فدراسیون اسکی و سرسره بازی تفریحی روی اعصاب ورزش
ورزشی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - نتایج ضعیف تیم ملی اسکی در مسابقات جهانی در نوع خود عجیب و دلیلی بر ضعف مدیریت در این فدراسیون است.
تبسم مهر - نتایج ضعیف تیم ملی اسکی در مسابقات جهانی در نوع خود عجیب و دلیلی بر ضعف مدیریت در این فدراسیون است.
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان ، پس از فراز و نشیبهای فراوان در نهایت قهرمانی جهان 2019 اسکی آلپاین در سوئد به پایان رسید. اما این بار دست خالیتر از همیشه مسابقات را به پایان رساندیم. درست است که تا به حال ایران در قهرمانی آلپاین جهان شانس کسب مدال نداشته است اما همیشه ملی پوشان سعی در پیشرفت و نشان دادن خودشان را در جهان داشتند.
شایان ذکر است که این اواخر فدراسیون اسکی در آستانه مسابقات قهرمانی جهان آلپاین دچار حواشی فروانی از جمله کنار گذاشته شدن دو ملی پوش مطرح حسین ساوه شمشکی و محمد کیادربندسری از تیم ملی اسکی بود. این دو ملی پوش به دلیل انتقاد به عملکرد فدراسیون و اتفاقات داخلی با تصمیم کادر فنی و فدراسیون از تیم کنار گذاشته شدند. در اتفاقات اخیری که در اسکی ایران در حال رخ دادن است افتخاری رئیس فدراسیون واکنشی از خود نشان نداده است که این موضوع تامل برانگیز است!
از اتفاقات قابل تحسین این دوره از مسابقات قهرمانی جهان از نظر فدراسیون اسکی آلپاین میتوان به رفتار جوانمرادنه بانوی اسکی باز کشورمان ( مرجان کلهر) اشاره کرد. او در مانش اول مارپیچ کوچک دچار خطا میشود که این خطا از چشم داوران مسابقه دور میماند و چون در جمع 60 اسکی باز اول قرار گرفته بود، به مانش دوم راه مییابد. او با رفتار جوانمردانه خود خطای خود را اعلام میکند و از شرکت در مانش دوم امتناع میکند. نکته دیگری که در بازی ملی پوشان کشورمان مشاهده میشد این بود که در ملی پوشان ما حتی در مسابقه به خط پایان این رقابت نیز نمیرسیدند! که این موضوع نیز جای تامل دارد.

در فدراسیون به دنبال تسویه حسابهای شخصی هستند در این راستا حسین ساوه شمشکی ملی پوش اسکی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: هنگامی که لیست انتخابی پیش از مسابقه اصلی قهرمانی جهان را که مشاهده میکردم متوجه شدم که ورزشکار گرجستانی که در سال 2016 با من مسابقه داده بود و یک ثانیه و نیم از من عقبتر بوده است در قهرمانی جهان امسال در جایگاه 23 قرارگرفت و از لحاظ زمانی7 ثانیه از ورزشکار ایرانی جلوتر قرار گرفت. در سال 2016 به دلیل ضعف مدیریتی فدراسیون اسکی تعطیل بود، ولی با همین فدراسیون تعطیل از ورزشکار گرجستانی بهتر اسکی کردم. اکنون که دو سال است ریاست فدراسیون مشخص است همچنان نتایج ضعیفی کسب میکنیم. ما ثباتی در مدیریت فدراسیون نداریم و مشاهده میکنید که چقدر در بخش روسای کمیته جا به جایی و استعفا صورت گرفته است.
او گفت: تغییرات و نبود ثبات در فدراسیون اسکی یکی از عوامل مهم کسب نتیجه ضعیف تیم ملی در قهرمانی جهان اسکی است. فدراسیون در این راستا صحبتی ندارد و از طرفی در فدراسیون اشخاصی وجود دارند که دنبال پیاده کردن تسویه حسابهای شخصی هستند و هیچ شخصی نظارتی ندارد. این امر که فدراسیون میخواهد افراد نزدیکش را در اسکی نگه دارد باعث میشود منافع ملی به خطر بیافتد. اگر با همین روند ادامه دهیم نمیتوانیم به کسب سهمیه المپیک 2022 امیدوار باشیم و در بازیهای آسیایی 2021 نتایج قابل قبول کسب کنیم. من چندین بار از جمله هنگام حذف من و محمد کیادربندسری از تیم ملی از داورزنی معاونت قهرمانی وزارت ورزش و جوانان و وزیر ورزش و جوانان خواهش کردم که نظارت بر روی فدراسیون اسکی را بیشتر کنند. کسانی هستند که 30 سال در ورزش اسکی حضور دارند و به بدنه این ورزش آسیب میزنند.

