دبیر همایش ملی چشم انداز توسعه پایدار روستایی ایران؛
روستاییان 16 درصد بیکاران کشور را در بر میگیرند
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- دبیر همایش ملی چشم انداز توسعه پایدار روستایی ایران گفت: ما در کشوری زندگی میکنیم که ۲۶ درصد جمعیت آن در روستاها ساکن هستند و حدود ۱۶.۸ درصد از جمعیت بیکاران کل کشور را روستاییان تشکیل میدهند.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- دبیر همایش ملی چشم انداز توسعه پایدار روستایی ایران گفت: ما در کشوری زندگی میکنیم که 26 درصد جمعیت آن در روستاها ساکن هستند و حدود 16.8 درصد از جمعیت بیکاران کل کشور را روستاییان تشکیل میدهند.
به گزارش روز یکشنبه خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، حسن افراخته اظهار کرد: در کشوری زندگی میکنیم که 26 درصد جمعیت آن در روستاها ساکن بوده و حدود 30 هزار روستا خالی از سکنه و 38 هزار روستا نابرخوردار هستند.
وی ادامه داد: حدود 16.8 درصد از جمعیت بیکاران کل کشور را روستاییان تشکیل میدهند و حدود یک میلیون و 600 هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند. حدود 19 میلیون جمعیت در فضاهایی زندگی میکنند که نه ویژگیهای اصیل روستایی را دارند و نه از خصوصیات شهری برخوردارند.
دبیرهمایش متولیان توسعه روستایی را متعدد عنوان کرد و گفت: صندوقهای مختلف روستایی، سازمان منابع طبیعی در قالب طرحهای توانمند سازی، بنیاد علوی در قالب طرحهای توسعه و آبادانی مناطق، جهاد کشاورزی، کمیته امداد، بنیاد مسکن، سازمان برنامه و بودجه و معاونت توسعه مناطق محروم ریاست جمهوری و سازمانهای متعدد دیگر مسئولیت توسعه روستایی کشور را برعهده دارند.
وی افزود: مسائل حل نشده ای از جمله محدودیت بهره وری تولید کشور، جایگاه نازل تولید دانش بنیان، تولید سنتی پر مشقت و نظام انگیزشی ناکارا فعالیت مولد، وجود دارد که کارایی لازم را نداشته و به همین دلیل مردم از روستاها بریده و در مناطقی که نه روستا و نه شهر به آنجا گفته میشود ساکن میشوند که این مسئله خطر مهمی را برای کشور در پی دارد.
افراخته هدف اصلی در این همایش را طرح چند سوال عنوان کرد و گفت: آیا برنامه ریزی ما مبتنی بر بنیان مستحکم علمی بوده که ثمراتی نداشته و یا مجریان در اجرای وظایف خود کوتاهی کرده و اگر کوتاهی نکرده اند، دستگاه نظارتی به چه صورت عمل کرده است و چرا به رغم کوششها و هزینههای 40 سال گذشته، نتایج مورد انتظار در حوزه روستایی به دست نیامده است. آیا مردم حق دارند از دانشگاه ها، علما و مراکز علمی بپرسند که در پاسخ به هزینههای متحمل شده چه دستاوردی برای کشور حاصل شده است؟
وی تصریح کرد: هدف از برگزاری همایش، نه به حیث رفع تکلیف و نه با نگاه حسابگرانه انجام شده است. بلکه انجمن جغرافیا و برنامه ریزی روستایی ایران و دانشکده علوم جغرافیایی امید دارد دستاورد همایش سندی باشد که بتواند در توسعه روستاهای کشور به طور اعم و حل معضل اشتغال نیروی کار روستایی به طور اخص، مورد استفاده متولیان امور قرار گیرد.
افراخته گفت: این همایش در دو محور تخصصی حاشیه نشینی و برنامه توسعه اقتصادی و اشتغال زایی روستایی، بازآفرینی سکونتگاههای روستایی با مشارکت دستگاههای مرتبط برگزار میشود.
دومین همایش ملی چشم انداز توسعه پایدار روستایی ایران از سوی انجمن برنامه ریزی روستایی، در دانشگاه خوارزمی و در محل دانشکده علوم جغرافیایی آغاز شد. این همایش هم زمان با یکصدمین سالگرد تاسیس دانشگاه خوارزمی برگزار شد.
**8398**1584
انتهای پیام /*