ساوهشمشکی در گفتگو با مهر:
زرگری مقصر ناکامی تیم اسکی بانوان بود/ دبیر چیزی از اسکی نمیداند
ورزشی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - المپین و سرمربی سابق تیم ملی اسکی آلپاین گفت: مقصر ناکامی تیم ملی بانوان ایران در قهرمانی جهان فقط سرمربی تیم ملی است نه خود ملی پوشان.
تبسم مهر - المپین و سرمربی سابق تیم ملی اسکی آلپاین گفت: مقصر ناکامی تیم ملی بانوان ایران در قهرمانی جهان فقط سرمربی تیم ملی است نه خود ملی پوشان.
علیداد ساوه شمشکی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص عملکرد تیمهای ملی اسکی در رقابتهای قهرمانی جهان که به میزبانی سوئد برگزار شد گفت: نتیجه کلی تیم ملی اسکی در رقابتهای جهانی بسیار ضعیف بود ولی در مورد تیم ملی آقایان چون از نزدیک با کادر فنی و ملی پوشان در ارتباط هستم میتوانم بگویم این ملی پوشان مثل همان سالی که شاگردان من رتبههای 25 و 26 آورده بودند زحمت میکشند ولی فدراسیون است که کارهایی که آن زمان انجام میشد را تکرار نمیکند.
مربی سابق تیم ملی اسکی و از قهرمانان و المپینهای سابق این رشته ادامه داد: در دو سال ریاست آقای افتخاری و دو سال قبل از آن هیچ اردوی تدارکاتی برای ملی پوشان برگزار نشد و خبری از مسابقات برون مرزی و کنترل پوئن فیز (امتیاز جهانی) وجود نداشت. همانطور که میدانید شماره حرکت در ارائه عملکرد ملی پوشان بسیار تاثیرگذار است تا بتوانند داشتههای خود را به نمایش بگذارند.
وی افزود: عنوان میشود که سیاست وزارت ورزش در رشته هایی که شانس کسب مدال المپیک و جهانی ندارند رویکرد همگانی است اما باید بگویم که اسکی همگانی به هیچ عنوان در دست فدراسیون نیست. این خود مردم هستند که اسکی میکنند. سال گذشته یک استعدادیاب خارجی آوردند که زیر نظر کمیته استعدادیابی فدراسیون بود اما هیچ رزومه ای در اسکی ندارد. مگر با برگزاری یک جشنواره و دوره 4 روزه به جایی میرسیم؟
ساوه شمشکی ادامه داد: متاسفانه فدراسیون اسکی هنوز نتوانسته یک جوان را آماده کند تا در غیاب محمد کیادربندسری و حسین ساوه شمشکی جانشینشان شود و بتواند در اسکی آنها را پشت سر بگذارد. با هر ترفندی سعی کردند این دو ملی پوش را از تیم ملی حذف کنند. پوریا ساوه شمشکی در قهرمانی جهانی که ما اعزام شدیم بیست و ششم شد اما حالا در رتبه 61 قرار گرفت، میخواهم بگویم پوریا زحمتش را کشید و این همان پوریاست اما فدراسیون همان فدراسیون نیست. مربی آقایان هیچ چیز از تیم ملی کم ندارد و خوب هم کار میکند اما در بانوان شرایط کاملا متفاوت است.
المپین پیشین اسکی آلپاین گفت: همه کاره بخش اجرایی هر فدراسیون دبیر آن است. دبیر کمیتهها را پیشنهاد میدهد و کمیتهها زیر نظر دبیر کار میکنند اما در فدراسیون اسکی دبیر هیچ چیز از اسکی نمیداند. او تنها با بهانه بلد بودن زبان انگلیسی نماینده فدراسیون جهانی اسکی شد در حالی که در آن زمان حتی اسکی هم بلد نبود. مثلا میتوانیم یک نفر که فقط زبان میداند و هیچ چیز از فوتبال نمیداند به فیفا ببریم؟
زرگری اگر طراحی مسیر بلد بود اجازه نمیداد شاگردانش خطا کنند
سرمربی سابق تیم ملی اسکی در خصوص عملکرد تیم ملی اسکی بانوان و خطای پرتعداد ملی پوشان این رشته در رقابتهای قهرمانی جهان گفت: در مارپیچ بزرگ سه اسکی باز از 4 اسکی باز بانوی کشورمان اوت کردند که با بررسی هایی که انجام دادم متوجه شدم همه چیز مربوط به بازدید قبل از مسابقه بوده و همه اینها تقصیر سرمربی تیم ملی است. زرگری اصلا اطلاعی از این موضوع ندارد. فدراسیون میگوید خارجیها روی مسیر طراحی شده زرگری اسکی میکردند میخواهم بگویم زرگری اگر این قدر طراحی مسیر را بلد بود به ملی پوشان پر استعداد ایران یاد میداد تا در مارپیچ بزرگ بیخود و بی جهت سه نیروی پرتوان ما به علت عدم آگاهی سرمربی شان خطا نکنند. مقصر ناکامی محض بانوان ایران در قهرمانی جهان فقط سرمربی تیم ملی است نه خود ملی پوشان.
