در بیانیه ای خطاب به کنگره؛
ششمین همایش ملی سلامت معنوی در قم آغاز به کار کرد
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - قم- ایرنا- ششمین همایش ملی سلامت معنوی روز پنجشنبه با حضور آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه، باقر لاریجانی معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سردار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی قم آغاز شد.
تبسم مهر - قم- ایرنا- ششمین همایش ملی سلامت معنوی روز پنجشنبه با حضور آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه، باقر لاریجانی معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سردار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی قم آغاز شد.
به گزارش ایرنا، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران در این همایش گفت: امیدواریم همایش ملی سلامت معنوی در تشویق مخاطبان به استفاده از ظرفیتهای معنوی در سلامت جامعه موثر واقع شود.
سید علیرضا مرندی با تاکید بر استفاده از ظرفیت دین اسلام در ارتقاء سلامت، افزود: استفاده شایسته از آنچه در اختیار داریم، تحول بزرگی در سلامتی افراد ایجاد خواهد کرد.
وی اضافه کرد: مطالعات نشان داده است بین سلامت افراد معتقد و بی دین تفاوت بسیاری وجود دارد و یک فرد بیمار میتواند با دعای خود و اطرافیان سلامت کامل خود را به دست آورد.
مرندی گفت: سلامت معنوی در همه ابعاد سلامت جسمی، روانی و اجتماعی موثر است و امیدواریم تمام عرصههای زندگی انسان را با سلامت معنوی همراه نماییم.
وی افزود: مسلمانانی که ارزش بیشتری برای زندگی ابدی قائل هستند، باید با ارتقاء سلامت معنوی، زندگی دنیوی و اخروی خود را مطلوبتر نمایند.
* بیش از 200 مقاله به دبیرخانه همایش ملی سلامت معنوی رسیده است
دبیر ششمین همایش سلامت معنوی نیز با اشاره به این که هدف از برگزاری این همایش، نهادینه کردن آن در جامعه و دانشگاهها میباشد، گفت: فرهنگستان علوم پزشکی در قالب تفاهم نامه ای با دبیرخانه انجمنهای علمی حوزههای علمیه سعی دارد تا محتوای سلامت معنوی مورد نیاز دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز بهداشتی و درمانی را تبیین نماید.
حسن ابوالقاسمی افزود: فرهنگستان علوم پزشکی حمایت از پایان نامههای دکترا در دانشگاهها و حوزههای علمیه را در دستور کار دارد و در حوزه علمیه نیز برای کمک به روند تبیین سلامت معنوی در جامعه، کتاب هایی با این موضوع تالیف میشود.
وی در ادامه گفت: از میان بیش از 200 مقاله علمی که به دبیرخانه همایش رسیده، 130 مقاله علمی پذیرفته شده است.
به گفته وی، «راهکارهای اجرایی ارتقای سلامت معنوی اسلامی»، «سلامت معنوی اسلامی بر مبنای قرآن و سیره اهل بیت(ع)»، «سلامت معنوی اسلامی، مبانی و رویکردهای تمدنی»، «تاثیر سلامت معنوی اسلامی بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی» و «شاخصهای سلامت معنوی اسلامی و الگوهای رایج»، عناوین پنج میزگرد تخصصی است که در این همایش برگزار میشود.
*همچنین رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در این همایش گفت: در قرنهای اخیر، جدایی معنویت از جامعه، انسان و پیشرفتهای علمی باعث شد بزرگان علمی این باور غلط را داشته باشند که ضرورتی ندارد پیشرفت علوم و ترقی انسان، با معنویت و خداباوری همراه باشد.
ابوالفضل ایرانی خواه افزود: حتی بزرگان علم این گونه القا کردند که باورهای دینی میتواند مانع پپشرفت بشریت و ارتقاء علوم مختلف شود و لطمههای شدیدی بر پیکره جوامع زده شد.
وی ادامه داد: این افراد بعدها اعتراف کردند که نگاه تک بعدی، ضربههای بسیاری به علم زده است و ضرورت توجه کامل به بعد معنوی لازمه ارتقاء سلامت انسان است.
ایرانی خواه با بیان این که امسال چهارمین سالی است که همایش سلامت معنوی در قم برگزار میشود، ابراز امیدواری کرد: با نگاه عمیق و مقدس بزرگان دینی، به زودی شاهد تبیین کامل و گسترده سلامت معنوی و تعریف کامل از انسان و حقایق علمی برای سراسر جهان، خداباوران و محققان باشیم.
نخستین و دومین همایش ملی سلامت معنوی، سالهای 92 و 93 در دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار شد و دورههای بعدی این همایش در سالهای 94، 95 و 96 در قم ترتیب یافت.
این همایش فردا با معرفی و تجلیل از صاحبان مقالههای برتر به کار خود پایان میدهد.
/2085/ 1175
انتهای پیام /*