فضای مجازی در مطالعه عمومی حرف اول را میزند
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: متاسفانه الان فضای مجازی در مطالعه عمومی حرف اول را میزند و در این فضا کاربر، انتخابگر نیست و لاجرم به سمت و سوهای مختلف کشیده میشود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی تبسم مهر، اشرف بروجردی روز چهارشنبه در دیدار با مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی، فضای مجازی را تهدیدی برای فضای مطالعه کشور برشمرد و گفت: این تهدید متوجه حوزه نشر کتاب و موثر در آمار تیراژ کتاب نیز است اما در کل دنیا وضعیت همین است در حالیکه ماندگاری به کتاب است اما مصرف کنندگان فضای مجازی امروز «در لحظه» برایشان مهم است.
وی در اهمیت اسناد ملی گفت: اخیرا تصمیمگیریهای خوبی را در این زمینه شاهد بودهایم از جمله شاخصبندی و ثبت اسناد که قبلا وجود نداشته است.
بروجردی افزود: استانداردسازی، یکی از وظایف مهم سازمان اسناد است و هنوز در این زمینه کار داریم که شاید این امر برای مسئولان هم کمی تکاندهندهتر باشد.
وی افزود: در زمینه سرانه مطالعه، ارزیابی دقیق و قاطعی صورت نگرفته و نمیتوان در این زمینه نظر قاطعی داد مگر اینکه یک کار مطالعاتی همراه با آیتمهایی که میشود روی آنها تمرکز کرد، صورت گیرد.
بروجردی گفت: باید شاخصهای مطالعه اجباری، مطالعات مقاطع تحصیلی و یا مطالعه قشرهایی چون سالمندان که حوزه خاصی منتخب آنها در مطالعه است را حذف کنیم، باید ببینیم در اوقات فراغت چقدر مطالعه صورت میگیرد و این شاید بهترین گزینه برای تعیین سرانه مطالعه باشد که هنوز صورت نگرفته است.
**دستگاه های مختلف، اسناد تاریخی خود را در اختیار سازمان اسناد قرار نمی دهند
رئیس کتابخانه ملی گفت: ظرفیتهای مختلفی در جامعه در زمینه اسناد ملی وجود دارد و دستگاههای مختلف کشور نیز اسناد گرانسنگی در اختیار دارند اما نگاه انحصاری دارند و حاضر نیستند آنها را در اختیار سازمان اسناد قرار دهند.
وی افزود: در زمینه برقراری ارتباط و انتقال این اسناد و تعیین ضرورت کار برای دستگاهها باید فعالیت و تلاشهای بیشتری صورت گیرد.
بروجردی، نگاه انقباضی به سازمان اسناد و کتابخانه ملی را آفت این نهاد عنوان کرد و گفت: باید دستگاهها را متفاوت ببینند نباید همه را انقباضی دید چرا که این نگاه در بحث تخصیص منابع نیز موثر است و یکی از تبعاتش این است که در حوزه دیجیتالسازی عقب هستیم و با مشکل مواجهیم.
وی مبادلات خارجی کتابخانه ملی را در حد مبادلات فرهنگی عنوان کرد و گفت: اخیرا بسیاری از سفارتخانهها درخواست بازدید و معرفی کشور و نمادهای خود در کتابخانه را داشتهاند.
بروجردی گفت: عمده دغدغه ما در حوزه سند است هم به لحاظ قدمت و سندیت که ارتباطات بیشتر با کشورها را هم لازمتر میکند.
وی شناخت ظرفیتهای کتابخانه ملی را بسیار مهم برشمرد و گفت: متاسفانه این ظرفیت هنوز برای اعضای هیات علمی هم با وجود ارتباط خوب با دانشگاهها شناخته شده نیست و کمتر از 50 درصد استادان ما شناخت دارند و یک و نیم درصد استادان دانشگاههای تهران عضو کتابخانه ملی هستند که بخشی ناشی از اشتیاق کم و بخشی هم متوجه ضعف کتابخانه ملی است.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی امروز، چهارشنبه همزمان با هفته بزرگداشت کتاب و کتابخوانی پس از دیدار با «سید ضیاء هاشمی» مدیرعامل ایرنا در محل این خبرگزاری از بخشهای مختلف آن بازدید کرد.
- چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۵:۱۳
- منبع: ایرنا