موسیقی ایران از حالت تک قطبی خارج شود
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - خواننده ارکستر چکاوک با تاکید بر لزوم حمایت از تمام شیوه های آوازی موسیقی ایرانی، گفت: مسئولان ما باید به موسیقی اصیل ایرانی هم بها بدهند تا فضای آوازی موسیقی کشور از حالت تک قطبی خارج شود تا مردم خود بتوانند موسیقی مورد علاقه خود را با آزادی انتخاب کنند.
به گزارش خبرنگار موسیقی تبسم مهر ، نشست خبری کنسرت گروه چکاوک روز سهشنبه با حضور سرپرست و خوانندگان این ارکستر در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدای این نشست «رضا شایسته» با اشاره به بیست سال فعالت مستمر گروه خود تعامل همیشگی با رسانهها را از عوامل موفقیت این گروه موسیقی دانست.
او سپس به رپرتوار اجرایی کنسرت جدید گروه خود اشاره کرد و گفت: طبق روال همیشگی گروه چکاوک، آثار قدیمی را اجرا خواهیم کرد اما آثار اجرایی این کنسرت برای اولین بار است که بعد از انقلاب اسلامی به صورت زنده اجرا خواهد شد.
شایسته، رپرتوار اجرایی این کنسرت را که قرار است 8 آذرماه در تالار وحدت برگزار شود سورپرایز این گروه قلمداد کرد و از فاش کردن آن سرباز زد.
وی در ادامه سخنان خود اوضاع کنونی موسیقی اصیل ایرانی را بسیار وخیم توصیف کرد و مهمترین علت آنرا تاثیر مستقیم و منفی مافیایی موسیقی ایران بر جریان موسیقی سنتی دانست.
سرپرست گروه چکاوک در ادامه سخنان خود به گرایش وسیع خوانندگان سنتی به موسیقی پاپ اشاره کرد و گفت: امروز پاپ اجرا کردن تنها شرط استقبال مردم از کنسرتهاست، کما اینکه یکی از پرمخاطبترین خوانندگان جوان موسیقی اصیل ایرانی هم گرایشهای غیر قابل انکاری به موسیقی پاپ پیدا کرده است.
وی در ادامه به فضای تک قطبی در آواز ایران اشاره کرد و ضمن گلایه از فضای پرورش شاگردان آواز موسیقی ایران گفت: بعد از انقلاب تنها به یک خواننده لقب، استاد داده شده و تمام خوانندگان جوان به سمت شیوه او گرایش پیدا کردهاند اما کاش شرایط عرصه خوانندگی در موسیقی ایران به سمت رقابتی مدیریت میشد تا بسیاری از خوانندگان مطرح موسیقی ایران هم در این فضای رقابتی مجالی برای عرض اندام مییافتند.
شایسته در ادامه سخنان خود به دورهای اشاره کرد که خوانندگانی چون اکبر گلپایگانی و ایرج، مجال هنرنمایی داشتند و گفت: هنگام پخش آواز اکبر گلپایگانی از رادیو و تلویزیون، خیابانهای تهران خلوت میشد، اکبر گلپایگانی هنرمندی بود که مردم را با آواز ایرانی آشنا کرد.
این هنرمند موسیقی در ادامه سخنان خود گفت: امروزه شاهدیم که حضور ویولن ایرانی هم در موسیقی ما به مرور کمرنگ میشود و این در حالیست که بیش از هشتاد درصد آثار ماندگار موسیقی ایرانی متعلق به هنرمندانی است که ویولن مینواختند.
سرپرست گروه چکاوک در ادامه سخنان خود گفت: مافیای موسیقی ایران امروزه با بها دادن به موسیقی پاپ باعث شده تا موسیقی ایرانی از سبد فرهنگی مردم به تدریج حذف شود.
