نتانیاهو: اکثر کشورهای عربی ما را همپیمان میدانند/تلآویو برنامه جاسوسی میفروشد
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - نخستوزیر رژیم صهیونیستی شامگاه دوشنبه اعلام کرد بیشتر کشورهای عربی به اسرائیل بهعنوان یک همپیمان نگاه میکنند نه دشمن.
تبسم مهر - نخستوزیر رژیم صهیونیستی شامگاه دوشنبه اعلام کرد بیشتر کشورهای عربی به اسرائیل بهعنوان یک همپیمان نگاه میکنند نه دشمن.
- اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانههای رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو اظهار داشت بیشتر کشورهای عربی دیگر به اسرائیل بهعنوان یک دشمن نگاه نمیکنند، بلکه به آن بهعنوان یک همپیمان مینگرند که نمیتوان از آن در رویارویی با تروریسم چشمپوشی کرد.
نتانیاهو که در کنفرانس سازمانهای یهودی آمریکایی سخن میگفت، مدعی شد تا زمانی که ایران در منطقه مهار نشود، امکان حل نزاع فلسطینی اسرائیلی وجود نخواهد داشت.
وی افزود تغییر چشمگیری در خصوص پذیرش اسرائیل از سوی کشورهای جهان ایجاد شده است بهطوری که بیشتر کشورهای عربی و اسلامی دیگر به اسرائیل بهعنوان دشمن نگاه نمیکنند، بلکه اسرائیل از نظر آنها به یک همپیمان تبدیل شده که نمیتوان از آن در رویارویی با تروریسم اسلامی چشمپوشی کرد.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی اظهار داشت در کنفرانس ورشو، بسیاری از کشورهای عربی شرکت کردند و نقطه تمرکز بر ایران بهعنوان مهمترین دشمن بود و بسیاری از کشورهای عربی در این زمینه اتفاق نظر داشتند که حل مسئله فلسطین بدون مهار ایران در منطقه امکان ندارد.
نتانیاهو در ادامه اظهارات فریبنده خود افزود: همه جهان میگفت، ما باید مسئله فلسطین را ابتدا حل کنیم، ولی ما معادله را بهعکس کردیم، به اینکه ما باید ابتدا قدرت خود را پایهگذاری کنیم و اینگونه در قبال جهان و کشورهای عربی انعطافپذیری خواهیم داشت و این ما را به حل نزاع اسرائیلی فلسطینی سوق خواهد داد.
خبر دیگر اینکه کانال سیزدهم تلویزیون عبریزبان رژیم صهیونیستی گزارش داد دولت اسرائیل با فروش سیستم «پگاسوس» برای جاسوسی از تلفنهای همراه نظامهای چالشبرانگیز موافقت کرده است. نام برنامه موسوم به پگاسوس در ماههای اخیر بهعنوان یکی از سیستمهای بسیار خطرناک جاسوسی از تلفنهای همراه مطرح شده است. این رسانه افزود دستگاه امنیت کل اسرائیل (شاباک) و یگان اطلاعات 8200 (مسئول جاسوسی سایبری) قراردادهایی با شرکت اسرائیلی «NSO» سازنده پگاسوس منعقد کردهاند.
بر اساس این گزارش، این قراردادها، از دستگاههای امنیتی میخواهد که باید به این شرکت برای بهدست آوردن مجوز از مؤسسه دفاعی برای فروش برنامههایش کمک کنند.
این رسانه رژیم صهیونیستی اعلام کرده است سیستم جاسوسی از سال 2016 تا اکتبر 2018 علیه 175 معارض و فعال حقوق بشری و روزنامهنگار در جهان عرب، آمریکای لاتین، آسیا، آفریقا و مناطق دیگر مورد استفاده قرار گرفته است.
پیشتر گزارشهای مطبوعاتی از بهکارگیری سیستم جاسوسی پگاسوس علیه جمال خاشقجی روزنامهنگار سعودی پیش از کشته شدن وی در کنسولگری سعودی در شهر استانبول در اکتبر 2018 خبر داده بود.
شرکت اسرائیلی «NSO» در سال 2010 تأسیس شده است که حدود 500 کارمند در آن فعالیت میکنند و مقر آن در تلآویو قرار دارد.
تلاش ناکام برای برگزاری نشست مشترک مقامات عربی و نتانیاهو
خبر دیگراینکه روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارانوت فاش کرد که دنیس راس فرستاده اسبق صلح خاورمیانه برای برگزاری نشست میان مقامات کشورهای عربی و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در حاشیه کنفرانس اخیر ورشو تلاش کرده بود، اما در این راه ناکام ماند.
ناحوم برنیاع نویسنده گزارش این رسانه صهیونیستی اعلام کرد هدف اساسی این بود که کشورهای نفتخیز در این همایش شرکت کنند و از جمله شخصیتهایی که قرار بود در این نشست شرکت کنند، عادل الجبیر وزیر مشاور در امور خارجه عربستان، یوسف بن علوی وزیر خارجه عمان، خالد آل خلیفه وزیر خارجه بحرین و دیگر مقامات بودند، ایده مورد نظر این بود که «همه آنها در این جلسه برادرانه در کنار ما بنشینند و در محکومیت ایران حرف بزنند»
برنیاع افزود سعودیها برای حضور خود در این نشست شرط تعیین کردند و آن شرط این بود که مشارکت وزیران خارجه مصر و اردن در این نشست تضمین شود، که آمریکاییها این وعده را به آنها دادند، اما وزیران خارجه دو کشور مذکور(مصر و اردن) شرط حضور خود را در این کنفرانس پیشنهادی، حضور فلسطینیها(مقامات تشکیلات خودگردان) اعلام کردند.