نتایج ضعیف در قهرمانی جهان قابل پیش بینی بود ساوه شمشکی افزود: از قبل نتایج ضعیف را در قهرمانی جهان سوئد پیش بینی میکردم چرا که اتفاقات یک سال اخیر بر روی عملکرد تیم ملی تاثیر گذاشته است. در اردیبهشت 97 هنگام دعوت بازیکنان به تیم ملی جهت آماده سازی برای قهرمانی جهان سوئد، نامه ای را به فدراسیون ارسال کردیم که در آن مطاباتمان را مطرح کردیم و رئیس فدراسیون قول مساعدت و همراهی را داد. طبق قول و قرارهای گذاشته شده قرار بر این شد اردوهای تیم ملی باید مطابق با برنامه ریزیهای سرمربی سابق تیم ملی صورت میگرفت که این اتفاق نیافتاد. اردوهای تیم ملی برگزار نمیشد و اگر اردویی برقرار بود کوتاه و به مدت 3 روز الی 1 هفته بود. در ادامه نیز مسئولان فدراسیون سرمربی تیم ملی اسکی آلپاین را تغییر داده و اعلام کردند قرار است برنامه تیم ملی با مربی جدید پیش برود که باز هم نبود برنامه وجود داشت. فدراسیون برای قهرمانی جهان سوئد هیچ برنامه مشخصی برای تیم ملی تدوین نشده نکرده بود. ملی پوشان مطالباتی را از فدراسیون اسکی داشته اند که برآورده نشده است. این مطالبات شامل برگزاری اردوها، انتخاب نفرات تیم ملی و امکاناتی ورزشی مناسب که ورزشکار نیاز دارند بوده است.
فدراسیون به دنبال کنار گذاشتن منتقدان است او گفت: نمیتوانم درباره مشکلاتی که وجود دارد صحبت نکنم چرا که رسانهها میگویند فدراسیون سرمایه گذاری کرده است پس چرا نتیجه قابل قبولی کسب نمیشود! فدراسیون هیچ تصمیمی برای حل مشکلات تیم ملی نداشت بلکه تمام توان خود را گذاشت تا من و محمد کیادربندسری را از تیم ملی کنار بگذارند که موفق شدند. فدراسیون سعی داشت نفراتی که مشکلات را بیان و انتقاد میکند را از تیم ملی آلپاین کنار بگذارد. اکنون نیز توقع دارند که دلایل نتیجه نگرفتن را کادرفنی و ورزشکاران بر عهده بگیرند. شرایط تمرینی تیمهای مختلف با ما بسیار متفاوت است. شرایط لازم را برای ورزشکاران فراهم نکردند تا با کسب نتیجه عجیب و غریب معجزه کنند. تیم ملی یک تمرین قبل از فصل نداشت تا با شرایط اسکی روی برف سازگار شوند و بتوانند با کیفیت بهتری در قهرمانی جهان شرکت کنند. فدراسیون زیر قولهای خودش زده است و اردوهای تدارکاتی تخصصی برای تیم ملی برگزار نکرد. هزینه تهیه لوازم اسکی به شدت گران و تهیهی آن برای بازیکنان سخت است. همچنین ورزشکار تیم ملی برای اینکه بتواند در اردوهای طولانی مدت شرکت داشته باشد لازم است که هزینه ایاب و ذهاب و حقوق جزئی از سوی فدراسیون به آنها پرداخت شود.

بازیکن تیم ملی آلپاین عنوان کرد: برای قهرمانی جهان سوئد فدراسیون اعلام کرد که هر وقت نفرات اصلی تیم ملی اسکی مشخص شود فدراسیون به آنها اسکی میدهد. در همین راستا ملی پوشان با یک جفت اسکی به سوئد رفتند و جفت دیگر را فدراسیون در سوئد برای بازیکنان خریداری کرد. اسکی که خریداری میشود باید حداقل یک ماه با آن تمرین شود تا به شرایط مسابقه برسد، چرا که آن اسکی نو است و انعطاف پذیری لازم را ندارد و همچنین سرعت آن نیز آهسته است.
بیشتربخوانید:
ساوه شمشکی: اقدام جوانمردانه کلهر در مسابقات جهانی اسکی تحسین برانگیز است
تیم ملی اسکی صحرانوردی عازم مسابقات قهرمانی اتریش شد
ملی پوش اسکی ایران به خط پایان رقابتهای قهرمانی جهان نرسید
انتهای پیام/