خرازی:
بیانیه گام دوم واقع بینانه است/مفهوم عدالت اقتصادی توسعه فقر نیست
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - کارشناس مسائل سیاسی، بیانیه «گام دوم» را واقعبینانه عنوان کرد و گفت: در رسانههای بیگانه هم که آن را تحلیل میکردند همگی بر این موضوع اتفاق نظر داشتند که بر اساس واقعیت نوشته شده است.
تبسم مهر - کارشناس مسائل سیاسی، بیانیه «گام دوم» را واقعبینانه عنوان کرد و گفت: در رسانههای بیگانه هم که آن را تحلیل میکردند همگی بر این موضوع اتفاق نظر داشتند که بر اساس واقعیت نوشته شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر ، محمدصادق خرازی نماینده اسبق ایران در سازمان ملل در برنامه تلویزیونی رو در رو درباره بیانیه جامع رهبری موسوم به «گام دوم انقلاب»، گفت: بیانیه رهبری یک بیانیه واقعبینانه است، در رسانههای بیگانه هم که آن را تحلیل میکردند همگی بر این اتفاق نظر داشتند که بر اساس واقعیتها نوشته شده چراکه بسیاری از سوالاتی که وجود داشت به خوبی پاسخ داده شده است.
خرازی به پیام انقلاب پرداخت و افزود: پیام انقلاب در داخل، استقرار خوبی ها، فضیلت ها، استقرار آزادی و استقلال و نفع رذیلتها بود.
سفیر اسبق ایران در فرانسه تاکید کرد: انقلاب پایگاه و جایگاه عظیمی در بین ملتها پیدا کرده و شعاع نورانی آن روز به روز گستردهتر میشود.
خرازی با بیان اینکه اگر به دوردستها سفر کنید میبینید که در ابعاد مختلف، انقلاب مخاطب خود را دارد، افزود: از این رو لازم و ضروری بود که برای بیرون از مرزها هم پیامی وجود داشته باشد.
وی تاکید کرد: ما در اول انقلاب در شعارهای خود گفتیم که میرویم و به داد ملتها میرسیم از فلسطین نام میبردیم ولی آن مفاهیمی که در ادبیات سیاسی خود استفاده میکردیم این چیزها نبود.
نماینده اسبق ایران در سازمان ملل اضافه کرد: یکباره دیدیم که در هر جایی که مقاومتی بوده و یک امت اسلامی وجود داشت و مشکلی داشت، انقلاب اسلامی کنار آن ملت قرار گرفت و در نهایت شما ببینید امروز دغدغه نظام سلطه مفهوم مقاومت است.
خرازی تصریح کرد: شما هم این مفهوم مقاومت را در نظر بگیرید، مقاومتی که در خاورمیانه شکل میگیرد دست استعمار، استکبار و نظام سلطه را با هم قطع میکند و این چیزی نیست که خواسته نظام سلطه باشد.
وی گفت: مفهوم مقاومت آن چیزی است که برای آن هزینه بسیار داده شده است.
نماینده اسبق ایران در سازمان ملل تصریح کرد: ماهیت فاشیسم و تروریسم در دنیای معاصر به گونه ای شده است که برای تحقق امنیت چاره ای ندارید و باید بیرون از مرزها فعال باشید.
خرازی اظهار کرد: نُرمهای جهانی به هم ریخته است، یکی از این نُرمها 11سپتامبر بود، چه کسی باور میکرد چهار دهه پیش نظام جهانی به قدری آسیبپذیر میشود که تروریسمی که خودشان ساخته بودند به خودشان آسیب بزند.
وی با طرح این سوال« چه کسی فکر میکرد که تروریسم بتواند در خانه آنها به خودشان آسیب بزند؟»، افزود: ما چارهای نداشتیم که در ساختار سازی برای امنیت به مفهوم سازی که رهبری برای امنیت داشتند به این مفاهیم گسترده برسیم که برای تحقق آن باید در مدیترانه حضور داشته باشیم، در باب المندب و شبهقاره حضور داشته باشیم.
سفیر اسبق ایران در فرانسه تصریح کرد: این واقعیت است که امروز تحقق امنیت برای مردم ما در مرزهایمان به وجود نمیآید پس خون و شهید میدهیم.
خرازی گفت: اینها تجربههای به دست آمده و درسهای یک انقلاب است که اگر بخواهیم در حقیقت یک مقدار فارغ از جدول بندیهای سیاسی و اعتقادی به آنها نگاه کنیم میبینیم که آنها درسهای انقلاب است.
