مواضع متفاوت مسئولان عراقی درباره پایان کار داعش
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - گرچه دولت عراق هنوز موضع رسمیای نسبت به تصمیم دونالد ترامپ برای اعلام پایان کار داعش اتخاذ نکرده، مواضع مسئولان و کارشناسان عراقی در این باره متفاوت از یکدیگر است.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، یک مسئول عراقی در این باره به روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط گفت، عملیات نظامی علیه داعش در عراق از اواخر 2017 به پایان رسیده و اعلام رسمی این مساله توجه گسترده جهانی را به دنبال داشت. اکنون شیوه ما در عراق برای مقابله با این گروه تروریستی وارد مرحله امنیتی-اطلاعاتی شده و عبارت است از تعقیب داعشیهایی که در دل جامعه عراق نفوذ کردهاند و یا آنهایی که در مناطق جغرافیایی دشوار و صعب العبور در حدفاصل کرکوک، دیالی، صلاح الدین و غرب الانبار پنهان شدهاند.
این منبع اظهار کرد: ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا در سوریه به قدرتی نظارتی و حمایتی تبدیل خواهد شد، عملیات نظامی در سوریه متوقف شده و اقدامات برای تشکیل کمیته قانون اساسی جهت تدوین قانون اساسی جدید در سوریه آغاز شده تا انتخابات بر اساس قانون اساسی جدید برگزار شود.
این مسئول عراقی در ادامه گفت: ترامپ با اعلام تصمیمش برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه مرتکب اشتباه شد، در ادامه شاهد بودیم که کنگره و مسئولان نظامی عالی رتبه آمریکا در راستای زمانبندی این خروج و تبدیل نیروهای آمریکایی به یک نیروی نظارتی و حمایتی در سوریه تلاش کردند.
دکتر هشام الهاشمی ، کارشناس مسائل گروههای شبهنظامی نیز به الشرق الاوسط گفت: آنچه برای آمریکاییها حاصل شد، این بود که آنها تنها به حاکمیت و اشغال نظامی داعش پایان دادند یعنی آنها تنه این درخت خبیثه را قطع کردند اما ریشه آن را نکندند و این ریشه بازهم میتواند رشد کند.
دکتر الهالشمی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا ترامپ در تصمیمگیری در این زمینه شتابزده عمل کرده یا نه، گفت: آمریکاییها میخواهند تجربه خود در افغانستان را تکرار کرده و کارها را بدون اتمام نهایی رها کنند.
او درباره اینکه آیا اولویتهای آمریکا درباره ایران بیش از اولویتهایش درباره داعش تغییر کرده، پاسخ داد: چالش داعش اکنون برای استراتژی آمریکا کمتر از چالش ایران است.
اما اثیل النجیفی ، چهره سیاسی اهل تسنن عراق نظر دیگری دارد.
او درباره اعلام پایان کار داعش به روزنامه الشرق الاوسط گفت: من آن را اینگونه میخوانم، آمریکا پرونده داعش در سوریه را بست و آن را به عراق سپرد. بقای جبهه النصره در سوریه و خطرات آن چالش دوم در مناطق تحت کنترل سوریه است، ما هفتههاست اخباری از انتقال داعشیها از سوریه به عراق یا ادلب و پیوستن آنها به النصره با وجود اختلافات عقیدتی که میان داعش و النصره وجود دارند، میشنویم.
این چهره سیاسی اهل تسنن عراق افزود: آنچه برای ما اهمیت دارد، افزایش شدت حملات داعش و حضور آن در حدفاصل دیالی و نینوا است که همچنان موجب نگرانی ماست. گروه تروریستی داعش بر روی پرورش قارچ در مناطق غربی عراق سرمایهگذاری کرده و از آنها به عنوان راهی برای ربودن شهروندانی که برای جمعآوری قارچ میآیند، استفاده میکند.
داعش برای سومین بار طی سه روز گذشته پنج تن را در شهر رواه ربود.
حسین علی، فرماندار رواه اعلام کرد، این دومین آدمربایی داعش در طول 24 ساعت گذشته و سومین آدمربایی آنها در چند روز اخیر در مناطق مختلف استان الانبار است.
فرماندهی عملیات جزیره پنج تروریست وابسته به داعش را در غرب استان الانبار بازداشت کرد.
انتهای پیام