وی افزود: سمیرا زرگری در زمان بازیکنی نه در قهرمانی دنیا بوده و نه در المپیک. هیچ وقت موفق نشده در مسابقات مثلا مرجان و میترا را پشت سر بگذارد حالا چطور میخواهد برای آنها سرمربی گری کند؟ متاسفانه با یک پتک بر سر تیم ملی بانوان ما زده اند و این موضوع مایه تاسف است. در حال حاضر همه ملی پوشان هر یک به تنهایی از سرمربی تیم ملی قویتر هستند. این دختران 8 سال با یک مربی بلغاری قوی کار کرده اند و دانششان از سرمربی تیم ملی بیشتر است. عاطفه احمدی که اتفاقا عملکرد قابل قبولی در این مسابقات داشت زیر نظر پدرش که یکی از مربیان خوب اسکی است کار میکند. در مسابقات داخلی میشود از دروازه خارجی استفاده نکرد اما با کمی دانش و بینش میتوان پیش بینی کرد وقتی قرار است به مسابقات جهانی برویم در آنجا دروازه خارجی وجود دارد پس در تمرینات و مسابقات داخلی هم از دروازه خارجی استفاده کنیم اما این کار نه از سوی بهرام ساوه شمشکی که نماینده فدراسیون جهانی است و نه از سوی کادر فنی انجام نشد و نتیجه اش خطای ملی پوشان در قهرمانی جهان بود. کادر فنی تیم ملی بانوان اصلا نمیداند چه سایزی از دروازه برای مارپیچ بزرگ و چه سایزی برای مارپیچ کوچک است.
ساوه شمشکی تصریح کرد: در تیم ملی بانوان باید از یک مربی خارجی با دانش استفاده کنیم. مربی که از ملی پوشان قویتر باشد و آن قدر دانش و تجربه داشته باشد که شاگردانش به راحتی خطا نکنند. فدراسیون جهانی اسکی هر سال یک ماه کمپ رایگانی در اروپا به کشورهایی همچون ایران میدهد اما از آقایان میپرسم چرا سه سال است که فدراسیون بچهها را به این کمپ نبرده است؟ چرا نباید از امکانات رایگان فدراسیون جهانی که حق این ورزشکاران است استفاده کرد؟ آخر ما دردمان را به که بگوییم؟ آقای سلطانی فر، آقای داورزنی صدای ما به گوش شما نمیرسد اما فریادمان را میزنیم.
دبیر فدراسیون دیگر مقبولیتی ندارد
سرمربی سابق تیم ملی اسکی در خصوص عدم حضور دو نفر برتر اسکی ایران در رقابتهای قهرمانی جهان گفت: به نظرم اگر محمد و حسین در ترکیب تیم بودند حداقل 10-15 نفر بهتر از ترکیب فعلی اسکی میکردند این در حالی است که تمرین مفید حسین 4 روز و تمرین مفید محمد تنها 8 روز بود. اینها همه تقصیر فدراسیون اسکی است. مهرماه ملی پوشان در مجموعه انقلاب تمرینات بدنسازی داشتند آیا کسی میداند غذای آنها را از بیرون در ظرف یکبار مصرف میآوردند و ملی پوشان تیم روی چمن مینشستند و غذا میخوردند؟
ساوه شمشکی در خصوص بحث تبانی در رقابتهای دیزین که مورد گلایه محمد کیادربندسری بود گفت: بله اسکی بازان حاضر در این رقابت خودشان اعتراف به تبانی کرده اند اما مقصر اسکی بازان نیستند مقصر بهرام ساوه شمشکی است که خواست محمد کیادربندسری را هم مثل حسین اوت کند. او خواست دوباره بدی کند اما بدی به خودش برگشت و این خود دبیر بود که زیر سوال رفت. تمام جامعه اسکی وی را شناخته اند و او دیگر مقبولیتی ندارد.