معاون حقوقی رئیس جمهوری:
خروج ایران از برجام به ضرر کشور است
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران-ایرنا- معاون حقوقی رئیس جمهوری گفت: نقض معاهده ایران در برجام به ضرر ایران بود چرا که با توجه به فصل هفتم منشور کشور منافع امنیتی و اقتصادی خود را از دست داده و از نظر تحریمها به وضعیت سال ۲۰۰۲ و از نظر تهدیدها به صفر یعنی وضعیت سال ۲۰۱۵ باز میگشت.
تبسم مهر - تهران-ایرنا- معاون حقوقی رئیس جمهوری گفت: نقض معاهده ایران در برجام به ضرر ایران بود چرا که با توجه به فصل هفتم منشور کشور منافع امنیتی و اقتصادی خود را از دست داده و از نظر تحریمها به وضعیت سال 2002 و از نظر تهدیدها به صفر یعنی وضعیت سال 2015 باز میگشت.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، لعیا جنیدی عصر امروز (دوشنبه ) در اولین نشست کنفرانس بین المللی اقتصاد جهانی در دانشگاه تهران اظهار کرد: تحریمهای آمریکا علیه ایران مشروعیت ندارد، از این رو این اعمال تحریمها عادلانه محسوب نمیشود.
وی افزود: با مشاهده آثار اعمال تحریمهای آمریکا علیه ایران به روشنی پیداست که نمیتوان این تحریمها را عادلانه پنداشت، قیمت اجناس مورد نیاز مردم از 8 ماهه گذشته تاکنون سه برابر شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با اشاره به آثار منفی و گسترده تحریمهای آمریکا در زندگی مردم، یادآورشد: در واقع اعمال تحریمها مدنیت ملی و بین المللی که حاصل زحمت سه هزار ساله تلاش بشر بود را کاهش داده است.
جنیدی معتقد است که مردم در شرایط فشار اعمال تحریمها ناگزیر به سمت ایجاد نهادها و تصمیمات اضطراری پیش میروند.
به گفته وی، اعمال تحریمهای آمریکا علیه ایران منجر به کاهش رفاه و توان اقتصادی مردم و تعرض به حقوق اساسی شده است.
معاون حقوقی رئیس جمهوری با اشاره به الزام آور بودن معاهده و عرف برای حکومتها در روابط بین الملل یادآورشد: با توجه به معاهده و عرف هم اعمال تحریمهای آمریکا علیه ایران چند جانبه گرایی است.
به اعتقاد جنیدی، آمریکا با اعمال تحریمها علیه ایران علاوه بر نقض معاهده، اصول برآمده از عرف در عرصه بین الملل را نیز نقض کرده و نه تنها حاکمیت ایران بلکه حاکمیت سایر کشورها را از میان برده است.
وی با اشاره به نبود انعطاف و تحمل در حقوق عمومی در روابط بین الملل اظهار کرد: در عرصه بین الملل حقوق خصوصی یعنی احوال شخصی افراد سامان دهی شده اما کشورها به دلیل جنگ میان قدرت در حقوق عمومی میان دولتها سخت گیری میکنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با اشاره به تناقضات آمریکا درباره برجام اظهار کرد: دولت قبلی آمریکا در کنار سایر ملتهای دنیا به موجب برقراری صلح و امنیت در جهان برجام را امضا کرده اما یک سال بعد بازهم به دلیل برقراری امنیت از برجام خارج شده است.
ایزدی ادامه داد: پس از خروج آمریکا از برجام، ایران بقا در معاهده را انتخاب کرد و نیازهای خود را از سایر کشورها خواستار شده است.
وی با اشاره به اینکه کشورهای عضو برجام تا حدی مطالبات ایران را انجام میدهند، اظهار کرد: ایران خواستار احیای مقررات انسداد بود که محقق شد اما باید با چانه زنی به دنبال افزایش ابعاد جزایی آن بود.
معاون حقوقی رئیس جمهوری افزود: زنده کردن دادگاه هایی برای تحقیق ، کنترل و توقف سرمایه گذاری خارجی آمریکا در خاک آن ، برای شرکتهای فعال و طرح سازو کار مالی از دیگر نیازهای ایران است.
جنیدی با اشاره به اینکه ایران دولتی مدنی است، خاطرنشان کرد: با توجه به اقدامات قضایی طرح دعوا ، نتایج اجمالی بدست آمده که بهتر است طرق حقوقی و قضایی مورد به مورد علیه شرکتهای آمریکایی را نیز شروع کرد.
این استاد دانشگاه با اشاره به وجود قدرتهای نابرابر در دنیا، اظهار کرد: قدرت سخت برای برقراری درجه ای از منافع سلبی و بازدارنده با کارکردی بازدارنده است اما قدرت نرم ایجابی و فعال است.
جنیدی با اشاره به تغییر نام وزارت جنگ به وزارت دفاع توسط دولت ها، گفت: در قدرت سخت حد ماجرا مشخص نیست و از سوی دیگر جنگ با اصول مدنی و حقوقی هماهنگ نمیشود، از این رو ایران برای رسیدن به تعادل به تمام ابزارهای قدرت نرم نیاز دارد.
وی خاطرنشان کرد: آمریکا امروز با ابزارهایی که خود درست کرده از تعهد و اصول بین المللی فرار میکند و در چنین شرایطی ایران باید تمامی ابزارهای قدرت نرم را بکارگیرد.
**9491**1601**
انتهای پیام /*