آشپزخانه سلامت؛
درمان کمخونی با «جوانه عدس»/ برای رشد موهایتان این خوراکی را فراموش نکنید
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی جوانه را در رفع چین و چروک، رشد مو و درمان کمخونی موثر دانست.
تبسم مهر - یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی جوانه را در رفع چین و چروک، رشد مو و درمان کمخونی موثر دانست.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران ، جوانه عدس حاوی ویتامینهای A، B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، روی (زینک)، سلنیوم، پتاسیم، آهن، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، مس، پروتئین، فیبر و ... است.
برای بررسی خواص جوانه عدس و اینکه مصرف این جوانه برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص جوانه عدس حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران ، درباره مهمترین خواص جوانه عدس گفت: جوانه عدس به علت داشتن ویتامین E در تولید کلاژن پوست نقش دارد و با رفع چین و چروک موجب تقویت، طراوت، جوانسازی و ترمیم پوست و مو و پیشگیری از پیری زودرس میشود.
وی افزود: این جوانه به علت داشتن انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید موجب تقویت فولیکول مو میشود و رشد مو را افزایش میدهد.
عظمایی بیان کرد: فیبر موجود در جوانه عدس موجب بهبود عملکرد روده، دستگاه گوارش و هضم آسان غذا میشود.
بیشتر بخوانید : درمان کمخونی با آش گیلدیک آذری/ کودکان و سالمندان مصرف این غذا را فراموش نکنند
عظمایی بیان کرد: این جوانه به علت داشتن ویتامین B12، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
وی گفت: جوانه عدس به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: از دیگر خواص این جوانه میتوان کنترل قند، فشار و چربی خون، تقویت سیستم قلبی عروقی را نام برد.
عظمایی افزود: مصرف این جوانه برای افرادی که قصد کاهش وزن و لاغری دارند بسیار مفید است و در رسیدن به تناسب اندام تاثیر بسزایی دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این جوانه به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها میشود.
بیشتر بخوانید : نوشیدنی خوشرنگ برای رفع خارش و اگزمای پوستی/ با مصرف این شربت خوش اخلاق شوید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مقادیر بالای پروتئین و آمینواسید در این جوانه موجب تقویت عمومی بدن، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای ورزشکاران و مخصوصا بدنسازان بسیار مفید است.
احتیاط در مصرف جوانه عدس عظمایی اظهار کرد: جوانه عدس دارای طبع سرد است، بنابراین افرادی که دارای طبع سرد هستند یا افسردگی دارند نباید در مصرف این جوانه زیادهروی کنند و حتما پس از خوردن جوانه عدس از دمکردههایی مثل زنجبیل، دارچین و عسل استفاده کنند.
مواد لازم جوانه عدس -عدس 200 گرم
-آب به مقدار لازم
طرز تهیه جوانه عدس -برای تهیه این جوانه ابتدا عدس را در ظرفی میشوییم.
-عدس را درون مقداری آب خیس میکنیم.
-در طول 2 روز، روزانه یک بار آب آن را عوض میکنیم.
-پس از 2 روز عدس را درون کیسه نخی نمدار میریزیم و منتظر جوانه زدن میمانیم.
-هنگامی که اندازه جوانهها به 5-3 سانتیمتر رسید آن را در ظرفی میریزیم و در یخچال قرار میدهیم.
نکته: به دلیل طبع سرد این جوانه بهتر است در هنگام مصرف کمی گلپر به آن اضافه شود.
انتهای پیام/