شایسته ادامه داد: در حالیکه در همه دنیا این دولتها هستند که از موسیقی فاخر خود حمایت میکنند در ایران با شرایطی روبهرو هستیم که هنرمندان موسیقی فاخر به سمت فعالیتهای سودآور مانند حضور در عرصه موسیقی عوامزده بروند و مردم ما امروزه فضای طربانگیز و موسیقی مخرب را برای تغییر حال و روحیه خود انتخاب کردهاند.
وی شرط ادامه فعالیت گروههای مستقل موسیقی ایرانی را حمایت از این طیف هنری دانست و گفت: اگر این حمایتها صورت نپذیرد ارکسترهای خصوصی و مستقل آرام آرام از صحنه هنری ایران حذف خواهند شد.
به گزارش تبسم مهر ، در ادامه این نشست، مجید افروز خواننده ارکستر چکاوک به شاگردی خود در کلاسهای درس اکبر گلپایگانی اشاره کرد و گفت: من این افتخار را داشتم که مستقیما در کلاسهای آواز گلپایگانی شرکت کنم و جزء اولین خوانندگانی هستم که آثار او را بازخوانی کرده است.
او در ادامه به لزوم حمایت از تمام شیوههای آوازی موسیقی ایرانی اشاره کرد و گفت: مسئولان ما باید به این سبک و شیوه هم بها بدهند تا فضای آوازی موسیقی ایران از حالت تکقطبی خارج شود تا مردم خود بتوانند موسیقی مورد علاقه خود را با آزادی انتخاب کنند.
وی در ادامه گفت: مافیای موسیقی ایران اجازه مطرح شدن به شاگردان گلپایگانی را نمیدهد حتی در دفتر موسیقی هم در دورهای به شیوه گلپا خواندن دلیلی بود برای اینکه به اثر، مجوز ندهند.
در ادامه این نشست، مجید حسینخانی دیگر خواننده ارکستر چکاوک گفت: سالها از طریق ایرج بسطامی مکتب آوازی شجریان را آموختهام و همیشه با این مشکل روبهرو بودم که از موسیقی ایرانی حمایت درخور توجهی صورت نگرفته است و این عدم حمایت کار را به جایی رسانده که مردم از آواز ایرانی فاصله گرفتهاند.
این خواننده، آثار گذشته موسیقی ایرانی را هویت موسیقی ما دانست و گفت موسیقی پاپ امروز به شدت مخرب شده و بیش از هشتاد درصد خوانندگان پاپ ما به جای خوانندگی نوحهخوانی میکنند.
او هشدار داد اگر از خوانندگان موسیقی ایرانی حمایتی صورت نگیرد این طیف هنری ایران ناچار یا سراغ کارهای دیگری خواهند رفت یا گوشهنشینی را انتخاب خواهند کرد.
وی افزود: امروزه برخی خوانندگان مانند همایون شجریان به واسطه استفاده از نام پدر خود به این سطح از شهرت رسیدهاند در حالیکه این خواننده از سطح هنری پدر خود بسیار پایینتر قرار دارد.
حسینخانی با تاکید بر ضرورت حمایت صدا و سیما از موسیقی ایرانی گفت: چرا سالهاست این پرسش که چرا ساز موسیقی از تلویزیون نمایش داده نمیشود بیجواب مانده است، مگر نه اینکه ارتباط حسی مردم با موسیقی از طریق دیدن ساز تقویت میشود؟
این خواننده در ادامه سخنان خود به موضوع انتخاب خواننده برای تیتراژهای تلویزیونی اشاره کرد و گفت: انتخاب خواننده برای تیتراژهای تلویزیونی به شدت رابطه محور است و این رابطههای غیر کارشناسانه باعث شده است حتی خوانندگان تیتراژهای سریالهای تلویزیونی، فالش بخوانند.
این هنرمند در ادامه سخنان خود این پرسش را مطرح کرد که چرا نباید به خوانندگانی مانند ایرج مجوز اجرای کنسرت داده شود؟
- سه شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۳:۰۴
- منبع: ایرنا