مجری طرح زیتون:
افزایش 30 درصدی تولید روغن زیتون
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - مجری طرح زیتون گفت:تولید روغن زیتون در کشور امسال بیش از ۳۰ درصد نسبت به سال ۹۶ افزایش یافته است.
تبسم مهر - مجری طرح زیتون گفت:تولید روغن زیتون در کشور امسال بیش از 30 درصد نسبت به سال 96 افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مجری طرح زیتون معاونت باغبانی گفت: در سال جاری با مجموعه اقدامات انجام شده و استقبال باغداران، تولید روغن زیتون به 7100 تن رسید و این در حالی است که در سال 96 حدود 5300 تن روغن زیتون تولید شد.
سید رحمت الله پریچهر تولید روغن زیتون را از سیاستها و برنامههای مهم وزارت جهاد کشاورزی در راستای تامین روغن با کیفیت و مورد نیاز کشور عنوان کرد و اظهار داشت: امسال در پی افزایش تولید روغن زیتون، واردات این محصول 2 هزار تن کاهش داشته است.
وی با بیان این که 45 درصد دانه زیتون تولیدی کشور به روغن و مابقی به کنسرو تبدیل شده است، تصریح کرد: در راستای سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی، امسال باغداران به سمت افزایش تولید روغن رفتند و میزان تولید زیتون کنسروی کمتر شد.
پریچهر با اشاره به این که سرانه مصرف روغن زیتون در ایران به حدود 180 گرم برای هر نفر رسیده است، خاطر نشان کرد: سرانه مصرف این محصول در کشورهای اروپایی تا 11 کیلوگرم است.
وی درباره میزان تولید دانه زیتون در سال جاری نیزاعلام کرد: امسال بیش از 100 هزار تن تولید میوه زیتون داشتیم که بیش از میزان پیش بینی 90 هزار تنی ما بود.
مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی، مهمترین هدف از اجرای طرح توسعه و اصلاحات باغات زیتون را افزیش تولید روغن با کیفیت عنوان کرد.
وی افزود: روغن زیتون ایران به دلیل شرایط اقلیمی از کیفیت خوبی برخوردار است و 60 درصد ارقام ما داخلی و بومی مانند رقم زرد و رقم روغنی و 40 درصد ارقام خارجی هستند که در باغات کشت شده اند.
پریچهر با اشاره به این که ایران در سال 2018 به طور رسمی عضو شورای بین المللی زیتون شده است، گفت: در راستای توسعه همکاری با این نهاد بین المللی و انتقال دانش و تجربیات آن، امسال با حضور دو کارشناس اسپانیایی یک کارگاه آموزشی چهار روزه در قزوین برای محققان زیتون، باغداران و مدیران به صورت علمی و عملی برگزار شد.
وی از معرفی آزمایشگاه موسسه ملی استاندارد، آزمایشگاه سازمان غذا و دارو و ایستگاه تحقیقات رودبار به شورای بین المللی زیتون خبر داد و اظهار داشت: آزمایشگاهها در حال گذراندن مراحل اخذ مرجعیت بین المللی برای انجام آزمایشهای مربوط به کنترل کیفیت روغن زیتون هستند و در ارزیابی حسی روغن زیتون برای تعیین کیفیت، ایستگاه تحقیقات رودبار مراحل اخذ مرجع بین المللی شدن را طی میکند.