در مصاحبه اختصاصی با ایرنا؛
وزیر ارشاد: خلق زندگی، اکسیر جذابیت هنر زنده تئاتر است
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان آنکه خلق زندگی، اکسیر جذابیت هنر زنده تئاتر است، گفت: با وجود تخصیص ۶۰ درصد از کل بودجه تئاتر به این هنر در سال جاری نمیتوانیم آنگونه که باید پاسخگوی مطالبات خانواده ۵۰ هزار نفری هنر نمایش ایران باشیم.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان آنکه خلق زندگی، اکسیر جذابیت هنر زنده تئاتر است، گفت: با وجود تخصیص 60 درصد از کل بودجه تئاتر به این هنر در سال جاری نمیتوانیم آنگونه که باید پاسخگوی مطالبات خانواده 50 هزار نفری هنر نمایش ایران باشیم.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار فرهنگی، همزمان با به نیمه رسیدن سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر و حضور نداشتن وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مهمترین رویداد عرصه هنرهای نمایشی کشور، زمزمههایی مبنی بر صحت شایعه استعفای سیدعباس صالحی از مقام وزارت بار دیگر میان اهالی تئاتر، فعالان رسانه و برخی از مخاطبان شنیده شد. اما در ششمین (شنبه 27 بهمن ماه) روز از ایام برگزاری جشنواره و درست در نیمه راه، صالحی با حضور در مجموعه تئاترشهر بعد از گفتوگو با مسئولان و دست اندرکاران امور اجرایی جشنواره و گفتوگو با خبرنگاران حاضر در این رخداد، قاطعانه شایعه استعفا را رد کرد و سپس به تماشای نمایش «نامیرا» از آثار حاضر در بخش تئاتر خیابانی جشنواره نشست.
«نامیرا» در محوطه تئاترشهر - پارک دانشجو - در شبی سرد، میزبان گرمای حضور مخاطبان به همراه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرام کرمی مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارتخانه بود. صالحی بعد از پایان نمایش علاوه بر گفتوگو با عوامل نمایش با تعدادی از مخاطبان این اثر نیز به گپوگفت پرداخت و لذت دیدن نمایش میان مردم را لذتی وصف ناشدنی و مخاطبان را ارزشمندترین سرمایه هنر ایران دانست.
اما ماجرا به همینجا ختم نشد؛ در حالی که در هفتمین روز جشنواره (یکشنبه 28 بهمن ماه) هنوز بودند عده محدودی که حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در روز ششم جشنواره را نوعی رفع تکلیف مقام وزارتخانه میدانستند، بار دیگر وی با حضور در مجموعه تئاترشهر اینبار به تماشای نمایش «باغ خونی» کاری از هنرمندان تئاتر مشهد نشست.
صالحی پیش از حضور در سالن اصلی تئاترشهر برای تماشای این نمایش، به نمازخانه مجموعه رفت و این همان فرصت شیرینی بود که نصیب نگارنده این سطور به عنوان خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) شد. فرصتی که در میان حلقه چند خبرنگار شبکههای رادیویی پوشش دهنده جشنواره تئاتر فجر برای گفتوگویی هرچند کوتاه اما متفاوت با وزیر فرهنگ و ارشاد دست داد.
گفتوگویی که از نوع نگاه و علقه وزیر فرهنگ به هنر تئاتر آغاز شد و بعد از مرور مساله تخصیص بودجه بخش فرهنگی به این هنر طی سال جاری با موضوع موضع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مبحث صدور مجوز اجرای عمومی به گروههای نمایشی به عنوان تنها دستگاه و نهاد قانونی در این حوزه به پایان رسید.
سیدعباس صالحی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با بیان آنکه بهمن ماه به عنوان ماه پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی یکی از زیباترین ایام تقویم جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود، گفت: برگزاری جشنوارههای هنری فجر در این ماه از مهمترین اتفاقاتی است که فضای کشور را به عطر و بوی فرهنگ آغشته میکند.
** تئاتر یکی از دلنشینترین هنرهاست
وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی درباره دیدگاه و علاقه اش به هنر تئاتر گفت: آنچنان که در صحبت بسیاری از مردم میتوان شنید و دوستان و همکاران من نیز به این نکته اشاره دارند؛ اگر بخواهم درباره هنر تئاتر از دیدگاه شخصی ام صحبت کنم باید به این نکته اشاره کنم که در میان تمامی هنرها، هنر نمایش یکی از دلنشینترین شیوههای تولید آثار هنری است.
وی ادامه داد: برای من مانند بسیاری از افراد جامعه به عنوان دوستدار و مخاطب آثار و تولیدات فرهنگی و هنری؛ تئاتر به عنوان هنری که اکسیرش خلق زندگی در قالب اجراهای زنده صحنهای است هنری بسیار جذاب است.
صالحی در مورد حجم انبوه کارهای اداری و اجرایی وزارتخانه و این که آیا فرصتی برای دیدن آثار تئاتری در طول سال باقی میگذارد، گفت: اشتغال به کارهای اجرایی و درگیریهای توأم با وظیفه در حوزه خدمت، کمتر به مسئولان و وزرا این اجازه را میدهد تا به علاقههای شخصی و همراهی شان به شکل مستمر با آثار هنری بپردازند.
