وسعت انتخاب در جوانی/4
چگونه در انتخابمان دنیا و ابدیت را جمع کنیم؟
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - اگر بخواهیم به جوانیمان خیانت نکنیم، مطمئناً فقط باید شریعت الهی را انتخاب کنیم.
تبسم مهر - اگر بخواهیم به جوانیمان خیانت نکنیم، مطمئناً فقط باید شریعت الهی را انتخاب کنیم.
خبرگزاری فارس - گروه فرهنگ عمومی: در مطالب قبلی راجع به اهمیت نوع انتخاب و لزوم در نظر گرفتن ابدیت در انتخابها، گزارههایی مطرح شد. اما در این مطلب به این مساله پرداخته خواهد شد که چگونه میتوانیم در عین محروم نشدن از زندگی دنیایی و فعالیتهای اجتماعی، انتخابی متناسب با ابدیت داشته باشیم تا در نهایت با یأس و افسردگی روبرو نشویم. موجزترین پاسخ به این سوال این است که اگر بخواهیم به جوانیمان خیانت نکنیم، مطمئناً فقط باید شریعت الهی را انتخاب کنیم. شریعتی که هم راه و رسم زندگی در دنیا را به بهترین وجه به انسان نشان میدهد و هم از طرفی حیات ابدی را پر رونق میکند.
اگر خدا را واقعا باور داشته باشیم و بدانیم که خدا بهتر از ما از صلاح کارمان آگاه است، به این نتیجه میرسیم که شناخت واقعی و عمل کردن به شریعت اسلامی، بهترین انتخاب و هماهنگترین راه با فطرت پاک و بلندپرواز جوانی است. خدایی که خالق روح است، راه را نشان داده تا روح را در قفسی محدود محبوس نکنیم.
این مساله در جوانی ظهور و بروز و جلوه خاصتری پیدا میکند. زیرا در دوران بلوغ جوانی دو نوع میل و کشش در جوان رشد میکند، یکی میلهای غریزی و دیگری میلهای فطری معنوی و اینجاست که جوان در دوران جوانی بین دو گرایش قرار میگیرد. یکی گرایش به شهوات و امیالی که بدن او در او پدید میآورد و دیگری گرایش به دین که فطرت او در او ایجاد میکند و جوانان بین دو بُعد یعنی گرایش به غریزه و گرایش به فطرت باید شخصیت خود را معلوم کنند، زیرا عملا در دوران جوانی و همراه با فرا رسیدن بلوغ، زندگی انسان که همراه است با آزمایش و امتحان، شروع میشود و گرایشهای غریزی و فطری به جوشش میآیند و اگر انسان در این دوران بتواند به گرایشهای فطریاش جواب بدهد و شریعت الهی را انتخاب اصلی و بزرگ خود قرار دهد، به خود خدمت کرده وگرنه به جوانی خود خیانت کرده است. وگرنه به ابدیت خود خیانت کرده است. در این صورت انتخاب بزررگش را رها کرده است و انتخابهای کوچک را گرفته و اسیر گرایشهایی شده است که از نوع انتخابهای کوچک و زود گذراند. در این حال است که سرخوردگیها و پوچیها سراسر روحش را فرا میگیرد و ناخودآگاه برای نجات از پوچیهای پیش آمده، خود را در ورطه شهوات رها میکند و در نهایت هیچ میشود و هیچ، در این حال باید خود را ملامت کند.
اما این مسأله ناظر به این است که شریعت را به خوبی بشناسیم. شریعت، مجموعه باورها و دستورانی است که خداوند از طریق پیامبر (ص)، برای انسانها فرستاده تا ما در انتخاب بزرگ خود یاری کند. خداوند به انسانها متذکر میشود که اگر میخواهید در زندگی موفق باشید، باید انتخابهای شما در زندگی با نظر به حیات ابدیتان باشد. خداوند در قرآن در آیه 26 سوره صاد میفرماید: «ان الذین یضلّون عن سبیل الله لهم عذاب شدید بما نسوا یوم الحساب». در حقیقت کسانی که از راه خدا خارج میشوند به جهت آن که روز حساب را فراموش کردهاند، عذابی سخت خواهند داشت.
انتهای پیام/