چراغهای چهل سال صحنه ایران روشن شد
تقدیر از 10 هنرمند تئاتر انقلابی/کرمی: تحولات 40 ساله تئاتر ایران ستودنی است
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - آیین «چهل سال صحنه» با رونمایی از کتاب «چهل سال نمایش» در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
تبسم مهر - آیین «چهل سال صحنه» با رونمایی از کتاب «چهل سال نمایش» در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، آیین چهل سال صحنه شامل رونمایی از کتاب چهل سال نمایش و تقدیر از 10 هنرمند انقلاب اسلامی عرصه نمایش، ساعتی پیش ، 30 بهمن ماه در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
در این مراسم مدیر کل هنرهاى نمایشى شهرام کرمى ،سید محمد مجتبى حسینى معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد ،حمید نیلى مدیرعامل انجمن هنرهاى نمایشى ایران و حجت الاسلام بهداروند، زندوکیل معاونت هنری شهرداری تهران حضور دارند.
در ابتدای مراسم کلیپی از چهل سال صحنه در ایران با توجه به کتاب چهل سال نمایش با محتوای مصاحبه با منوچهر اکبرلو و علی ایزدی کارشناسان عرصه تئاتر و ادبیات پخش شد.
محسن حسن زاده مدیرروابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی گفت: تلاش کردیم برنامه جمع و جور باشد تا دوستانی اجرا دارند و دیگران که میخواهند کارهای جشنواره را ببینند، مزاحمشان نباشیم.
در ادامه شهرام کرمی طی سخنانی عنوان کرد: در تیاتر دنیا و مدیریت فرهنگی هنری به ویژه عرصه نمایشی آنچه مبنا در کوتاه و دراز مدت قرار دارد ، استفاده از آمار است.
وی در ادامه افزود: تقریبا بعد از 150سال از زمان ناصری که از شروع تیاتر شهری میگذرد، تیاتر افت و خیز، محرومیت، تحریم و بازخواست شده و در دوره هایی تفکر سیاسی و محدودیت یا تجدد شده و در تمام این دوران نیز میرسیم به شکوه که منجر به تحول تاریخی تیاتر شد.
کرمی گفت: اگر پیش از انقلاب ما به سمت تیاتر اروپایی رفتیم بعد پیروزی انقلاب تیاتر ما تحولات اساسی یافت و در طول چهل سال ثمره آن را با امار و ارزیابی میبینیم که ستودنی است.
وی با اشاره به اهداف انقلاب گفت: این انقلاب منجر به تغییر فرهنگی جامعه شد که بر فضای هنر تاثیرگذار شد ما افتخار از هنر انقلاب میتوانیم نام ببریم. بیش از دورانی الان داشتن اطلاعات ضروری است.
وی با تاکید بر محدودیت اطلاعات آماری نسبت به خط سیر تیاتر گفت: در آستانه چهل سالگی انقلاب تلاش کردیم فعالیت چهار دهه تیاتر ایران را جمع کنیم در طول شش ماه که همکاران با همکاری آقای اکبرلو مشغول شدند یک کتاب دو جلدی نهصد صفحه ای شد که منبع غنی و ارزشمندی با تحلیل خوب است. قطعا این کتاب کمک به آینده تئاتر ما میکند.
وی با اشاره اینکه این کتاب سرمایه هنر انقلاب و تیاتر کشور ما است، گفت: این امار روند مقایسه خوب میدهد ما الان 82 جشنواره تیاتر داریم درحالیکه در المان تنها چهل جشنواره وجود دارد اما از سوی دیگر امار مخاطب تیاتر در المان چندین برابر است حال انکه در ایران پنج میلیون نفر است. از این طریق ما میدتوانیم به جای گسترش جشنوارههای تئاتری، مخاطبان و مسایل دیگرمان را برای حمایت از تولیدات اجرایی انجام دهیم.
وی با تاکید بر تبادل آثار هنری بین شهرهای ایران گفت: وقتی این منابع راحت در دسترس باشد از ظرفیتها بهتر میتوانیم استفاده کنیم. همه ما پرهیز از طرح نقاط ضعف خود داریم ما سرمایه خوبی داریم و با شناسایی نقاط ضعف میتوانیم از آن بهترین استفاده را کنیم.
وی در پایان گفت: در استانه دهه پنجم انقلاب امیدوارم بتوانیم کارهای خوبی انجام دهیم. نکته دیگر بهانه این محفل تقدیر از 10 چهره انقلاب اسلامی است، ما با لیست انبوه هنرمندان انقلابی مواجه شدیم بنابراین با سرفصلهای ریزتری اینکار را کردیم تا به جمع بندی بهتری برسیم.
وی در ادامه گفت: تاکید براین بود که ده نفر بیشتر این افراد نباشد تا مثل دیگر تقدیرهای عرصه هنری باشد پس این هنرمندان نماد تعداد زیاد عرصه هنرهای نمایشی هستند که ما به نمایندگی از دیگران از اینها تقدیر میکنیم. من به سهم خودم به این هنرمندان تبریک میگویم امیدوارم فرصتی پیش بیاید تا من خادم شمار زیاد این هنرمندان باشم.
در ادامه مراسم کلیپی از کریم اکبری مبارکه، سعید اسماعیلی، اعظم بروجردی، مرتضی شاه کرم، امیرحسین شفیعی، ندا ثابتی، حسین عالم بخش،محمود فرهنگ، نصرالله قادری و مریم معترف به عنوان برگزیدگان تیاتر انقلابی در جشنواره فجر پخش شد.
ندا ثابتی به عنوان نماینده جوان برگزیدگان پشت تریبون قرار گرفت و یادداشتی را خواند و گفت: نوزده سال است از سال 88میگذرد که وارد تیاتر شدم الان روزنه جشنواره تیاتر امید به تیاتر داشتم اگر فجر نبود همچنان ادامه دهنده تیاترهایی بودیم که در سال 56با باورهای غربی روی صحنه میدیدیم.
وی در ادامه گفت: بزرگان تیاتر بارها نصیحتم کردند نه از تشویقها خوشحال و نه از بی توجهی ناراحت شوم اما اگر هنرمند اثرش با مخاطب امیخته نشود سمت نقاشی و شعر میرود. امیدوارم دراینده با جدیت به سمت ادبیات نمایشی بروم تا درام نویسی ما روبروز بهتر از گذشته شود.
در ادامه مراسم تقدیر از هنرمندان با حضور کرمی، بهداروند، برهانی مرند و سیدمجتبی حسینی برگزار شد.
انتهای پیام/