نویسنده صهیونیست در ادامه آورده است : تلاشهای آمریکا برای برگزاری این نشست با مخالفت فلسطینیها روبرو شد به طوری که آنها بر صائب عریقات دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین(ساف) برای شرکت در این نشست(که عملا برگزار نشد) فشار وارد کردند، ولی وی نپذیرفت.
برنیاع افزود : عملا این همایش و نشست از هم فروپاشید و برگزار نشد، ولی نتانیاهو عقبنشینی نکرد و تصاویر و نوارهای ویدئویی دیدار خود با بن علوی وزیر خارجه عمان را پخش کرد به نظر میرسد این عکس و فیلمها بدون موافقت بن علوی به رسانهها درز کرد، ولی بعید نمیدانم که این مسئله با هماهنگی میان دو مقام صورت گرفت.
این تحلیلگر صهیونیست گفت : فلسطینیها حق خود در وتوی را که مانع تماسهای علنی عربی با دولت اسرائیل میشد،از دست دادند، نگرانی از دشمن مشترک(اشاره به ایران) اجازه همکاری سری نظامی و سیاسی را با کشورهای عربی خلیج(فارس) میدهد، ولی تضمن کننده توافق صلح منطقهای نیست.
وی ابراز عقیده کرد آنچه در نشستهای علنی(مقامات صهیونیست) با اعراب صورت میگیرد، در راستای نبرد انتخاباتی نتانیاهو قرار دارد، وی آماده است هر کاری را که بر طرفدارانش تاثیر بگذارد، انجام دهد، و دولت ترامپ هم هر کاری را انجام خواهد داد تا به نتانیاهو در انتخابات کمک کند و در حال حاضر، مقدمات سفر نتانیاهو به واشنگتن در مارس آینده پیش از انتخابات فراهم میشود.
بحران دیپلماتیک میان رژیم صهیونیستی و لهستان
سرپرست وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در مصاحبه با پایگاه صهیونیستی «اسرائیل نیوز 24» گفته است یکی از مهمترین اهدافی که وی قصد دارد با تصدی پست جدید(سرپرستی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی) انجام دهد، تلاش برای تقویت جایگاه قدس در جهان! و تلاش برای متقاعد کردن آمریکا در جهت به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان(سوریه) و همچنین تقویت روابط اسرائیل با کشورهای همسایه است.
«اسرائیل کاتیس» در این مصاحبه به بحران دیپلماتیک در روابط رژیم صهیونیستی و لهستان در پی اظهارات بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشاره کرد که طی آن نتانیاهو، لهستانیها را به همدستی با نازیها در آنچه هولوکاست خوانده میشود، متهم کرده بود، سرپرست وزارت خارجه رژیم صهیونیستی از موضع نتانیاهو و اظهاراتش که مدعی شد هیچ بحرانی میان اسرائیل و لهستان وجود ندارد، دفاع کرد.
کاتس افزود بسیاری از لهستانیها با نازیها همکاری کردند، این نکته را اسحاق شامیر نخست وزیر اسبق اسرائیل هنگام صحبت کردن از کشته شدن پدرش گفته بود.
در پی اظهارات کاتس، منابعی در رژیم صهیونیستی اعلام کردند که لهستان لغو سفر وزیر خارجه خود به تل آویو را در پی لغو سفر نخست وزیر لهستان(به اراضی اشغالی) بررسی میکند.
همچنین مارک ماگربسکی سفیر لهستان در تل آویو به سرپرست وزارت خارجه رژیم صهیونیستی حمله کرد و درباره وی گفت وی به صورت نژادپرستانه و خجالت آور حرف میزند و شگفت آور است که میبینیم چگونه وزیر خارجهای که به تازگی منصوب شده، به صورت نژادپرستانه و شرم آور حرف میزند، این غیرقابل قبول است.
مایکل دورچیک رئیس دفتر نخست وزیر لهستان هم به اظهارات کاتیس واکنش نشان داد و گفت اظهارات سبب وخامت بحران میان اسرائیل و لهستان شده است. اظهارات سرپرست وزارت خارجه اسرائیل شرم آور و نامناسب است. در سایه این اظهارنظر، مشارکت لهستان در کنفرانس ویزگراد در اسرائیل محل تردد است و نخست وزیر لهستان منتظر واکنش قاطع علیه اظهارات کاتس است و تصمیم گیری نهایی درباره مشارکت در این کنفرانس امروز اتخاذ میشود.
خاطر نشان میشود با مخالفت لهستان، برگزاری نشست سران کشورهای اروپای مرکزی موسوم به «گروه ویزگراد» که قرار بود در مناطق اشغالی تشکیل شود لغو شد. برگزاری این نشست در این مرحله حساس، اهمیت زیادی برای تل آویو داشت و لغو آن ضربه سنگینی به موقعیت سیاسی نتانیاهو وارد میکند.
پیش از این "آندری بابیش" نخستوزیر جمهوری چک اعلام کرده بود که نشست مقامات کشورهای موسوم به گروه ویزگراد در قدس اشغالی لغو شده است و مقاماتی که از این کشورها برای شرکت در نشست مذکور عازم سرزمینهای اشغالی شدهاند، تنها به برگزاری نشستهای دوجانبه با یکدیگر اکتفا خواهند کرد.
انتهای پیام/*