ادعای یک تحلیلگر بازارهای مالی
`چانگ ئه 4` نماد قدرت فضایی چین
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - پکن- ایرنا- در میان پیشرفتهای مختلف و متنوعی که چینیها در چند سال اخیر به آن دست یافته اند کاوشگر `چانگ ئه ۴` که نیمه تاریک ماه را برای جهانیان روشن کرد از اهمیت بیشتری برخوردار است و باعث غرور ملی این کشور شده است.
تبسم مهر - پکن- ایرنا- در میان پیشرفتهای مختلف و متنوعی که چینیها در چند سال اخیر به آن دست یافته اند کاوشگر "چانگ ئه 4" که نیمه تاریک ماه را برای جهانیان روشن کرد از اهمیت بیشتری برخوردار است و باعث غرور ملی این کشور شده است.
به گزارش ایرنا این ماهواره که در نخستین روزهای سال 2019 میلادی به فضا پرتاب شد برای نخستین بار توانست در سفری پیچیده و با استفاده از تکنولوژی چینی، عرصههای فضا را بشکند و فصلی جدید در تاریخ اکتشافات فضایی جهان بنیان نهد.
سیستم این ماهواره که بسیار پیچیده و با استفاده از چند رله کننده عملیاتی شد برای نخستین بار توانست جوانههای پنبه را به فضا ببرد موضوعی که دانشمندان چینی بعدا از رویش این جوانهها در کره ماه خبر دادند و جهانیان را شگفت زده کردند.
یکی از جدیدترین خبرهای مرتبط با این ماهواره نامگذاری 5 مکان جدید در کره ماه به اسم چینیها است تا تعداد مکان هایی که به نام این کشور در کره ماه نامگذاری شده است به 12 مورد افزایش یابد.
بر این اساس، نقطه فرود کاوشگر چانگ ئه 4، «پایگاه تیان هه»، سه گودال اطراف نقطه فرود که مثلثی را تشکیل میدهند به ترتیب "جی نیو"، "هه گو" و "تیان جین" و قله مرکزی در گودال "فون کارمن" که کاوشگر "چانگ ئه 4 " در آن فرود آمد، "تایی شان" نامگذاری شد.
نامگذاری این مکانها به اسامی چینی بیانگر قدرت فضایی این کشور و همچنین توانمندیهای چین در علوم فضایی است موضوعی که باعث غرور چینیها شده است.
کاوشگر "چانگ ئه 4" چین همراه با ماهنورد "یوتو-2" سوم ژانویه سال 2019 بر محدوده قطب جنوب و در سمت تاریک کره ماه فرود آمدند و به این ترتیب نخستین کاوشگر مصنوعی ساخته دست انسان بر سمت پنهان ماه نشست سمت پنهان ماه نیمکره ای از ماه است که به طور دائمی از کره زمین رویگردان است.
این ماهواره خدمات زیادی به علوم و تحقیقات فضا کرد بذر گیاه پنبه که توسط فضاپیمای Chang’e 4 به کره ماه منتقل شده بود در سطح این سیاره جوانه زد و رکورد رشد اولین گیاه در سطح ماه را به نام چین ثبت کرد.
این ماهنشین حامل یک محموله زیستی سه کیلوگرمی شامل 6 نمونه مختلف از جمله بذرهای پنبه، سیب زمینی، کلزا، مخمر و ... بود که از این میان به جز بذر پنبه هنوز نشانهای از رشد سایر بذرها دیده نمیشود.
با این حال گفته میشود علیرغم اخبار گستردهای که پیشتر مبنی بر ارسال پیله کرم ابریشم منتشر شده بود، محققان چینی در نهایت نوعی مگس را با این پیلهها جایگزین و ارسال کردهاند.
سر طراح محموله بیولوژیکی این ماهنشین گفته است این آزمایشها در راستای گام بعدی چین یعنی ساخت یک پایگاه بر روی ماه است.
