رئیس دانشگاه خوارزمی خبر داد:
انعقاد 17 پروژه مشترک بین دانشگاههای ایران و اتریش
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رئیس دانشگاه خوارزمی گفت: بین دانشگاههای داخل کشور و دانشگاههای کشور اتریش ۱۷ پروژه مشترک تعریف شده است که برخی از آنها در حال انجام است.
تبسم مهر - رئیس دانشگاه خوارزمی گفت: بین دانشگاههای داخل کشور و دانشگاههای کشور اتریش 17 پروژه مشترک تعریف شده است که برخی از آنها در حال انجام است.
به گزارش خبرنگار مهر ، عزیزالله حبیبی بعدازظهر امروز در نشست مطبوعاتی با ارائه گزارشی از تاریخ چگونگی تشکیل دانشگاه خوارزمی، برنامههای این دانشگاه را در صدمین سال تأسیس این دانشگاه تشریح کرد.
وی افزود: دانشگاه خوارزمی دارای 16 دانشکده، 11 پژوهشکده و مرکز پژوهشی بالغ بر 13 هزار دانشجو در دو سایت تهران و کرج فعالیت میکند. رشته گرایشهای این دانشگاه بالغ بر 260 رشته گرایش است که بیشتر در مقطع تحصیلات تکمیلی است. نیمی از دانشجویان در پردیس تهران و نیمی دیگر در پردیس کرج هستند.
رئیس دانشگاه خوارزمی ادامه داد: 55 درصد از دانشجویان خوارزمی را دانشجویان تحصیلات تکمیلی اختصاص میدهند.
وی تأکید کرد: این دانشگاه فراز و نشیبهای زیادی داشته و جزو دانشگاه هایی بوده که در زمان جنگ از نظر نیرو و فضای فرهنگی، خدمات زیادی در این دوره ارائه کرده است به طوری که حتی در زمان موشک باران نیز سایت کرج این دانشگاه فعال بوده و بالای 45 شهید از دانشجویان و تعدادی از کادر دانشگاه را تقدیم انقلاب کرده است.
حبیبی ادامه داد: این دانشگاه توانسته مشاهیر زیاد و تأثیر گذاری را در سطح کشور تربیت کند و همچنین حرکت این دانشگاه در جهت بین المللی شدن است و از 11 کشور خارجی، دانشجوی غیر ایرانی دارد که بیشتر آنها در مقطع تحصیلات تکمیلی تحصیل میکنند. دانشگاه خوارزمی عضو 4 اتحادیه بین المللی بوده و به عنوان هماهنگ کننده فعالیتهای علمی بین المللی ایران با کشور اتریش است و در این زمینه 17 پروژه توسط دانشگاههای داخل کشور با کشور اتریش منعقد شده است.
رئیس دانشگاه خوارزمی گفت: برخی از این پروژهها در حال اجرا است و سهم ایران و کشور اتریش برای اجرای این پروژه مشخص شده است و تا اندازه ای نیز اعتبارات در اختیار مجریان قراردادهای مذکور قرار گرفته است. این پروژهها بیشتر در زمینههای آب، برق، محیط زیست و موضوعات جدید تعریف شده است.
حبیبی در خصوص اینکه بیشتر دانشجویان خارجی این دانشگاه از کدام کشور هستند، اظهار داشت: بیشتر دانشجویان از کشور افغانستان هستند ولی از کشورهای عراق، ایتالیا، فرانسه و سایر کشورها نیز دانشجوی خارجی در دانشگاههای خوارزمی تحصیل میکنند.
رئیس دانشگاه خوارزمی درباره اینکه دانشگاهها باید زیرساختهای لازم را برای بین المللی شدن آماده کنند، تصریح کرد: این یک امر بدیهی و از ملزومات است و باید توسط تمام مسئولان ذیربط تهیه شود و شرایطی ایجاد شود که دانشجو کشور ما را به عنوان کشور هدف خود برای تحصیل قرار دهد. به عنوان مثال مشکلات تبادلات مالی، پرداختها و سایر مشکلات دانشجو باید حل شود و برای تبادل استاد و دانشجو باید زیرساختها فراهم شود.
وی درباره بودجههای عمرانی این دانشگاه، خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهای ما این است که ساختمان قدیمی خود را بازسازی کنیم. یکی از ساختمانهای ما به اسم ساختمان پروین اعتصامی توسط یک مهندس روسی 85 سال پیش از این ساخته شده است. یکی از برنامههای ما افتتاح این ساختمان و موزه دانشگاه بود اما به دلیل اینکه بودجههای عمرانی نرسید و بخشی از کمکهای شهرداری وصول نشد، نتوانستیم آن را افتتاح کنیم و افتتاح آن به اردیبهشت سال آینده موکول شد.
وی افزود: در حال حاضر بالای 70 هزار پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد که 7 پروژه آن مربوط به دانشگاه خوارزمی است که بیش از 50 میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا بتوان این پروژهها را تکمیل کرد.