وی با بیان اینکه انقلاب درسهای خود را به فرزندان خود میدهد، افزود: فرزندان انقلاب میتوانند روزبهروز ابعاد جذابتری را برای خود دریافت کنند.
نماینده اسبق ایران در سازمان ملل تصریح کرد: انقلاب میخواهد از امنیت بگوید و ابتدا ساختار قدرت را میسازد، از آن سو، مقاومت را مفهومسازی و پیشرفت اقتصاد را تعیین میکند.
خرازی میگوید: انقلاب یک مجموعه ای است مانند کشکولی از همه تجارب، آرمانها و ایدهها که در یک جا مطرح شده است.
وی با بیان این مطلب که پیام رهبری،جامع است،گفت: ایشان در بخش عدالت و انصاف گفتند که به بسیاری از اهداف خود نرسیده ایم؛ ایشان عملکرد دولتها و اشخاص را به چالش میکشند و به حکمرانی خوب توجه میکنند.
سفیر اسبق ایران در فرانسه در تحقق عدالت، افزود: وقتی از عدالت سخن میگوییم باید نقش جوان ها، زنان و اقلیتها را مطرح کنید و در نظر بگیریم. وقتی سخن از عدالت اقتصادی میکنیم مفهوم عدالت اقتصادی توسعه فقر نیست اما باید آن مفهومی که در قرآن آمده نسبت به تجلی اقتصاد شایسته که در آن تولید ملاک است مورد توجه قرار دهیم.
خرازی با بیان اینکه توزیع عدالت اسلامی بر اساس ویژگیهای افراد است، خاطرنشان کرد: مرحوم مطهری به طور مستقیم اقتصاد اسلامی اشاره دارد و میگوید که به هیچ وجه نمیتوانید سخن از پیشرفت اقتصادی کنید و به عدالت اقتصادی توجه نکنید.
وی بر اهمیت اصل 44 اشاره کرد و گفت: یکی از پیامهای متغیر رهبری مربوط به اصل 44 قانون اساسی است که متاسفانه دولتهای پیشین و همین دولتها آن را جدی نگرفتند و بهجای آنکه خصوصیسازی به معنای واقعی باشد در بعضی مواقع میبینیم که کارسازی شده است.
دبیرکل حزب ندای ایرانیان گفت: یکی از معضلات بزرگی که در مصاف جدید رو در رویی با عدالت اجتماعی قرار دارد، نحوه توجه ما نسبت به بخش خصوصی است و بخش خصوصی ما و کارفرمایان امروز آسیبهای بسیاری دیده اند.
خرازی ادامه داد: بیایید واقع بینانهتر فکر کنیم چرا در کشور ما که اینقدر منابع وجود دارد و یک درصد جمعیت جهان را داریم، در دهه 1940 میلادی به لحاظ کشاورزی خودکفا بودیم؟
وی خاطر نشان کرد: بعد از تحولاتی که با اصلاحات ارضی دوران شاه اتفاق افتاد کمربند اقتصاد ملی ایران پاره شد، همانند همان اتفاقی که در اصلاحات فرهنگی رخ داد و ضربه به دین زد و کمربند دینی مردم ایران را پاره کرد.
سفیر اسبق ایران در فرانسه با بیان اینکه امروز ما کشوری هستیم که محتاج قوت خود هستیم اما در مورد ایجاد اشتغال نتوانستیم به عدالت نسبی برسیم، یادآورشد: رهبری خیلی صریح به این مسائل اشاره کردند و جزوه آرمانهای آینده انقلاب اسلامی برای چهل سال آینده رفع این مساله را مطرح کردند و نمیتوان آنها را پنهان کرد.
خرازی تاکید کرد: اقتدار، قدرت، عظمت و پیشرفت واژههایی است که به صورت حماسی و مثبت در کُنه ذات مردم ایران مورد توجه رهبری در بیانیه اخیر شان بوده است.
وی گفت: اگر شاهنامه فردوسی را بخوانید میبینید که در این اثر ادبی حتی از ضعف هم با بیان قدرت سخن گفته میشود فردوسی هیچگاه نمیگوید که من نمیتوانم راه بروم، او میگوید ضعف در بازوهایم نیرو گرفت از این رو رهبری هم مفهوم سازی کردند.