سازمان تامین اجتماعی:
جشنواره نوآوریهای غذایی کشور در مشهد برگزار شد
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - مشهد - ایرنا - چهاردهمین جشنواره نوآوریهای صنایع غذایی استانهای کشور روز چهارشنبه با برپایی آیینی در محل معاونت صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی در مشهد برگزار شد.
تبسم مهر - مشهد - ایرنا - چهاردهمین جشنواره نوآوریهای صنایع غذایی استانهای کشور روز چهارشنبه با برپایی آیینی در محل معاونت صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی در مشهد برگزار شد.
به گزارش ایرنا، دبیر اجرایی جشنواره در این آیین گفت: بر اساس ماده 17 قانون برنامه پنجم توسعه به منظور استفاده از ظرفیتهای علمی برای پاسخگویی به نیاز بخشهای صنعت، کشاورزی و خدمات به منظور رفع مشکلات و موانع تجاری سازی طرحها و نوآوریهای صنایع غذایی کشور جشنواره نوآوریهای صنایع غذایی در راستای جشنوارههای بازار دارایی فکری برگزار شده است.
«نوید میبدی نیک» افزود: محورهای این جشنواره که به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پارک فناوری پردیس، فن بازار منطقه ای خراسان رضوی و بازار دارایی فکری فرابورس برپا شده «مدلهای برتر استارت آپهای صنایع غذایی، فرمولاسیون مواد غذایی با رویکرد غذای سالم، ماشین آلات خط تولید و تجهیزات بسته بندی» است.
وی ادامه داد: واحدهای فناور از 11 استان و 39 مجموعه صنعتی صاحب برند از استانهای مختلف کشور در این رویداد به صورت الکترونیکی نام نویسی کردند و بر این اساس 91 طرح از 14 استان در دبیرخانه این رویداد با ارائه مستندهای علمی و اقتصادی پذیرش شدند که از این تعداد 52 طرح به عنوان طرح هایی که قابلیت تولیدپذیری در واحدهای صنعتی دارند احصا و در نهایت 11 طرح برای ارایه در جشنواره انتخاب شد.
دبیر اجرایی جشنواره نوآوریهای صنایع غذایی گفت: هر طرح در این رویداد یک روزه به مدت هفت دقیقه توسط صاحب آن ارائه میشود و سپس هر یک از دارندگان طرح به مدت 15 دقیقه با سرمایه گذاران حاضر در جشنواره به مذاکره مینشیند تا در صورت توافق طرفین، تفاهم نامه یا قرارداد لازم بین آنان برای تجاری سازی طرح منعقد شود.
* تجاری سازی 29 اختراع و ایده در 13 فستیوال
دبیر مرکز فن بازار ملی ایران نیز گفت: مرکز فن بازار ملی ایران مستقر در پارک فناوری پردیس فعالیت خود را از سال 1383 به منظور ایجاد بستر توسعه و انتقال فناوری در کشور آغاز کرده است.
اکبر قنبرپور افزود: در اکوسیستم فناوری کشور طی سالهای گذشته دو رویکرد غالب بوده که رویکرد نخست "توسعه فناوری در قالب وضع قوانین، راه اندازی صندوق نوآوری و شکوفایی و ایجاد نهادهایی از جمله دانشگاهها، مراکز رشد، شتاب دهندهها و پارکهای علم و فناوری" بودند. نتیجه این اقدام راه اندازی سه هزار و 400 شرکت دانش بنیان با افزون بر 14 هزار محصول هایتک است.
وی رویکرد دوم اکوسیستم فناوری را در کشور "توسعه بازار و رساندن ایده به محصول" ذکر و بیان کرد: در این حوزه خلاءهایی زیادی وجود دارد و شرکتهای دانش بنیانی هستند که با وجود داشتن بدنه علمی خوب در رسیدن به بازار دچار مشکل شده اند و برای این مهم نیازمند منابع مالی و حمایت دولتی هستند.
دبیر مرکز فن بازار ملی ایران ادامه داد: فن بازار به عنوان مرجعی برای توسعه بازار فناوری کشور است و طی 15 سال اخیر تلاش کرده بازار فناوری را توسعه دهد. در این راستا سه ماموریت وجود دارد که شامل "توسعه بازار محصولات صنعتی به صورت خاص، انتقال فناوری به واحدهای صنعتی و جذب سرمایهها برای تجاری سازی محصول" هستند.
وی گفت: برگزاری فستیوالهای نوآوری صنایع در راستای رشد ایدههای استارت آپها، شرکتهای نوپا و هستههای فناور است تا با معرفی ایدهها به سرمایه گذاران در فستیوال و انعقاد قرارداد یا تفاهمنامه بین طرفین به تجاری سازی طرحها، نوآوریها و اختراعات کمک شود.
او افزود: فستیوال نوآوریهای صنایع ناظر بر ماموریت سوم مرکز فن بازار ملی ایران است. در این راستا طی 13 دوره برگزاری فستیوال از سال 1393 تاکنون هزار و 300 اختراع، نوآوری یا طرح از جامعه نخبگان و صنعتگران ارائه شده و از بین آنها 100 اختراع یا ایده در معرض دید سرمایه گذاران قرار گرفته است. در نهایت 29 طرح یا اختراع منتج به انعقاد قرارداد با سرمایه گذار به مبلغ 250 میلیارد ریال و تجاری سازی شده اند.
قنبرپور گفت: پایه اصلی این فستیوالها اعتماد بین سرمایه گذار و صاحب طرح یا ایده است. بازار دارایی فکری فرابورس بستر قانونی و مطمئن برای اعتمادسازی بین طرفین را ایجاد کرده و خطرپذیری سرمایه گذاری را کاهش داده لذا 30 درصد موفقیت این فستیوالها در رساندن اختراعات به بازار بوده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی نیز گفت: این شرکت با هدف بسترسازی برای توسعه فناوری و کسب و کارهای دانش بنیان ضمن ایجاد زیرساختهای فیزیکی اقدامات نرم افزاری را در حوزه معاونت صنایع کوچک پیگیری میکند.
مسعود مهدیزاده مقدم افزود: ایجاد فن بازار منطقه ای با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و پارک فناوری پردیس به منظور انتقال و ارتقا فناوری صنایع صورت گرفته است.
7489/1858
انتهای پیام /*