حساب های فاقد اطلاعات کامل در بانک ملی مسدود شد
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - بانک ملی ایران اعلام کرد: در راستای اجرای دستورالعمل بانک مرکزی، حساب های فاقد اطلاعات هویتی یا دارای اطلاعات ناقص در این بانک مسدود شده است.
به گزارش روز سه شنبه تبسم مهر ، بانک مرکزی پارسال در بخشنامه ای به بانک ها و موسسه های اعتباری، آنها را ملزم کرد که از ابتدای آذرماه 95 نسبت به بستن حساب های راکد و تعیین تکلیف حساب هایی که فاقد اطلاعات هویتی صاحب حساب است، اقدام کنند.
این بخشنامه با هدف مبارزه با پولشویی و جلوگیری از سو استفاده از حساب های راکد و نیز شفافیت مالی تهیه و ابلاغ شده بود.
حساب راکد به حساب سپردهای گفته میشود که نزد یکی از بانکها یا موسسات حدود 2 سال بدون گردش باقی مانده و مبلغ آن 2 میلیون تومان یا کمتر است.
بر اساس تمهیدات بانک مرکزی قرار بود ظرف یک سال گذشته حسابهای سپرده قرضالحسنه بدون گردش مالی برای حداقل سه سال، حسابهای سپرده قرضالحسنه جاری بدون گردش مالی از طریق ارائه آخرین برگه چک برای حداقل یک سال، حساب سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت عادی بدون گردش مالی برای حداقل 2 سال بسته شوند.
البته بانک مرکزی بانک ها را موظف کرده بود پیش از بستن حساب ها با صاحب آن تماس گرفته و از آنها بخواهند برای تعیین تکلیف حساب خود اقدام کنند و اگر صاحب حساب را پیدا نکنند یا بعد از اطلاع رسانی، خود شخص اقدامی نکرد بعد از یک مدتی بانک میتواند آن حساب را به حسابهای بلاتکلیف منتقل کند.
اکنون در آستانه یک سالگی اجرای این بخشنامه، بانک ملی ایران که بیشترین حساب های بانکی را در شبکه بانکی کشور در اختیار دارد، روز سه شنبه اعلام کرد: خوشبختانه حجم قابل توجهی از دارندگان حساب بانک ملی ایران در مهلت مقرر با مراجعه به واحدها نسبت به تکمیل اطلاعات خود اقدام کردند و با این حال حساب هایی با اطلاعات ناقص در واحدهای مختلف بانک ملی ایران وجود داشت که با رعایت ضوابط، مسدود شدند.
بر اساس اعلام بانک ملی، «مشتریانی که حساب های آنها به این دلیل مسدود شده است، می توانند با مراجعه به شعبه و ارائه اطلاعات لازم، نسبت به فعال سازی مجدد آن اقدام کنند.»
بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی، هر فرد حقیقی فقط میتواند یک حساب قرضالحسنه پسانداز، یک حساب قرضالحسنه جاری، یک حساب سرمایهگذاری مدت دار و یک حساب مشترک در هر بانک داشته باشد.
همچنین هر شعبه باید هر 6 ماه یکبار حسابهای سپرده راکد را گزارش دهد که شامل حساب سپرده قرضالحسنه پسانداز راکد با موجودی 10 هزار تومان، حساب قرضالحسنه جاری راکد با موجودی 40 هزار تومان و حساب سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت راکد با موجودی 20 هزار تومان است و بر اساس ضوابط در این دستورالعمل بانکها موظفاند بعد از شناسایی این حسابهای راکد به صاحب حساب از طریق تلفن، پیامک یا هر وسیله دیگر اطلاع دهند تا حسابهای خود را تعیین تکلیف کند.
- سه شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۲:۵۹
- منبع: ایرنا