میگوهای تحویلی از طرف صادر کنندگان به پرورش دهندگان پرداخت نشده و در این ارتباط بانکها وثیقههای پرورش دهندگان را به اجرا گذاشته است.
وی ادامه داد: با وجود اینکه مجلس و دولت مصوبه هایی در زمینه امهال سررسید قسطها دارند اما بانکها به این مصوبهها توجه نکرده و تنها به آیین نامههای داخلی خود استناد میکنند.
عباسی گفت: براساس دستور استاندار بوشهر در کمیسیون رفع موانع تولید هیچ بانکی حق برخورد با پرورش دهندگان میگو را ندارد ولی بانکها همچنان عرصه را روز به روز بر تولید کنندگان تنگتر میکنند و با تعطیلی این صنعت آمار بیکاران روز به روز افزایش مییابد.
وی اضافه کرد: با توجه به نقش و تاثیر صنعت پرورش میگو در ارزآوری و ایجاد اشتغال برای اینکه چرخ ممکلت بچرخد حمایت از این صنعت ارز آور که در زمینهای شوره زار اجرا میشود توسط همه دستگاههای اجرایی ضروری است.
عباسی بیان کرد: برخی از متولیان و بانکها به جای حمایت از صنعت پرورش میگو، سنگ اندازی میکنند.
وی برضرورت حمایت بانکها در زمینه تامین سرمایه در گردش، تعیین تکلیف برخی از زمین هایی که از سال 1372 به مراکز تکثیر و پرورش واگذار و هنوز بلاتکلیف باقی مانده ضروری است.
عباسی اضافه کرد: برخی اقلام و نهادههای مورد نیاز صنعت پرورش میگو در سبد حمایتی دولت قرار ندارد و باید بصورت آزاد تامین شود که اگر چاره اندیشی نشود پرورش دهندگان در سال آینده با چالش روبرو میشوند.
استان بوشهر از استانهای پیشتاز از صنعت پرورش میگوست که امسال توانست 23هزار و 500 تن میگوی پرورشی در 10 سایت پرورش تولید کند.
همایش ملی میگوی ایران از روز چهارشنبه به مدت 2 روز در بوشهر برگزار شد.
6047/6043
انتهای پیام /*