ادعای یک تحلیلگر بازارهای مالی
سال طلایی در انتظار سامانه گرمسیری کرمانشاه
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - کرمانشاه- ایرنا- پیش از پایان سال ۹۷ رودخانه سیروان وارد تونل ۴۹ کیلومتری نوسود میشود تا یک سال طلایی برای طرح ۶ هزار میلیارد تومانی سامانه گرمسیری غرب رقم بخورد.
تبسم مهر - کرمانشاه- ایرنا- پیش از پایان سال 97 رودخانه سیروان وارد تونل 49 کیلومتری نوسود میشود تا یک سال طلایی برای طرح 6 هزار میلیارد تومانی سامانه گرمسیری غرب رقم بخورد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، طرح سامانه گرمسیری با هدف مهار رودخانه مرزی سیروان و هدایت آن به سمت دشتهای کرمانشاه و ایلام اجرایی شده است از ابتدای آن در شمال کرمانشاه تا موسیان دهلران در استان ایلام 400 کیلومتر طول دارد.
تا پیش از این بیشتر آب پنجمین رودخانه بزرگ کشور بدون آنکه حقآبه ایران را بپردازد، از مرز خارج میشود و پس از ورود به سرزمین عراق و یکی شدن با چند رودخانه دیگر در آغوش دجله آرام میگیرد تا بیشتر سودش به عراقیها برسد.
اکنون سیروان توسط سد 338 میلیون متر مکعبی «داریان» در شمال شهرستان پاوه مهار شده و چند کیلومتر پس از آن، تونل نوسود و بازی دراز در 2 قطعه 23 و 25.7 کیلومتری آغاز شده است.
بنابر اطلاعات منتشر شده طرح، تونل نوسود با قطر حدود 6 متری قادر است تا دبی 45 متر مکعب بر ثانیه آب را منتقل کند.
**ورود سیروان به نوسود تا پایان سال
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه به مذاکره خود با معاون تولید زیربنایی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اشاره و اظهار داشت : ایشان قول دادند که تا پایان سال 97 آب در تونل نوسود وارد شود.
حبیب الله وفایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: البته با توجه به زمان چندماهه برای آزمایش تونل در نهایت تا پایان شهریور 98 نزدیک به 90 درصد طرح سامانه گرمسیری در استان عملیاتی خواهد شد.
وفایی به جلسه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان با حضور مسئولان شرکت آب نیروی کشور، وزارت کشور، جهاد کشاورزی، آب منطقهای و برق منطقهای استان برای رفع مشکلات طرح سامانه گرمسیری اشاره و اظهار کرد: اگر همه دستگاههای متولی پای کار بیایند سال 98 یک سال طلایی برای طرح سامانه گرمسیری است.
**سهم کرمانشاه از سامانه گرمسیری
طرح سامانه گرمسیری غرب کشور قرار بود در سال 96 به اتمام برسد اما به دلیل مشکلاتی از جمله زلزله آبان 96 و تعطیلی چند ماهه کارگاه، افتتاح آن به تعویق افتاد.
به گفته هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه «هزینه این طرح در مجموع در 2 بخش کرمانشاه و ایلام 6 هزار میلیارد تومان است.»
ابتدای عملیات اجرایی طرح عنوان میشد که با تکمیل آن حدود 100 هزار هکتار از اراضی زارعی استان کرمانشاه آبی میشود یا توسعه مییابد اما این عدد به مرور به حدود یک پنجم کاسته شد.
آنچنان که بهروز مرادی، سرپرست شرکت توسعه آب و نیروی ایران گفته است: با عملیاتی شدن سامانه گرمسیری حدود 24 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی استان کرمانشاه در 2 بخش توسعه و بهبود زیرپوشش قرار میگیرد.
به گفته او «سهم استان کرمانشاه از سامانه گرمسیری 55 درصد و استان ایلام 45 درصد است.»
البته رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه درباره میزان سهم استان از آب سیروان گفت: این موضوع در دست بررسی و رایزنی است و در آینده روشن و نهایی میشود.
**اشتغالزایی برای هزاران بیکار
مدیرآب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه درباره مزایای سامانه گرمسیری گفت: یکی از مهمترین مزایای طرح گرمسیری، اشتغالزایی در منطقه است طوری که به ازای آبی شدن هر پنج هکتار زمین یک شغل ایجاد میشود و چند برابر این رقم هم به صورت غیرمستقیم صاحب شغل خواهند شد.
علیمراد حسنی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بخشی از زمینهای کشاورزی منطقه هم اکنون هم آبی است اما آب لازم و کافی ندارد که با طرح گرمسیری توسعه پیدا میکنند.
اما علاوه بر این اتفاقات خوب دیگری هم در استان کرمانشاه خواهد افتاد؛ حمید چیت چیان، وزیر سابق نیرو 30 فروردین 95 در کرمانشاه عنوان کرد: افتتاح این طرح گرمسیری فقط مربوط به حوزه آب نیست بلکه اشتغال، تولید، کشاورزی و صنایع تکمیلی نیز با اجرای آن رونق پیدا میکنند و منجر به گسترش شبکه راهها نیز میشود.
وی طرح سامانه گرمسیری را نقطه اول کریستال توسعه خطاب کرد و گفت: توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شروع شکل گیری تحول بزرگتری در منطقه خواهد بود.
استان کرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت و بیش از 24 هزار کیلومتر مربع مساحت دارای 950 هزار هکتار زمین کشاورزی و باغ است.
سالانه بیش از چهار میلیون تن انواع محصولات از زمینهای کشاورزی استان کرمانشاه برداشت میشود.
7444/8066
گزارش از عبدالله الماسی
انتهای پیام /*