یک مقام مسئول خبر داد:
اعطای گرنت خدماتی و تجهیزاتی به آزمایشگاهها از سوی وزارت علوم
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش وزارت علوم از ایجاد گرنت (وام بلاعوض) خدماتی و تجهیزاتی برای استفاده در نظام رتبهبندی آزمایشگاهها از سوی وزارت علوم خبر داد.
تبسم مهر - مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش وزارت علوم از ایجاد گرنت (وام بلاعوض) خدماتی و تجهیزاتی برای استفاده در نظام رتبهبندی آزمایشگاهها از سوی وزارت علوم خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، عبدالساده نیسی در نشست شبکه آزمایشگاههای علمی ایران (شاعا) با تاکید بر لزوم انجام فعالیتهای مشترک در کشور افزود: امروزه اگر در حوزه شبکه آزمایشگاهی تکرو باشیم، نمیتوانیم کاری را پیش ببریم و برای نیل به اهداف و کسب موفقیت، باید یکدست و یک صدا به انجام فعالیتها پرداخت بنابراین فعالیت منسجم و ایجاد بانک قوی شبکههای آزمایشگاهی امری ضروری است.
وی با اشاره به شبکه شاعا مطرح کرد: وجود چنین شبکهای به آزمایشگاههای کشور هویت میدهد و ذیل آن میتوان بسیاری از فعالیتها را انجام داد بنابراین هر دانشگاهی که بخواهد نرمافزاری را در این زمینه برای خود طراحی کند، برای انجام این کار مورد حمایت وزارت علوم قرار خواهد گرفت.
مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: بودجه موجود در معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم حمایتی بوده و برای تحقق، نیازمند وجود ابزارهایی از جمله بانک اطلاعاتی است. بر همین اساس ایجاد گرنت (وام بلاعوض) خدماتی و تجهیزاتی برای استفاده از آن درنظام رتبهبندی آزمایشگاهها در دستور کار وزارت علوم قرار دارد.
نیسی با بیان اینکه در مجموعه وزارت علوم به دنبال اطلاع از این هستیم که یک آزمایشگاه غیر از دانشگاه خود به چه بخشهای دیگری کمک میکند، عنوان کرد: هدف راهاندازی سیستم جامعی است که از طریق آن کل آزمایشگاهها بر نمایشگری در وزارت علوم قابل بازدید و دسترسی باشند.
وی با اشاره به وجود برخی موانع در خرید تجهیزات جدید برای آزمایشگاهها اظهار داشت: در شرایط فعلی کشور خرید تجهیزات سخت است بر همین اساس قصد داریم تا آماری از تجهیزات آزمایشگاهها به دست آید و ضرورت خرید تجهیزات جدید مورد ارزیابی قرار گیرد.
مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به اینکه آزمایشگاهها میتوانند با ایجاد یک کنسرسیوم تجهیزات خود را با یکدیگر تبادل کنند، گفت: وزارت علوم براساس این شاخص از آزمایشگاهها حمایت خواهد کرد یعنی اگر در یک استان آزمایشگاههای مختلف در انجام فعالیتها با یکدیگر مشارکت کنند، از آنها بیشترین حمایت صورت میگیرد و این فعالیتها سبب بالابردن رنکینگ دانشگاهها نیز خواهد شد.
نیسی به موضوع بهداشت، ایمنی و محیط زیست به عنوان یکی از محورهای حمایتی وزارت علوم اشاره کرد و افزود: پس از اتفاقی که در دانشگاه آزاد اسلامی رخ داد، به منظور جلوگیری از این اتفاقات، دستورالعملی که برای تامین ایمنی دانشگاهها در گذشته ابلاغ شده بود، مجددا برای دانشگاهها فرستاده شد که بر اساس آن هر دانشگاهی که این موضوع را در دستور کار خود قرار دهد، به لحاظ مالی از سوی وزارت علوم حمایت خواهد شد.
وی افزود: فایننس نیز یکی دیگر از موضوعاتی است که اکنون توسط وزارت علوم پیگیری و دنبال میشود و در این زمینه با بانک توسعه اسلامی به توافق رسیدیم که در سال 1397، مبلغ آن یک میلیارد دلار تصویب شد که انتظار میرود در سال 98 نیز همین مقدار تصویب شود.
مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم ادامه داد: تصویب این طرح به این معناست که دانشگاه برای تامین هزینهها، پولی نمیدهد و دولت این هزینهها را تقبل میکند و اکنون در این زمینه با بانک اکو صحبتهایی شده است.
نیسی با تاکید بر لزوم شکلگیری ارتباط صنعت با آزمایشگاهها گفت: یکی از مهمترین حمایتهای وزارت علوم، تامین مواد آزمایشگاهی است چنانچه آزمایشگاهی علاوه بر دانشگاه خود به دیگر بخشها کمک میکند، اگر در خرید مواد آزمایشگاهی با مشکل مواجه شود، مورد حمایت قرارخواهد گرفت.
وی عنوان کرد: گاهی تجهیزاتی وجود دارد که در صورت تعمیر به حالت اولیه خود باز میگردند که این تجهیزات نیز در اولویت حمایتهای وزارت علوم قرار دارند بنابراین آزمایشگاههایی که برخی تجهیزات را به عرصه تولید بازگردانند و مورد استفاده قرار دهند، نسبت به دیگر مراکز، مورد حمایت بیشتری قرار خواهند گرفت.
مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم خاطرنشان کرد: انتظار داریم تا آزمایشگاهها بر کارهای مهمی که در مناطق و استانها وجود دارد متمرکز شوند و اگر با فعالیتهای خود منجر به حل مشکلاتی شدهاند، موفقیتهای خود را به وزارت علوم گزارش دهند.