** 60 درصد از بودجه تئاتر تاکنون تخصیص داده شده است
مجلس شورای اسلامی در چند ماه اخیر مهمترین برنامه خود را به تصویب لایحه بودجه کشور در سال 1398 اختصاص داده است. همچنین طی 48 ساعت گذشته نمایندگان مردم در خانه ملت کلیات لایحه بودجه در سال آینده را تصویب کردند. از سوی دیگر با توجه به قرار گرفتن در آستانه ماه پایانی سال، مساله تخصیص بودجه دستگاهای فرهنگی - هنری یکی دیگر از موارد مطالبه از سوی هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر کشور است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره شرایط تخصیص بودجه در حوزه تئاتر گفت: همانطور که میدانید کشور در طی یک سال اخیر در حوزه اقتصادی با شرایط ویژهای مواجه است. همچنین نباید فراموش کنیم که یکی از اصلیترین دغدغههای تمامی مسئولان در حوزههای مختلف اجرایی کشور، محقق کردن مساله اقتصاد مقاومتی است.
وی ادامه داد: با این حال بعد از پشت سر گذاشتن 11 ماه از سال 1397، تاکنون 60 درصد از بودجه مصوب برای حوزه تئاتر تخصیص داده شده است. هرچند من نیز مانند تمامی دلسوزان خانواده تئاتر و مدیران و دست اندرکاران این هنر در کشور اعتقاد دارم که بودجه در نظر گرفته شده برای این هنر در برابر ظرفیت 3 میلیونی فارغ التحصیلان و خانواده 50 هزار نفری تئاتر در کشور پاسخگو نیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: نگاه کلان قانون بودجه در بخش فرهنگ و هنر نسبت به نقطه ایدهآل و سقف انتظارات اهالی دلسوز، فعال و متعهد فرهنگ و هنر کشورمان ضعیف است اما به همراه تمامی همکارانم در طول سال 1396 برای تخصیص حداکثر بودجه به دستگاههای فرهنگی و هنری تلاش کردیم.
** اختصاص 30 درصد آثار جشنواره به مفاهیم انقلابی و دفاع مقدس ستودنی است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ششمین و هفتمین روز از ایام برگزاری جشنواره سی و هفتم تئاتر فجر (شنبه و یکشنبه 27 و 28 بهمن ماه) با حضور در مجموعه تئاترشهر به ترتیب به تماشای نمایشهای «نامیرا» به عنوان یکی از آثار حاضر در بخش تئاتر خیابانی جشنواره و «باغ خونی» به کارگردانی امیر بشیری از تولیدات هنرمندان شهر مشهد نشست.
وی که در هوای سرد محوطه پارک دانشجو و نزدیک به تئاترشهر در کنار عموم مردم به عنوان مخاطبان به تماشای نمایش «نامیرا» نشست؛ همراهی با مردم در تماشای یکی از آثار حاضر در جشنواره را لذت بخش و این تجربه را شریک شدن در شور و اشتیاق موجود میان مخاطبان آثار تئاتری در جشنواره تئاتر فجر دانست.
صالحی درباره کیفیت و موضوعات تئاتری حاضر در جشنواره بین المللی تئاتر فجر گفت: جای خوشبختی است که در این دوره جشنواره و مقارن با ایام چهلمین سال پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، شاهدیم که موضوع همسو با نگرشهای فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران و ارزشهای جاری جامعه مانند مفاهیم انقلابی و حوزه دفاع مقدس، 30 درصد از آثار تئاتری حاضر در این دوره از جشنواره تئاتر فجر را به خود اختصاص داده است که این خود نشان دهنده دغدغه هنرمندان در پاسداشت و بازتاب ارزشهای کشور عزیزمان است.
وی با اشاره مستقیم به آثار حاضر در بخش تئاتر خیابانی جشنواره بین المللی تئاتر فجر یادآور شد: این آثار از نظر محتوا قدرتمند و از نظر صحنه پردازی درگیر کننده هستند و به سبب آنکه با زبان هنر تئاتر، بازتاب دهنده آسیبهای اجتماعی در قالب روایتهای خود هستند، نه تنها میتوانند به جذب مخاطب کمک کنند که یاریگر رشد جایگاه مفاهیم محتوایی در آثار نمایشی کشور نیز هستند.
** پای تعهدات خود ایستادهایم
یکی دیگر از مواردی که در چند ماه اخیر حوزه فعالیتهای هنرهای نمایشی کشور را تحت تاثیر خود قرار داده، مقوله ارزشیابی و نظارت آثار نمایشی و صدور مجوز اجرای عمومی آثار است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسشی مبنی بر میزان تعهد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان تنها نهاد رسمی صدور مجوز اجرای عمومی آثار تئاتری، گفت: برای صدور مجوز فرایندی قانونی وجود دارد که همه ما از مسئولان گرفته تا هنرمندان موظف به رعایت آن هستیم و خوشحالیم که هنرمندان کشورمان نیز ضمن احترام به اصول جاری در تولید آثار هنری ضوابط و قوانین موجود را رعایت میکنند.
وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان تنها نهاد و دستگاه صادر کننده مجوز اجرای عمومی آثار نمایشی پای تعهدات خود ایستاده است. از میان هفت هزار مجوز صادر شده در طول سال جاری برای اجرای آثار تئاتری، تحقیقا تمام هفت هزار نمایش به صحنه رفتند.
صالحی خاطرنشان کرد: برای رسیدن به نظم و انسجام، نیازمند رعایت قوانین هستیم. همکاری و تعامل خانواده هنرمندان تئاتر با نهاد دولتی به عنوان تنها دستگاه صادر کننده مجوز اجرا و حمایت از آثار نمایشی میتواند بزرگترین یاریگر ما برای رسیدن به شکل متعالی موفقیت در زمینه اجرای عمومی آثار نمایشی باشد. نباید فراموش کنیم که امنیت و آرامش خاطر در بستر فعالیت فرهنگی تنها با قانونمندی محقق میشود.
سی و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با سکانداری نادر برهانی مرند در 11 بخش مسابقهای و جنبی که از بیست و دوم بهمن ماه آغاز شده تا چهارم اسفندماه در تهران ادامه خواهد داشت.
فراهنگ**9266** 9053
انتهای پیام /*