سفر غافلگیرانه وزیر لبنانی به دمشق
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - وزیر مشاور لبنان در امور آوارگان برای نخستین بار به دمشق رفته است و این در حالی است که اعضای دولت لبنان درباره نحوه بازگشت آوارگان سوری اختلاف نظر دارند.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، روزنامه القدس العربی نوشت، در حالی که سعد حریری، نخست وزیر لبنان به تازگی از پارلمان این کشور رای اعتماد دریافت کرده، صالح الغریب، وزیر مشاور لبنان در امور آوارگان در پاسخ به دعوت حسین مخلوف، وزیر مدیریت محلی و محیط زیست سوریه در نخستین سفر رسمی روز دوشنبه وارد دمشق شد. از زمان وقوع بحران این کشور و سرازیر شدن آوارگان سوری به لبنان این نخستین بار است که وزیر مشاور در امور آوارگان این کشور به سوریه میرود، زیرا معین المرعبی، وزیر مشاور سابق لبنان در امور آوارگان نه تنها از هرگونه رایزنی و ارتباط با دولت سوریه خودداری میکرد بلکه دمشق را به انتقام از آوارگانی متهم میکرد که به مناطق زندگی خود بازمیگشتند. این موضع المرعبی، میشل عون، رئیس جمهوری لبنان را وادار کرده بود عباس ابراهیم، مدیر کل امنیت عمومی لبنان را مامور رایزنی و هماهنگی با مقامات سوریه برای آغاز روند بازگشتها کند.
براساس بیانیه وزارتی، الغریب که عون او را انتخاب کرده در سفر خود با مخلوف راههای بازگشت امن آوارگان سوری را مورد بررسی قرار داد، وزیر مشاور لبنان پس از دیدار با مخلوف تاکید کرد، طرف سوری از بازگشت همه آوارگان استقبال میکند و لبنان هم آماده همکاری جهت بازگشت آوارگان سوری است، اقدامی که به نفع لبنان است. مخلوف هم گفت، سوریه به دنبال بازسازی زیر ساختها، شبکههای آبرسانی و اقدامات لجستیک برای بازگشت عزتمندانه آوارگان است.
این درحالی است که حریری در سالروز ترور پدرش در 14 فوریه درباره بازگشت داوطلبانه آوارگان صحبت کرده و گفته بود، با تبدیل شدن لبنان به ابزاری برای تحویل آوارگان به عنوان گروگان به دولت سوریه مخالف است.
وی افزود: معتقدم دولت این کشور به دنبال انتقام از آوارگان است و برای بازگشت آنها شروط تعیین میکند.
با توجه به اینکه ولید جنبلاط، رهبر دروزیها از انتخاب الغریب که صبغه سوری دارد برای این وزارتخانه انتقاد کرده بود، ممکن است وزرای حزب سوسیال ترقی خواه سفر الغریب به سوریه را در جلسه کابینه مورد مناقشه قرار دهند که قرار است روز پنجشنبه برگزار شود.
جنبلاط بارها اعلام کرده بود به سوریه نخواهد رفت، وی در موضعگیری اخیرش گفته بود: کسی را مجبور نخواهم کرد که بر ادبیات من در قبال دولت سوریه پایبند باشد و میدانم که پیوندهای اجتماعی و خانوادگی میان جبل لبنان و جبل العرب از سالها پیش وجود دارد اما من بر موضع باقی میمانم و مسیر سوریه را نخواهم پیمود و در این باره مانع کسی نیستم.
اما به نظر میرسد، حریری درباره اداره اختلافات پیرامون پرونده آوارگان میان بازگشت داوطلبانه و بازگشت امن آنها با جبران باسیل، وزیر خارجه لبنان اتفاق نظر دارد چراکه هر طرفی بر موضع خود باقی ماندهاند.
انتهای پیام