آلودگی هوا دومین عامل ابتلا به بیماریهای غیرواگیر است
ورزشی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آلودگی هوا دومین عامل خطر بیماریهای غیرواگیر است و ارتباط بسیار زیادی با سکتههای قلبی و مغزی، دیابت و بسیاری از بیماریهای تنفسی و ریوی دارد.
علی رضا رئیسی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار سلامت تبسم مهر درباره آلودگی هوا افزود: حدود سه هفته پیش اولین کنفرانس جهانی آلودگی هوا در سازمان جهانی بهداشت برگزار شد. آلودگی هوا یکی از جدیترین نگرانیهای جهان است. 92 درصد مردم دنیا تحت تاثیر آلودگی هوا به درجههای مختلف هستند. بیش از 2 میلیارد نفر در جهان تحت تاثیر آلودگیهای درون خانه هستند. یعنی تحت تاثیر بخارها و دود ذغال و هیزم در مناطق چین و هند هستند. این آلودگیهای درون خانه در ایران وجود ندارد.
وی ادامه داد: در ایران به ویژه در کلانشهرها وضعیت آلودگی هوا در نیمه دوم سال بیشتر میشود و نگران کننده است. با وجود اقداماتی که در زمینه ترافیک و غیره انجام شده، هنوز با وضعیت مطلوب فاصله داریم و نیازمند کارهای بسیار جدیتری در این زمینه هستیم.
معاون وزیر بهداشت گفت: موضوع گرد و خاک در مناطقی مثل اهواز و سیستان و بلوچستان نیز مطرح است. شاید اسم کمتری از برخی شهرها برده شود، اما آلودگی هوا در این مناطق بسیار بیشتر از تهران است. سال گذشته در استان بوشهر میزان آلودگی هوا بر اساس میزان روزهای پاک و سالم خیلی بهتر از تهران نبود. سازمان جهانی بهداشت نیز تاکید میکند که همه سازمانها و ارگانها باید در این زمینه با یکدیگر همکاری و زیرساختها را به صورت بنیادین اصلاح کنند.
رئیسی با اشاره به فعالیت کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا بیان کرد: وظیفهای که بر عهده وزارت بهداشت در زمینه آلودگی هوا قرار گرفته دو مورد است. اول اینکه سالانه تاثیر آلودگی هوا بر سلامت شامل مرگها و بیماریهای منتسب را به صورت مکتوب ارائه کنیم. مرگهای منتسب به آلودگی هوا در این رابطه است که یک نفر بیماری زمینهای داشته و آلودگی هوا آن را تشدید کرده و منجر به مرگ او شده است. دوم اینکه در دانشگاههای علوم پزشکی کریکولوم آموزشی برای تربیت کارشناسان در مقطع فوق لیسانس برای آلودگی هوا را تدوین و این کارشناسان را تربیت کنیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: وظایف بسیاری بر عهده سایر دستگاههاست. مواردی مثل کیفیت سوخت، ترافیک و کارخانهها و حتی صنایع بر عهده سایر دستگاهها است. هر کارخانه و صنعتی که راه میافتد باید پیوست سلامت داشته باشد. بیش از 60 تا 70 درصد صنایع بزرگ کشور، پیوست سلامت ندارند. اگر میخواهیم آلودگی هوا کم شود، باید این کار انجام شود. حداقل طی چند سال اخیر سختگیریهایی در این زمینه انجام شده که وزارت بهداشت نیز در این زمینه و تدوین استانداردها دخالت دارد.
- چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۰:۳۸
- منبع: ایرنا