تعین دمای شبانه کره ماه از دیگر دستاوردهای این کاوشگر چینی بود، دادههای کاوشگر "چانگ ئئ 4" نشان میدهد حداقل دمای کره ماه در شب به منفی 190 درجه سانتیگراد میرسد.
سازمان ملی هوا فضای چین گزارش کرد برای نخستین بار در جهان است که یک کشور موفق به دریافت دادههایی درباره دمای کره ماه در شب میشود.
کاوشگر "چانگ ئه 4" ساعت 20 و 39 دقیقه 30 ژانویه برابر با 10 بهمن به وقت پکن براثر تابش پرتوهای نوری از حالت "خواب شبانه ماه" خارج و مجدداً فعال شد پیش از آن، دستگاه ماهنورد "یوتوی-2" که با استفاده از همین کاوشگر به ماه پرتاب شده بود در حدود ساعت 20 روز 29 ژانویه برابر با 9 بهمن فعال شد.
طبق دادههای به دست آمده از این دو دستگاه، حداقل دمای کره ماه هنگام شب به منفی 190 درجه سانتیگراد میرسد.
در حال حاضر، دستگاه ماهنورد "یوتو-2" در 18 متری شمال غرب کاوشگر "چانگ یی 4" قرار دارد و هر دو به صورت عادی در حال فعالیت هستند ارتباطات آن دو با کره زمین نیز از طریق ماهواره مخابراتی تقویتی "چویه چیائو" به شکل پیوسته و باثبات برقرار است.
مدت هر شبانه روز ماه برابر با 28 روز روی سطح زمین است در نخستین روز کره ماه، کاوشگر "چانگ ئه-4" و دستگاه ماهنورد "یوتو-2" ماموریتهایی پیشفرض خود انجام دادند.
با فرا رسیدن شب روی این کره، کاوشگر و ماهنورد نیز وارد حالت "خواب شبانه ماه" شدند و کار آنها متوقف شد، با آغاز روز دوم آنها در کره ماه، با تابش نور خورشید این دو دستگاه بار دیگر به کار افتادند و ادامه ماموریتهای خود را از سر گرفتند.
اگرچه کاوشگر "چانگ ئه 4 " یکی از مهمترین دستاوردهای آژانس فضایی چین محسوب میشود اما این کشور اعلام کرده است به دنبال پرتاب این کاوشگر در کره ماه، اواخر سال جاری میلادی کاوشگر «چانگ ئه 5» را برای برداشت نمونه خاک سطح کره ماه و آوردن آن به کره زمین، پرتاب میکند که اگر این ماموریت موفقیتآمیز باشد چین بعد از آمریکا و روسیه سومین کشوری خواهد بود که به این فناوری دست مییابد.
"وو یانهوا" معاون رییس اداره ملی اکتشاف فضایی چین میگوید پس از پرتاب کاوشگر «چانگ ئه 5»، پروژههای کاوشگرهای «چانگ ئه 6»، «چانگ ئه 7» و «چانگ ئه 8» نیز روی میز است.
به گفته او، کاوشگر «چانگ ئه 6» در قطب جنوب کره ماه به نمونه برداری میپردازد و با کاوشگر «چانگ ئه 7» نیز در قطب جنوب کره ماه تحقیقات توپوگرافیک و تحقیقات درباره ترکیبات خاک و محیط فضایی آنجا انجام میشود و با پرتاب کاوشگر «چانگ ئه 8» نیز فناوریهای مهم و حساسی در کره ماه، از جمله امکان ایجاد آزمایشگاه در کره ماه و ساخت ساختمان در کره ماه با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی مورد آزمایش قرار میگیرد.
معاون فرمانده پروژه ماهنورد این کشور همچنین اعلام کرد: عملیات نمونه گیری و بازگشت کاوشگر چانگ ئه 5، تقریبا در اواخر سال 2019 و نخستین عملیات مریخنورد چین هم در حدود سال 2020 اجرا میشود.
**آساق**1904**
انتهای پیام /*